שתף קטע נבחר
 

וול סטריט ננעלה בעליות לאחר זינוק בנפט

הזהב השחור עלה ב-12% וננעל קרוב ל-30 דולר לחבית, לאחר שהיה קרוב לשפל של 13 שנה. בעקבות הטיפוס במחיר התחזקו העליות בבורסה בניו-יורק: דאו ג'ונס עלה ב-2%. בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות

הטלטלה בשווקים נמשכת: בורסות ניו-יורק ננעלו אמש (ו') בעליות חדות בהובלת מניות הבנקים ומניות האנרגיה, שזינקו על רקע העלייה החדה במחיר הנפט. דאו ג'ונס עלה ב-2%, ו-S&P 500 טיפס גם הוא 2% - העלייה היומית החדה ביותר שרשמו שני המדדים בפברואר. נאסד"ק קפץ ב-1.6%.

 

החוזים העתידיים על נפט מסוג WTI למסירה בחודש מרס עלו ב-12.3% וננעלו על 29.4 דולר לחבית. למרות הזינוק החד במחיר הנפט, בסיכום השבוע הוא ירד ב-4.7%. לפני כן דיווח Baker Hughes על ירידה שבועית נוספת, זו הפעם השמינית ברציפות, במספר אסדות הקידוח הפעילות בארה"ב. מניין האסדות מסתכם כעת ב-439 לעומת 467 בספירה הקודמת. בעקבות הטיפוס במחיר הנפט מתחזקות העליות בוול סטריט: דאו ג'ונס עולה ב-1.8%, S&P 500 ב-1.7%.

 

החוזים העתידיים על זהב למסירה בחודש אפריל ירדו ב-0.7% וננעלו על 1,239.4 דולר לאונקיה. חרף הירידה במחיר המתכת היקרה, רשם הזהב את השבוע הטוב ביותר שלו מאז דצמבר 2008 - עם עלייה שבועית של 7.1%. הפאניקה בשווקים היא שהובילה את המשקיעים לעבר הזהב.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

בורסות אירופה ננעלו בעליות

בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות בהובלת מניות הבנקים. מדד הבנצ'מארק Europe Stoxx 600 עלה ב-2.8%, על רקע נתונים חיוביים על הצמיחה בגוש השיורו בהובלת גרמניה, שבה נרשמה צמיחה של 0.3% ברבעון הרביעי.

 

בסיכום שבועי הפסיד מדד הבנצ'מארק "רק" 4.1%, כאשר מחזורי המסחר שנרשמו היום באירופה היו גבוהים פי 5 מבממוצע 30 הימים האחרונים. מדד הפוטסי הבריטי עלה היום ב-3.1%, הדאקס הגרמני עלה ב-2.5%, והקאק הצרפתי טיפס אף הוא ב-2.5%.

 

מניות במרכז

מניית גרופון (GRPN) נסקה ב-25% לאחר פרסום הדוחות. החברה רשמה ברבעון הרביעי רווח של 4 סנט למניה על הכנסות של 917.2 מיליון דולר - מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על רמה אפסית של רווח למניה והכנסות של 845.9 מיליון דולר. גרופון הציגה גידול של 3% במכירות ועלייה של 3% במספר הלקוחות הפעילים - שעמד בתום 2015 על 48.9 מיליון.

 

מניית AIG טיפסה ב-4.5% לאחר הדוחות. חברת הביטוח והפיננסים דיווחה אתמול לאחר הנעילה על הפסד של 1.84 מיליארד דולר או 1.50 דולר למניה ברבעון הרביעי. ההפסד המתואם עמד על 1.10 דולר למניה, גדול מציפיות האנליסטים - הפסד של 93 סנט למניה.

 

הכנסות החברה עמדו על 13.49 מיליארד דולר. AIG הודיעה במקביל על הגדלת תוכנית הרכישה העצמית ב-5 מיליארד דולר, הגדלת הדיבידנד ב-14% ל-32 סנט, וכן על מינוי נציגים של קרל איקן וג'ון פולסון למועצת המנהלים.

 

מניית CBS ירדה ב-1% לאחר הדוחות. קבוצת המדיה דיווחה אתמול לאחר הנעילה על רווח של 261 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2015. הרווח למניה עמד על 55 סנט. הרווח המתואם עמד על 92 סנט, כשהצפי בשוק עמד על 91 סנט. הכנסות החברה עלו ל-3.91 מיליארד דולר, גם כאן מעל הציפיות שעמדו על 3.78 מיליארד דולר.

 

נטפליקס: ב-FBR הורידו את ההמלצה על המניה לתשואת שוק מתשואת יתר, לנוכח הסיכונים העומדים על הפרק על פי תחזיות החברה.

 

נתוני מאקרו בארה"ב

המכירות הקמעונאיות עלו ב-0.2% בינואר למרות הסערה הגדולה בחוף המזרחי - האנליסטים ציפו ליציבות; הנתון לדצמבר עודכן לפלוס 0.2%, ממינוס 0.1%.

 

המחירים שמשלמים היבואנים בארה"ב על סחורות שהם קונים מחוץ למדינה ירדו ב-1.1% בינואר. הירידה מיוחסת בעיקרה לצלילת מחירי הנפט. עם זאת, גם ללא מחירי הנוזל השחור - מחירי היבוא רשמו ירידה של 0.2% בחודש הראשון של 2016. מחירי היצוא ירדו ב-0.8% בינואר, וב-5.7% בשנה שחלפה.

 

ברקע המסחר

ג'ון פולסון, מהמשקיעים המוכרים ביותר בארה"ב, אינו צופה שידור חוזר של משבר 2008 - אם כי הוא כן חושש מהמשך הטלטלה בשוק. פולסון הוא אחד ממנהלי קרנות הגידול הבולטים ביותר, בין היתר (ואולי בעיקר) בזכות ההימור שלו נגד השוק לקראת המשבר הפיננסי של 2008, לאחר שחזה את קריסת שוק אגרות החוב מגובות המשכנתאות.

 

הקרן של פולסון מנהלת נכסים בלמעלה מ-18 מיליארד דולר. "הוספנו כמה השקעות צנועות לתיק שלנו מתחילת השנה, אך השוק ממשיך ליפול. אנחנו מתקרבים לנקודה שבה ניתן למצוא בשוק הרבה מאד הזדמנויות", אמר פולסון בהתוודעות של CNBC בפורטו ריקו.

 

לשיטתו של פולסון, ההתאוששות צפויה להגיע בסופו של דבר, ובשלב זה ניתן לרשום רווחים נאים על הנכסים שמגלמים עתה הזדמנות כאמור. "אין קשר בין הביצועים הנוכחיים של שוק המניות לביצועים של חלק ניכר מהחברות. החברות שהשקענו בהן מראות ביצועים מרשימים, ועדיין מניותיהן מאבדות גובה. זהו מצב של חוסר איזון שמתישהו צפוי להסתיים", אמר.

 

בתוך כך, יצרנית המנועים הבריטית, רולס רויס, קיצצה את הדיבידנד למשקיעים בפעם הראשונה מאז 1992, והשנייה מאז שהחברה הופרטה ב-1987. התשלום הסופי למשקיעים נחתך ב-50% ל-7.1 פני למניה - האנליסטים ציפו לצמצום של 30%. ברקע למהלך: הירידה ברווח הנקי בשיעור של 12%, שרשמה רולס רויס ב-2015.

 

עם זאת החברה לא הזהירה מפני ירידה ברווח ברבעון הנוכחי, והותירה על כנה את התחזית ל-2016 - מה שנתן רוח גבית למניה בלונדון, שמזנקת ב-13%. בעקבות המשבר שעברה, רולס רויס ביצעה ארגון מחדש של פעילותה, וחתכה בהוצאותיה.

 

ביפן, לאחר שבוע שבו המריא הין היפני מול הדולר, ומול מטבעות מרכזיים אחרים בעולם, שלח היום שר האוצר היפני, טארו אסו, מסר למשקיעים: "ראינו תנועות חדות בשערי המט"ח בזמן האחרון. נמשיך לעקוב אחרי שוק המט"ח ונגיב בהתאם, אם יהיה בכך צורך".

 

במהלך המסחר שלשום ירד שערו של הדולר לשפל של 15 חודשים מול הין. טארו אינו הבכיר היפני היחיד שהגיב על המצב. אטסורו הונדה, יועצו של ראש הממשלה שינזו אבה, אמר כי קרוב לוודאי שהבנק המרכזי יכנס פגישת חירום אם הטלטלות בשוקי ההון יימשכו.

 

הבורסות באסיה המשיכו את המגמה השלילית שנרשמה שלשום בשווקם בעולם. מדד MSCI העולמי שננעל בשעה 23:15 (שעון ישראל) איבד 1.3% מערכו. מדד זה ירד ב-20% מנקודת השיא שלו במאי שעבר ונכנס לטריטוריה דובית. מדובר בירידה החדה ביותר מאז תחילת משבר החוב באירופה ב-2011.

 

ברקע לירידות: חשש המשקיעים ממצבם של הבנקים האירופים ומהאטה גולבלית, ומחירי הנפט הנופלים. "קשה לדעת עד לאן יירדו המניות, כאשר הין מתחזק כל כך. קשה להיות שוריים על השוק בעתיד הקרוב", אומרים בג'יי.פי מורגן. "עם זאת, המניות של כמה מהבנקים היפניים הגיעו לרמות כל כך נמוכות - שמהוות הזדמנות למשקיעים לטווח ארוך".

 

"השווקים מתחילים לתמחר האטה חריפה בכלכלה העולמית, ואף מיתון בארה"ב, אומרים בבנק היפני מיזוהו. "אנו לא צופים התמוטטות של גוף פיננסי גדול, כמו ליהמן ברדרס ב-2008 - אבל ייקח זמן עד שהסנטימנט בשווקים ישתפר".

פורסם לראשונה 12/02/2016 22:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ברוקר בוול סטריט, ניו-יורק
צילום: AP
מומלצים