סוני הודיעה: רכשנו את אלטייר הישראלית תמורת 212 מיליון דולר
רכישה משמעותית ראשונה של חברה יפנית בישראל: במסגרת העסקה צפויים מייסדי החברה עודד מלמד, ערן אשד ויגאל ביטרן לגרוף מיליוני דולרים. 220 העובדים ישולבו בסוני כמרכז עסקי עצמאי, תוך הבטחה שאיש לא יפוטר
העסקה הגדולה ביותר בתחום אינטרנט הדברים (IoT - ר"ת של Internet of Things) יוצאת לדרך. סוני הודיעה רשמית הבוקר (ג') כי היא רוכשת את אלטייר הישראלית (Altair Semiconductor) תמורת 212 מיליון דולר.
סוני רוכשת את אלטייר מהוד השרון
מדובר ברכישה משמעותית ראשונה של חברה יפנית בישראל וכזו שתהפוך את אלטייר ליחידה עסקית אסטרטגית עבור יצרנית האלקטרוניקה היפנית. מדובר גם ברכישה הגדולה ביותר של סוני בתחום האלקטרוניקה מחוץ ליפן. סוני ביצעה רכישות גדולות יותר רק בתחום הטלווזיה והקולנוע.
על פי ההודעה שפורסמה הבוקר, סוני צפויה להשלים את העסקה עד סוף ינואר, ועם הרכישה היא תמשיך לתמוך בפיתוח המוצרים הקיימים של אלטייר - שבבים מבוססי דור רביעי (LTE) למכשירים חכמים - ככל הנראה עבור שעונים, משקפיי מציאות מדומה, מצלמות, רכבים אוטונומיים, רחפנים או טבעות. סוני תשלב את השבבים במוצריה הקיימים, ואף תפתח עמה מוצרים חדשים נוספים.
220 עובדי אלטייר ישולבו בסוני כמרכז עסקי עצמאי, תוך הבטחה שאיש לא יפוטר בעקבות העסקה. בנוסף, העובדים קיבלו תכנית תמריצים שתאפשר להם לקבל מאות אלפי דולרים אם יישארו לעבוד בחברה למשך שלוש שנים לפחות. גם המייסדים עודד מלמד, ערן אשד ויגאל ביטרן צפויים לגרוף מיליוני דולרים מהעסקה. המשקיעים, הקרנות JVP, BRM, בסמר, גיזה, פסיפיק ויזרע וחברת סאנדיסק צפויים להחזיר את הכסף שהשקיעו, אך לא הרבה יותר מכך.
הטרנד הטכנולוגי הבא
"אלטייר היתה חלוצה עולמית בדור ה- 4 בטכנולוגיית ה-LTE שכיום כבר נמצאת בשימוש נרחב בכל הנוגע להעברת נתונים במכשירים סלולריים ורכישתה של אלטייר למעשה תאפשר לסוני דריסת רגל טכנולוגית מהותית בכל תחום ה-IoT סוני העולמית, תמנף את יכולותיה ותמצב אותה כמובילה וחדשנית בתחום", נכתב בהודעה.
עוד נכתב: "פיתוח תחום ה-IoT הולך ומסתמן כטרנד הטכנולוגי הבא. כיום פעילות בתחום ענקיות בינלאומיות כדוגמת קוואלקום ואינטל. אלטייר היא אחת השחקניות הקטנות יותר, אך אחת המשמעותיות בו. שבביה של אלטייר מתאפיינים בצריכת הספק נמוכה ביותר ובעלויות נמוכות, אלו ישולבו עם טכנולוגיות חיישנים ואיכון (GPS) של סוני העולמית".
שוק ה-IoT צומח במהירות ולהערכת אנליסטים יגיע תוך כ-5 שנים למיליארדי יחידות שיחוברו לענן, החל מחיישנים שונים בתחום החקלאות, התחבורה והערים החכמות וכלה בשעונים חכמים ומחשוב לביש. גרטנר צופה כי כבר בשנת 2016 יהיו בשימוש כ- 6.8 מיליארד "דברים" אשר יחוברו לרשת האינטרנט, רבים מהם באמצעות טכנולוגיה סלולרית.