שתף קטע נבחר

 

"קרלוס התן" מאשר: הסתובבתי חופשי בזכות הסכם חשאי בין שווייץ לאש"ף

הטרוריסט הבינלאומי הידוע לשמצה, שמרצה מאסר עולם בצרפת, הודה בראיון מהכלא שבשנות ה-70 חתמה שווייץ על הסכם "אי תקיפה" עם ארגוני טרור פלסטיניים בתנאי שלא יבוצעו פיגועים בשטחה. הוא גם חשף כי נסע ברכבת לווינה עם חוטפי המטוס לאנטבה שחוסלו על ידי סיירת מטכ"ל

היה סמל לאנטי-אימפריאליזם בתקופת המלחמה הקרה. "קרלוס התן" (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
היה סמל לאנטי-אימפריאליזם בתקופת המלחמה הקרה. "קרלוס התן"(צילום: gettyimages)

 

הטרוריסט הבינלאומי איליץ' רמירס סנצ'ס, הידוע בכינויו "קרלוס התן", אישר בראיון לעיתון השווייצרי "נויה צירכר צייטונג" שהתפרסם היום (יום ב') שהוא נע בחופשיות ברחבי המדינה בשנות השבעים בזכות "הסכם אי-תקיפה" סודי שעליו חתמו הממשלה השווייצרית והארגון לשחרור פלסטין (אש"ף).

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

'קרלוס התן' במשפטו בפריז: אני טרוריסט מקצוען

 

"קרלוס התן", לוחם הגרילה המרקסיסטי שהפך לסמל אנטי-אימפריאליסטי בתקופת המלחמה הקרה, אישר בראיון את קיומו של ההסכם הסודי בין שלטונות שווייץ לבין אש"ף בשנות ה-70, הסכם שהושג אחרי ששווייץ הפכה שוב ושוב למטרה של פיגועי טרור פלסטיניים בסוף שנות ה-60 ותחילת שנות ה-70. קרלוס סיפר בראיון טלפוני שנערך מתאו בכלא בפריז, שם הוא מרצה מאסר עולם, שהוא נהנה מההסכם הסודי ובזכותו נהג להסתובב בצורה חופשית ברחבי שווייץ כשהיה ברור כי כל עוד הוא לא יבליט את עצמו ולא יבצע פעולות טרור על אדמת המדינה, לא יאונה לו כל רע.

 

מרצה מאסר עולם בצרפת (צילום: AP) (צילום: AP)
מרצה מאסר עולם בצרפת(צילום: AP)
קרלוס אף חשף בראיון, שהתפרסם הבוקר בשווייץ וכבר סיפק כותרות רבות במדינה, שהעדיף לטוס לשדה התעופה של ציריך במקום לווינה, בדרכו לאוסטריה, כדי לבצע את פיגוע הראווה המפורסם ביותר שלו - חטיפתם של שרי הנפט של ארגון המדינות המייצאות נפט (OPEC) במטה הארגון בווינה בשנת 1975. היה זה אחד הפיגועים המוצלחים ביותר שביצעו אנשי "החזית העממית לשחרור פלסטין", וקרלוס היה מפקד החוליה. שלושה בני אדם נרצחו בפיגוע שעורר תדהמה גדולה בעולם.

 

"פעילי 'החזית העממית לשחרור פלסטין' ידעו שלא ייעצרו"

דבריו של קרלוס צפויים כעת להחריף את הדיון הציבורי הגדול שעלה לפני חודש בשווייץ אחרי פרסום ספר חדש של עיתונאי שווייצרי שחשף את קיום ההסכם הסודי בין שלטונות שווייץ לבין ראשי אש"ף.

בעיתון השווייצרי פנו לקרלוס, יליד ונצואלה בן 66, באמצעות עורך דינו. פעיל הטרור מרצה מאסר עולם על שורה של פיגועים שגבו את חייהם של כמה שוטרים בצרפת.

 

קרלוס סיפר בראיון לעיתון השווייצרי שפעילי "החזית העממית לשחרור פלסטין" ידעו שלא ייעצרו בשווייץ בתנאי שלא יעשו לרשויות המדינה שום בעיות. "מובן שעמדנו בהסכם הזה", סיפר קרלוס. הוא אף נזכר כי בעת שהגיע לשדה התעופה של ציריך מביירות, ומשם המשיך לווינה, הוא הבחין כי בעמדת בידוק הדרכונים של משטרת הגבולות השווייצרית הייתה תלויה תמונתו. אלא שהשוטר העביר אותו בלי כל בעיה, וזה גם אף על פי ש"התן" נשא דרכון דרום אמריקני מזויף.


 (צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות") (צילום: ארכיון
(צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות")
קרלוס חשף פרט מעניין נוסף. לדבריו, כשנסע מציריך לווינה ברכבת, הוא הבחין באחד הקרונות בשני פעילים גרמניים שהיו אז חלק מתא טרור גרמני שהשתתף בחטיפת מטוס "אייר פראנס" לאנטבה. לדבריו, אחד משני האנשים שישבו איתו ברכבת חוסל בפעולת חילוץ בני הערובה על ידי סיירת מטכ"ל באותה פעולה מפורסמת. קרלוס גם סיפר שהוא נסע במחלקה הראשונה לווינה בלי שום בעיה.

 

הפיגועים שהובילו את שווייץ "להגן על עצמה"

שווייץ, כך טוען הספר "שנות הטרור השווייצריות - ההסכם הסודי עם אש"ף" שפורסם לאחרונה, הבינה כי עליה להגן על עצמה מהטרור הפלסטיני שהשתולל באירופה באותם ימים, ונציגי הממשל השווייצרי נפגשו בחשאי עם בכירי אש"ף כדי למנוע את המשך ההתקפות על אדמת שווייץ או נגד מטרות שווייצריות.

 

מה שהניע את השווייצרים לדחוף להסכם עם ארגוני הטרור הפלסטיניים הייתה בין היתר הפלת מטוס חברת "סוויסאייר" בשנת 1970 שהיה בדרכו לתל אביב. 47 נוסעים, בהם ישראלים, נהרגו בפיגוע. איש מהאחראים לפיגוע לא הואשם מעולם. בנוסף, כמה מטוסי נוסעים, בהם מטוס שווייצרי, נחטפו באותה תקופה על ידי מחבלים פלסטיניים והונחתו בשדה נטוש בירדן, שם הוחזקו הנוסעים כבני ערובה ואילו הפלסטינים דרשו תמורת שחרורם שחרור אסירים פלסטינים מבתי סוהר בישראל ובעולם.

 

 (צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות") (צילום: ארכיון
(צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות")

אחרי פרסום הספר התעוררה סערה גדולה בשווייץ ובמסגרתה ניסו כמה גורמים ממשלתיים דאז ומומחים לטעון כי הסיפור אינו נכון. אלא שקרלוס אישר בראיון שפורסם היום את הדברים, ואמר כי לא רק שההסכם היה קיים, אלא שהמשא ומתן בין השווייצרים לבין הפלסטינים נמשך עוד כמה שנים ואפשר לו להסתובב עשר פעמים לפחות בתוך שווייץ במסגרת הפעילות שלו ללא כל בעיה. לטענתו, המשא ומתן להשגת "הסכם אי-תקיפה" לא נוהל עם ארגון הגג באש"ף, אלא ממש עם דרגי השטח, חוליות הלוחמים הפלסטיניים, שזכו בדרך זו להגנת השלטונות השווייצריים שהעלימו עין מפעילות טרור נגד אחרים - כל עוד היא לא הופנתה נגד השווייצרים.

 

"בצד השווייצרי למו"מ השתתף מעריץ של היטלר"

קרלוס חשף כי בצד השווייצרי לשיחות המשא ומתן השתתף בנקאי בשם פרנסואה ז'נו, שלפי העיתון "נויה צירכר צייטונג" היה נאצי נלהב, מעריץ גדול של אדולף היטלר, אנטי-ציוני ואנטישמי מושבע שלא הסתיר את דעותיו.

 

ז'נו, כך לפי הפרסום בעיתון השווייצרי, אמנם היה תחת מעקב הרשויות בשווייץ אבל במקביל גם היה מקושר היטב למודיעין השווייצרי בשל קשריו הטובים עם ארגוני הטרור הפלסטיני. היחסים בין קרלוס לבין "החזית העממית לשחרור פלסטין" עלו על שרטון אחרי פעולת הראווה נגד OPEC.

 

הפלסטינים האשימו את קרלוס כי הוא חס על חייהם של כמה משרי הנפט, והתאכזבו אחרי שלא רצח כמה מהם, שהיו על הכוונת של הפלסטינים. חיי הטרור המהפכניים של "קרלוס התן" הגיעו לסיומם בשנת 1994 בעיר חרטום בירת סודן, כשנלכד על ידי כוחות קומנדו צרפתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים