שתף קטע נבחר

חולה נפש רצח את אמו – וישלם 1.8 מיליון ש'

ב-2009 דקר צעיר למוות את אמו ומאז הוא מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי. בית המשפט קיבל חלקית את התביעה האזרחית שהגיש אחיו של הרוצח

בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה קבע לאחרונה שצעיר שאושפז בבית חולים פסיכיאטרי אחרי שרצח את אמו ישלם לעיזבונה 1.8 מיליון שקל. בכך קיבל השופט בנימין יזרעאלי באופן חלקי את התביעה האזרחית שהגיש אחיו של הרוצח, אחרי שההליך הפלילי הופסק בשל היעדר כשירות של האח.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בסוף 2009 דקר הבן את אמו בזמן התקף פסיכוטי. בהליך הפלילי הוא הודה במעשים, אולם בשל חוות דעת פסיכיאטרית קבע בית המשפט המחוזי שהוא לא אחראי למעשיו מחמת מחלת נפש – סכיזופרניה פרנואידית שממנה הוא סובל מגיל 15 – והפסיק את ההליכים נגדו. הוא אושפז בבית חולים פסיכיאטרי שבו הוא נמצא עד היום.

 

אלא שכאן החל ההליך האזרחי. בשם העיזבון של אמם הגיש נגדו אחיו תביעה לפיצויים של 4 מיליון שקל. לטענתו, מחלת נפש לא מעניקה הגנה מפני אחריות בנזיקין, ובבתי המשפט נקבע כי רק היעדר שליטה על תנועות הגוף תהווה הגנה כזו. האח הוסיף שהרוצח נמנע מקבלת טיפול אף שידע על מחלתו, ובכך הביא את עצמו מרצונו למצב של היעדר שליטה.

 

מנגד טען בא כוחו של הנתבע שהוא לא חייב בפיצויים כיוון שפעל בהתקף פסיכוטי ומתוך "אוטומטיזם בלתי שפוי".

 

לפני כשישה חודשים החליט השופט בנימין יזרעאלי שהנתבע חייב בנזיקין, מאחר שלא הוכח כי הוא סבל מחוסר שליטה פיזית בתנועות גופו. השופט הבהיר שלפי חוות הדעת, עקב מחלת הנפש הבן אכן לא יכול היה להימנע ממעשיו, אולם מבחינת השליטה על הגוף הוא פעל בשליטה מלאה – ידע שהוא עומד לדקור את אמו וכמה פעמים הוא עושה זאת.

 

לאחרונה סיים בית המשפט את ההליך בפסק דין שבו נדונה שאלת גובה הפיצוי. האח התובע פירט חישוב שלפיו מגיע לו פיצוי בסך כארבעה מיליון שקל בהתחשב במשכורתה של אמו המנוחה, ופירט את רכיבי הפיצוי, בהם כאב וסבל, קיצור תוחלת חיים, והפסדי השתכרות.

 

האח הנתבע, שיוצג על ידי עורך דין מהסיוע המשפטי שמונה כאפוטרופוס שלו, טען שאין לו שום רכוש או אמצעים, ושהוא חי מקצבת נכות שמועברת ברובה לבית החולים שבו הוא מאושפז.

 

השופט יזרעאלי קבע שהנתבע ישלם לעיזבון המנוחה פיצויים בסך כ-1.8 מיליון שקל וכן שכר טרחת עו"ד בשיעור של 20%. הוא הסביר שמאחר שכבר נקבע כי הנתבע אינו זכאי לרשת את אמו, ולנוכח הכנסתו כיום, לא יהיה צודק לחייבו במלוא הפיצוי, שכן הוא ממילא לא יוכל לשלם, ואין לדעת מתי – אם בכלל – הוא ישוחרר מבית החולים.

 

כל זאת, העיר השופט, מבלי להפחית מחומרת המעשים: "בחיוב הנתבע במלוא הפיצוי תישלל ממנו כל אפשרות לשיקום בעתיד ולהשתלבות בקהילה, במידה ואכן יבוא יום והנתבע ישוחרר מבית החולים הפסיכיאטרי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים