שתף קטע נבחר

"מירי רגב צודקת, צריך להגביל כהונת המנהלים"

אנשי תיאטרון מגיבים בחיוב לרצונה של מירי רגב לקצוב את כהונתם של מנהלי המוסדות והתיאטראות לחמש שנים. "אם כהונתו של האזרח מספר אחד קצובה אז על אחת כמה וכמה - שלהם", אומרים ומעלים טענות של חוסר יכולת להתקדם במקצוע כשאתה לא חביב המנהלים

"לא יכול להיות שמנהלים אמנותיים ומנכ"לים של תיאטראות יחרצו גורל של שחקנים במשך עשרים שנה", כך מגיבים היום (ב') אנשי תיאטרון רבים למהפכת התרבות שמתכננת השרה מירי רגב, שנחשפה ב"ידיעות אחרונות" .

 

בראיון ל"7 לילות" אמרה רגב כי היא מתכוונת לקצוב את כהונתם של מנהלים במוסדות תרבות, לרבות תיאטראות, לחמש שנים לכל היותר. עד כה מנהלים אלה לא הוקצבו בזמן, ויש ביניהם כאלה שמכהנים שנים רבות. ציפי פינס, למשל, היא מנכ"לית תיאטרון בית ליסין משנת 1993, ונעם סמל הוא מנכ"ל הקאמרי משנת 1992. "ניהול מוסדות ללא מגבלת זמן זה רע לארגון וגם לתעשייה וזה לא הגיוני", אומרת רגב. "באים אליי אנשים מוכשרים מהתיאטרון ואומרים לי 'מירי, אין לנו לאן להתקדם, אין אופק'. הם צודקים".

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

שחקן בכיר ששיחק בבית ליסין, הקאמרי והבימה מאשר את דבריה של השרה ."גם אני עזבתי חלק מהתיאטראות כי רציתי להתקדם ולא ראיתי אופק" הוא אומר ל-ynet, "הגבלה של המנכ"לים המכהנים זו רשות ולא חובה, ומירי רגב צודקת במאה אחוז. אם כהונתו של האזרח מספר אחת בישראל מוגבלת אז על אחת כמה וכמה מי שנושא במשרה פחות בכירה. צריך להגביל את הכהונה של מנהלים אמנותיים ואדמינסטרטיביים לחמש שנים - התיאטרון מתעדכן, צריך להביא קהל צעיר יותר ומה שעבד לפני עשרים שנה לא עובד היום. מי שנח על כיסא יותר מדי זמן, התפוקה שלו פחות טובה, אין מה לעשות בעניין הזה. אני לא אומר שמה שיש היום רע - אבל יכול להיות יותר טוב".

 

אנשי תיאטרון סירבו להיחשף בשמם מחשש להשלכות התבטאויותיהם בנושא נפיץ כמו הגבלת כהונת המנכ"לים מאידך ומחד - התגוששות בשרת התרבות. סיטואציה לא נוחה להתבטא. "יש שחקנים שלא יכולים להיכנס לתיאטראות מסויימים בגלל שאנשים בכירים מכהנים שם יותר מעשר שנים, אם מישהו לא אוהב שחקן מסויים אז סביר להניח שהוא לא ישחק אצלו וככה נחסמת דרכם של שחקנים לתפקידים בתיאטראות גדולים בארץ".

 

"מספיק ששחקן לא מסתדר עם מנכ"ל והוא שרוף בתיאטרון לעשרים שנה", אמר היום מנהל אמנים וותיק, "עם זאת, קשה לי להאמין שמירי רגב תצליח לעשות משהו הרי הכהונה שלה בעצמה תסתיים בעוד שנתיים נגיד, אבל זה כן פותח דיון חשוב".

 

לדברי אחרים לעומת זאת, לא זה מה שבהכרח מניע את רגב בעניין הגבלת כהונת המנכ"לים. "מאחורי הכל יש אג'נדות של שמאל או ימין. אלו לא דברים שמוסתרים, כולם יודעים".

 

בנוסף, אחד הסעיפים המשמעותיים הוא איחוד בין מוסדות תרבות הנמצאים בקשיים כלכליים עם כאלה הנחשבים רווחים יותר, בהם התיאטראות הגדולים בתל אביב. רגב הנחתה את גורמי המקצוע להתחיל בעבודת מטה שתבחן את איחוד מוסדות התרבות כדי לאפשר להם רווחה כלכלית. ועדה מיוחדת תעסוק ישירות במיזוג אפשרי בין תיאטראות כמו לדוגמא זה של "הבימה" עם תיאטרון "גשר". אולם זה לדברי אותם גורמים בתיאטרון לא סביר שיקרה.

 

"לתיאטרון גשר יש ז'אנר מסויים ולתיאטרון הבימה יש סגנון מסויים", אמרו הגורמים ופסלו את הרעיון על הסף. "גם לא כל מה שהשרה אומרת בהכרח קורה. אי אפשר לאחד תיאטראות. זה לא ישים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מהפכה בתרבות בחסות השרה
צילום: עידו ארז
לאתר ההטבות
מומלצים