שתף קטע נבחר

שופט: הבת לא זכאית למזונות כי היא 'מורדת'

בגיל 14 החליטה בת לעזוב את בית אביה, לנתק איתו כל קשר ולשנות את שם משפחתה. כשאמה ביקשה עבורה מזונות, היא נדחתה על ידי בית המשפט

בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה דחה לאחרונה בקשה לחייב אב במזונות בתו, שבגיל 14 ניתקה עמו כל קשר ואף שינתה את שם משפחתה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

מיד אחרי הגירושים עברו הילדים לגור עם אביהם, אולם כשלאחות הבכורה מלאו 14 היא עברה לגור עם אמה וניתקה את הקשר עם האב. הבן נותר לגור עם האב, ובהליך בבית המשפט לענייני משפחה נקבע כי כל הורה ישלם מזונות עבור הילד שעמו. כשלבן מלאו 15 (ולאחותו 17), גם הוא ביקש לעבור לגור עם האם, שבהתאם הגישה בקשה לקבוע מזונות לשני הילדים.

 

בית המשפט פסק לטובת הבן מזונות חודשיים בסך 1,200 שקל, אולם קיבל את טענת האב, שיוצג על ידי עו"ד יאיר שחם ממשרד עוה"ד עדו דיבון, שלא לקבוע לבת מזונות משום שהיא "מורדת". ב-2015 הגישה האם, באמצעות עו"ד איילת בן-גור כהן, תביעה חדשה שבה ביקשה לפסוק לטובת הבת מזונות ולהגדיל את סכום המזונות של הבן.

 

לטענתה, הכנסתה החודשית עומדת על כ-8,000 שקל ברוטו, לעומת הכנסת האב שמגיעה להערכתה ליותר מ-25 אלף שקל נטו בחודש. היא ביקשה שישלם עבור הבת מזונות בסך 8,080 שקל בחודש – מהתקופה בה עברה לגור איתה עד שהגיעה לגיל 18, ומגיל 18 ועד לסיום שירותה הצבאי. לגבי הבן, היא ביקשה שישלם 6,590 שקל, שכן 1,200 לחודש אינם מספקים את צרכיו.

 

האב טען מנגד שהאם מרוויחה יותר ממה שהיא טוענת, ולעומת זאת, הכנסתו עומדת על כ-6,000 שקל בחודש בלבד. מעבר לכך, יש לו בן נוסף מזוגיות חדשה והוצאותיו מרובות. הוא הזכיר שנקבע שאינו צריך לשלם מזונות עבור הבת, משום שהיא מורדת: היא שינתה את שם המשפחה לשם סבתה של האם, ומסרבת לקיים עמו קשר.

 

מנוחה ונחלה

השופט בנימין יזרעאלי קבע כי האם לא הוכיחה את טענותיה בדבר הכנסות האב, ולאחר שעשה תחשיב וקיזז את הוצאות ההורים, הוא הסיק כי הכנסתה גבוהה משמעותית מזו של האב.

 

השופט הסכים עם טענת האב כי סכום המזונות המבוקש אינו משקף את צורכי הילדים, והוא עולה הרבה מעבר לרמת החיים שבה הם חיו לפני שעברו לגור עם האם. בנוסף נקבע כי ככל שהאם מבקשת להעלות את רמת החיים של ילדיה, עליה לשאת בעלויות הנוספות באופן עצמאי, בייחוד כששניהם עברו את גיל 15.

 

השופט יזרעאלי הסכים שהבת לא זכאית למזונות כלל מאחר שכבר נקבע שהיא "מורדת" וממילא כבר עברה את גיל 18. באשר לבן, סבר השופט שאין לשנות את מזונותיו נוכח מצבם הכלכלי של הצדדים.

 

לבסוף הביע השופט את תקוותו כי ההורים יפתחו דלת חדשה של הידברות שלא באמצעות בתי המשפט, שתאפשר להם, ובעיקר לילדיהם, להגיע אל המנוחה והנחלה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד איילת בן-גור כהן
  • ב"כ הנתבע: עו"ד יאיר שחם ממשרד עוה"ד עדו דיבון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים