2.76 מיליון ש' פיצוי לעובד בנמל אשדוד שנפצע
שכיר שפרק אונייה נפגע קשה ממכולה שנפלה עליו. הביטוח הלאומי כבר שילם לו 2.36 מיליון שקל על נזקיו, אבל ביהמ"ש קבע שגם לנמל יש אחריות
עובד בנמל אשדוד שנפצע קשה כשמכולה נפלה עליו יפוצה בכ-2.76 מיליון שקל על נזקיו.
הביטוח הלאומי מצא אותו זכאי לתגמולים בסך 2.3 מיליון שקל, ובית משפט השלום בקריית גת קבע שהנמל מחויב לשלם לו 400 אלף שקל נוספים מאחר שהעובד פעל לפי הוראות הממונים עליו.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- פיצל דירה בת"א ל-3 וטען: "זו דירת שותפים"
- בעל פשט רגל - גרושתו הפסידה מיליוני שקלים
- למה המשטרה שכחה מצווי מעצר לבעל סרבן?
- פועל נפל בנתיבי איילון. הפיצוי: 730 אלף שקל
התובע, כיום בן 51, נמנה על צוות העובדים של חברת "קשרי ים" שנשכרה על ידי נמל אשדוד לפני כתשע שנים לשם ביצוע עבודות פריקה וטעינה של אניות. באחד הימים הוא שהה על סיפון אונייה יחד עם אתת מטעם הנמל, שתפקידו לתאם ולכוון בין מפעילי המנופים לשאר העובדים.
תביעה:
"זו לא תאונת עבודה כי נפצעת בדרך לתפילה"
עו"ד זהר וכנר
מוזיקאי שהיה בדרכו להופעה בכותל בחר להקדים כדי שיספיק להתפלל. בדרך הוא נפגע בעינו, אבל ביטוח לאומי סירב להכיר בכך כתאונת עבודה
טעות בכיוון גרמה לתאונה: בזמן שהעובד טיפל במכולה אחת, אישר האתת להעמיס על המנוף מכולה נוספת. פעולה שגרמה למכולה הראשונה לסטות ממקומה, ולמחוץ את התובע. הוא נפגע באופן חמור באזור המפשעה והבטן, וכן ספג פגיעה קשה בכלי הדם. כתוצאה מכך הוא הוכר כנכה בכ-70%.
ב-2010 תבע פיצויים על נזקיו מחברת "קשרי ים", מחברת נמל אשדוד ומחברות הביטוח שלהן. הנתבעות טענו מנגד שהעובד הפר את נוהלי העבודה והבטיחות בכך ששהה על הספינה בזמן שהמנוף עבד. האתת מטעם הנמל זומן לעדות, וסיפר כיצד קרא לתובע לצאת מהאונייה כמה פעמים, אלא שזה לא הקשיב לו ונכנס במהירות למקום המסוכן.
השופט אור אדם התרשם שהתובע אמין יותר מהאתת, ששינה את גרסאותיו במהלך עדותו במטרה לנסות ולהטיל את כל האשמה על העובד. השופט גם ביקר את התנהלות הנמל, שנמנע מלהעיד את מפעיל המנוף או עובדים אחרים האחראים על שיטת העבודה המסוכנת.
מאחר הגיע למסקנה כי עובדי הנמל נהגו לחרוג מהנוהלים דרך קבע, החליט השופט לייחס לנמל 80% מהאחריות לנזקי התובע. 20% נוספים הוטלו על "קשרי ים". עם זאת הבהיר השופט כי יש לייחס לתובע אחריות מסוימת, בשל המודעות שלו לכך שהוא עבר על הנוהלים, וכך יוחסו לו 10% אחריות מהנזק שנגרם לו.
"התרשמתי כי מעבר לפגיעה הרפואית, התובע נפגע גם בתחומים שאינם ממוניים, והפגיעה המשמעותית הפריעה את מהלך חייו הרגיל באופן ניכר", כתב השופט בפסק הדין.
נזקי התובע, בהם אובדן שכר, כאב וסבל והוצאות רפואיות, הוערכו על ידי השופט ב-2.2 מיליון שקל. עם זאת, מאחר שהוא נמצא זכאי לתגמולים של 2.36 מיליון שקל מביטוח לאומי, הרי שהתביעה כולה "נבלעת" בתוכם, ומשכך – המעסיקה הישירה לא תצטרך לשלם לו דבר, בהתאם להוראות חוק ביטוח לאומי.
ואולם, מאחר שהנמל לא היה המעסיק הישיר שלו, יהיה עליו לשלם לעובד פיצוי חלקי בשיעור של 25% כמצוות המחוקק – כ-399 אלף שקל - בצירוף הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 105,300 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד נתנאל סבג, עו"ד איציק רואש
- ב"כ הנתבעות: עו"ד אורי ירון, עו"ד יעקובוביץ', עו"ד פז, עו"ד עינת גלין, עו"ד דפנה גיבור חייבי
- עו"ד פאני יהלום עוסקת בנזיקין
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים