שתף קטע נבחר

הפגנות ענק בצרפת על רקע רפורמה בתעסוקה

בעקבות החלטת ממשלה לערוך רפורמה בחוקי התעסוקה, התעורר בצרפת גל מחאות. פקקי ענק באורך של מאות ק"מ, ביטולים ועיכובים ברכבות והפגנות ברחובות עצרו את המשק. בין השינויים הצפויים: הארכת שבוע העבודה, קיצוץ שכר וייעול תהליך הפיטורים. האם יבוא הקץ לשבוע עבודה של 35 שעות?

האם צרפת נמצאת רגע לפני מהפכה תעסוקתית? הממשלה הסוציאליסטית, בראשותו של פרנסואה הולנד, הודיעה בימים האחרונים על שורת רפורמות במסגרת חוקי התעסוקה במדינה. בין השינויים נכללים גמישות גדולה יותר בגיוס עובדים ובפיטוריהם, הוספת שעות למסגרת הבסיסית מעבר ל-35 שעות שבועיות וקיצוץ התשלום עבור שעות נוספות.

 

כתבות נוספות בנושא תעסוקה

עושים מילואים? היזהרו מפגיעה בשכרכם

רוצים שוויון לנשים? תתחילו בהיי-טק

היום שאחרי: "למפוטרי הדרום מחכה רק אבטלה"

 

בכתבה שפורסמה באתר CNBC נאמר כי בעקבות הפרסומים נרשמו תגובות זועמות בכל רחבי המדינה. איגודי עובדים וסטודנטים יצאו לרחובות והפגינו, רכבת היורוסטאר ומפעילת הרכבות של צרפת SNCF דיווחו שתיהן על ביטולים ועיכובים. ערוץ הטלוויזיה BFM TV דיווח על פקקים באורך כולל של יותר מ-250 ק"מ בכבישים סביב עיר הבירה פריז. עיקר המחאה בא מהנסיון לסיים את רעיון שבוע העבודה הקצר ביותר באירופה. 

הפגנות מחאה נגד רפורמת התעסוקה בצרפת (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
הפגנות מחאה נגד רפורמת התעסוקה בצרפת(צילום: Gettyimages)

בין הסיבות שהובילו להחלטת הממשלה, ישנם הקשיים הכלכליים אליהם נכנסו חברות רבות במשק, ועמידת החוק לצד העובד במקרים של פיטורים, מה שהופך את תהליך הגיוס ליקר מאוד עבור המעסיק. השינויים הצפויים עתידים לאפשר שעות עבודה רבות יותר מבלי להעלות את שכר העובדים, כמו גם הקלה בתהליך הפיטורים.

 

נכון לעכשיו, רוב העבודות החדשות בסקטור הפרטי בצרפת מוצעות על בסיס חוזים לטווח קצר בלבד ובלי הרבה פיקוח. לאחר הרפורמה, העסקים יוכלו להציע יותר חוזים קבועים לעובדים.

 

ובכל זאת, רוצים רפורמה

על פי שירות הסטטיסטיקה האירופי, Eurostat, שיעור האבטלה בקרב צרפתים בני 18 ומעלה עומד על יותר מ-10.2%, ובגילאים של מתחת ל-25 קרוב ל-20% מוגדרים מובטלים.

 

לפי עיתון האקונומיסט הבריטי, על אף שעד כה צרפת דבקה בשבוע העבודה בן 35 השעות שלה, הפרודוקטיביות לשעת עבודה "צרפתית" גבוהה בהרבה מזו בבריטניה ומעט מעל זו בגרמניה.

 

נציין, שלמרות המחאות, רוב הצרפתים כן מעוניינים ברפורמה בחוקי התעסוקה, אך 70% מתנגדים לאופן בו הממשלה פועלת בנושא, כך על פי סקר של עיתון Le Parisian. יום מחאות ושביתות נוסף מתוכנן ל-31 במארס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
הפגנות מחאה בצרפת
צילום: Gettyimages
מומלצים