שתף קטע נבחר

 

המשתלה נסגרה בשבת: "הייתי מקבל מיליון שקל קנס"

משתלת סלונר במושב סתריה נסגרה בגלל התראה לפני קנס על הפרת איסור עבודה בשבת. ינאי סלונר: "מגיע דין אחד לכולם, לא יכול להיות שרק אנחנו נסבול מזה". מאות הגיעו להפגין ולתמוך, בהן ח"כ מרב מיכאלי

 

המחאה על המשתלה סגורה    (צילום: עידו ארז)

המחאה על המשתלה סגורה    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משתלת סלונר במושב סתריה ליד רמלה סגרה הבוקר (שבת) לראשונה את שעריה. בעלי המשתלה קיבלו התראה לפני קנס בגובה של 321 אלף שקל על הפרת איסור עבודה בשבת, והחליטו לסגור את העסק בשבת. כ-300 עובדים, חברים ולקוחות הגיעו לתמוך ולחזק, עמדו בשערי המשתלה ומחו על סגירתה.

 

המשתלה נמצאת בבעלותם של ציפי ובראיון סלונר ושלושת ילדיהם, שגם הם עובדים במשתלה. ינאי, בנם של ציפי ובראיון, סיפר כי עמד הבוקר בכניסה ליישוב והתנצל בפני הלקוחות שהגיעו למשתלה וגילו שהיא סגורה.

קנס של 36 אלף שקל לכל עובד בשבת (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
קנס של 36 אלף שקל לכל עובד בשבת(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

"אם היו באים לאכוף את החוק, הייתי מקבל קנס של מיליון שקל (בנוסף לקנס, 36 אלף שקל לכל עובד)", אמר ינאי. "אני לא יכול ולא מוכן להפעיל את המשתלה בלי העובדים, שרוצים לעבוד בשבת וכמובן מתוגמלים בהתאם. לעובדים תהיה ירידה של שליש ואפילו רבע מהמשכורת. אחד חוסך למטרנה, אחד לטיול, אחד לשכר לימוד ואחר לשכר דירה. יש פה עובדים מסורים, חלקם יותר מ-30 שנה ולהגיד לי להחליף אותם זה לא ריאלי. אני לא הולך לפטר פה אנשים, יש לי אחריות לפרנסה שלהם ונוצרת גם פגיעה בספקים ובלקוחות".

 

ינאי סלונר מקווה לקבל תמיכה במאבק של המשתלה. "אם יסגרו את כל המדינה בשבת אז קדימה, מגיע דין אחד לכולם, אבל לא יכול להיות שרק אנחנו נסבול מזה, זו בעיה של כולם פה".

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

ההפגנה בפתח המשתלה. עובדים עלולים לאבד כרבע משכרם (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
ההפגנה בפתח המשתלה. עובדים עלולים לאבד כרבע משכרם(צילום: עידו ארז)
  

גלית אור שעובדת במשתלה כשנתיים וחצי סיפרה: "מרבית חיי אני עובדת בשבת, וזה כשליש מהמשכורת שלי. יש פה אנשים פשוטים שחייבים להתפרנס. מי שעובד במשתלות זה לא אנשים עם כסף, אלא אמהות חד הוריות וסטודנטים שצריכים את הכסף והם יצטרכו להפסיק לעבוד. יש אנשים שעובדים כאן שנים, זה מקום משפחתי ועכשיו הם יאלצו לעזוב ולחפש עבודה אחרת".

 

נדיה קורנייב, אם חד הורית בת 49, עובדת תשע שנים במשתלה, וגם היא חוששת מאוד מסגירתה בשבתות. "אני עובדת בדרך כלל בשבתות כי זה יותר משתלם, עכשיו אני מפחדת לדמיין מה יקרה. אני גרה בדירה של 40 מ"ר עם הבן שלי שסיים עכשיו צבא. רציתי שיהיה לו חדר משלו לגור בו, כדי שללא יגור במרפסת, אבל עכשיו אין אפשרות שאעבור דירה, אלה 1,700 שקל שפשוט ייעלמו. אני ממש מפחדת".

 

הרבה לקוחות ותיקים וחדשים הגיעו למשתלה כדי לתמוך במשפחת סלונר. ליאורה ולינסקי, לקוחה של המשתלה ב-15 שנים האחרונות, סיפרה כי הגיעה גם כדי להיאבק על הזכות הבסיסית של כל אדם לחיות על פי הרצונות שלו. "איפה הצדק החברתי ? למה ליהודים אסור לבחור באיזה יום לא לעבוד? הפוליטיקאים ממש לא עושים כלום, הם רק נערכים לבחירות. אני מכירה את כולם במשתלה, הם תמיד מוכנים לעזור, כולם פה כמו משפחה וזה פשוט חבל".

 

עובדי המשתלה פנו במכתב לכמה חברי כנסת אך הרגישו כי לא נעשה מספיק ולכן יזמו את ההפגנה. ח"כ מרב מיכאלי מהמחנה הציוני הגיעה להפגנה כדי להביע תמיכה ואמרה: "אנו חייבים שתהיה לנו היכולת לבחור מה אנחנו רוצים לעשות בשבת. אני לא בעד מסחר בשבת, אבל משתלה היא לא מסחר אלא תרבות ופנאי ואין סיבה שלא תפעל. זה לא ראוי, זו פגיעה חד צדדית ואנחנו נמשיך להיאבק בשביל זה".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מחאה במושב
צילום: עידו ארז
מומלצים