שתף קטע נבחר

בית דין: ביקש שלום בית כדי לטרטר את אשתו

בני זוג בהליך גירושים, הורים ל-8 ילדים, הציגו בפני הדיינים טענות הדדיות להתעללות פיזית ונפשית. לבסוף חייב בית הדין את הבעל להעניק לאשתו גט

הליך פרידה ארוך וסבוך בין בני זוג, שכלל תלונות הדדיות על התעללות מסוגים שונים, הסתיים לאחרונה כשבית הדין הרבני בחיפה חייב את הגבר לתת גט לאשתו. הדיינים קבעו שעל רקע המציאות שהוצגה בפניהם, מהווה הניסיון שלו לבקש שלום בית רק עוד דרך לטרטר את אשתו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נישאו ב-1994 ולהם שמונה ילדים. באוגוסט 2010 הגיש הבעל תביעת גירושים לבית הדין. הוא סיפר שהוכר כנכה על ידי הביטוח הלאומי, ומאז שחלה והפסיק לעבוד הוא סובל מהתעמרות של אשתו.

 

הוא טען שהיא מזלזלת בו, מתלוננת עליו למשטרה לשווא, נעלמת מהבית עד שעות מאוחרות של הלילה ומזניחה את הילדים. הוא ביקש מבית הדין לחייב אותה להתגרש, ולפטור אותו ממזונותיה וכתובתה.

 

אלא שכשנה לאחר מכן קיבלה האישה צו הגנה מבית המשפט לענייני משפחה בחדרה, לאחר שטענה שבעלה נוקט כלפיה אלימות פיזית, מילולית וכלכלית. הצו בוטל רק לאחר שהבעל התחייב לא להטריד את האישה, והחל ביניהם מו"מ להסכם גירושים.

 

אולם כעבור שנה הבעל התחרט והחליט שהוא מעוניין בשלום בית. האישה – שהביעה נכונות להתגרש – כבר הסכימה לוותר על כתובתה כדי לקבל גט לאלתר, אך לנוכח בקשת הבעל, תיק הגירושים נסגר.

 

משכך, ועל פי הצעת בית הדין, הגישה האישה בפברואר 2013 תביעת גירושים מטעמה. היא שבה על טענותיה והוסיפה כי בעלה כופה עצמו עליה בזמנים שאינה יכולה. לטענתה בעלה מבקש שלום בית רק כדי לא לשלם מזונות וכתובה.

 

הדיינים - הרב דניאל אדרי, הרב אייל יוסף והרב דוד בר-שלטון – קבעו כי בצל הטענות הקשות שמטילים הצדדים זה בזה, הם מתקשים לקבל את בקשת הבעל לשלום בית, שמטרתה העיקרית היא לטרטר את האישה, לצער אותה ולהרוויח הישגים כלכליים.

 

הדיינים הסיקו כי שני הצדדים לא רוצים זה את זו, ומאחר שהם פרודים כחמש שנים "על בית הדין מוטלת האחריות להפרידם".

 

מעבר לכך הוסיפו הדיינים שטענותיה החמורות של האישה כלפי הבעל – שהוא אפילו לא טרח להכחיש – מספיקות לבדן כדי לחייב אותו בגט, ועל כן יש להורות לצדדים להתגרש, ויפה שעה אחת קודם.

 

לגבי הכתובה, הדיינים הזכירו כי האישה ציינה שהיא תוותר עליה אם הבעל ייתן גט, ולכן – ואף על פי שהבעל עדיין לא נתן אותו בפועל – הם לא יחייבו אותו לשלם את הכתובה, אלא אם לא יופיע לסידור הגט. במצב כזה, הם ישקלו לשנות את ההחלטה בנושא.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
בית הדין הרבני
צילום: גיל יוחנן
מומלצים