שתף קטע נבחר

 

"סופר סאנדיי" בגרמניה: מבחן גדול למדיניות המהגרים של מרקל

יותר ממיליון מהגרים ופליטים זרמו לגרמניה ב-2015 ומדיניות הקנצלרית עומדת למבחן בהצבעה בשלוש מדינות. הפסד של מפלגתה יפגע במאמציה להשיג פתרון אירופי-טורקי למשבר המהגרים. מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" מקווה להפתיע על רקע הזעם הציבורי על מרקל

בובה מתנפחת של מרקל בצעדת קרנבל בדיסלדורף (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בובה מתנפחת של מרקל בצעדת קרנבל בדיסלדורף(צילום: רויטרס)

 

אם לאמריקנים יש את "יום שלישי הגדול" (סופר טיוזדיי) אז לגרמנים יש את "יום ראשון הגדול" (סופר סאנדיי) שלהם: אזרחי גרמניה יצאו היום (יום א') להצביע בשלוש מדינות בבחירות, ומפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) מקווה להרוויח אלקטורלית מהזעם הציבורי על הקנצלרית אנגלה מרקל בשל מדיניותה בסוגיית המהגרים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

סוגיית המהגרים הפכה לסוגיה החמה בבחירות במדינת באדן-וירטמברג, המדינה השלישית בגודלה בגרמניה, בריינלנד-פאלץ ובסקסוניה-אנהלט. אזרחים רבים בגרמניה חוששים שארצם לא תצליח להתמודד בהצלחה עם זרם המהגרים העצום למדינה, יותר ממיליון בשנה שעברה, והם יביעו היום בקלפיות את דעתם על המנהיגות של מרקל, עד לא מזמן הפוליטיקאית הפופולרית ביותר במדינה.

 

רואה עצמה כיורשת עתידית של מרקל. יוליה קלוקנר, מנהיגת ה-CDU במדינת ריינלנד-פאלץ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רואה עצמה כיורשת עתידית של מרקל. יוליה קלוקנר, מנהיגת ה-CDU במדינת ריינלנד-פאלץ(צילום: רויטרס)
מפלגת "האיחוד הנוצרי-דמוקרטי" (CDU) השמרנית שבראשות מרקל מאבדת באחרונה תמיכה ציבורית לטובת מפלגת הימין הקיצוני AfD. תוצאות לא טובות למפלגתה של מרקל יחלישו את הקנצלרית, שבימים האחרונים מנסה ביחד עם מנהיגי האיחוד האירופי להגיע להסדר שיפתור את משבר המהגרים ביבשת, החמור ביותר באירופה מאז מלחמת העולם השנייה.

 

"העם רוצה אלטרנטיבה"

"יש רק דרך אחת, הדרך של מרקל, והעם רוצה אלטרנטיבה, הוא רוצים אופוזיציה אמיתית ואנחנו רוצים לקבל על עצמנו משימה זו", אמר אנדרה פוגנבורג, מנהיג מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" במדינת סקסוניה-אנהלט לאחר שהצביע בקלפי.

 

אם מרקל לא תצליח לנצח בשתיים מתוך שלוש המדינות הרי שתהיה זו מכה קשה עבורה בשעה שהיא מנסה, כאמור, להשתמש במעמדה כמנהיגה החזקה באירופה כדי לסגור עסקה בין האיחוד האירופי לבין טורקיה בנוגע לבלימת זרם המהגרים ליבשת.

 


מקווה להישגים בקלפי. יורג מייטן, מנהיג מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מקווה להישגים בקלפי. יורג מייטן, מנהיג מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה"(צילום: רויטרס)
סקרי דעת קהל שנערכו באחרונה הצביעו על כך שמפלגת CDU של מרקל תישאר המפלגה הגדולה ביותר בסקסוניה-אנהלט, אף שמפלגת AfD עשויה להשיג חמישית מהקולות במדינה זו ולעקוף את הסוציאל-דמוקרטים (SPD), בעלי בריתה של מרקל בקואליציה בברלין.

 

ההצבעה באה בעיתוי לא טוב למרקל

במערב גרמניה עלולה מפלגתה של הקנצלרית להפסיד למפלגת הירוקים בבאדן-וירטמברג, המדינה השלישית בגודלה בגרמניה, שבה כרגע נחשבת מפלגת הירוקים לגדולה ביותר. במדינת ריינלנד-פאלץ, שבה הגיעה ה-CDU למקום השני בבחירות הקודמות, מסתמן קרב צמוד.

 

הבחירות האזוריות בגרמניה מגיעות למרקל בעיתוי לא טוב, וייתכן שהיא הייתה מעדיפה לדחות אותן בכמה שבועות או לפחות לאחר 18-17 במרס, אז תיערך בבריסל פסגה בין האיחוד האירופי לבין טורקיה בסוגיית המהגרים. מרקל הזהירה בשבוע שעבר את רוב מנהיגי האיחוד האירופי מאי-השגת תוכנית בנוגע למהגרים וביקשה את תמיכתם בהצעותיה.

 

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"מחזיקה אצבעות". מרקל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"מחזיקה אצבעות". מרקל(צילום: AFP)

המועמד של CDU בבאדן-וירטמברג הודה שחש עצבנות לפני ההצבעה בקלפי. "מובן שאני מרגיש עצבנות בריאה, אבל אני מלא ביטחון", אמר גידו וולף לכתבים בעיר טוטלינגן. באדן-וירטמברג הייתה המעוז של מפלגתה של מרקל במשך יותר מחמישים שנה עד שנכבשה על ידי קואליציה בראשות הירוקים והסוציאל-דמוקרטים ב-2011 לאחר האסון הגרעיני בפוקושימה, יפן. סקרי דעת קהל אחרונים הראו שראש ממשלת באדן-וירטמברג, וינפריד קרטשמן בן ה-67, צפוי לנצח את וולף ממפלגתה של מרקל.

 

ריינלנד-פאלץ, מדינה שנודעה בייצור היין שלה, מסתמנת לפי שעה כ"מדינה מתנדנדת" שהשליטה בה עשויה ללכת לכל אחד מהצדדים. במדינה זו, יוליה קלוקנר בת ה-43, לשעבר "מלכת היין" שרואה עצמה כמי שביום מן הימים תירש את מרקל, ראתה בתקופה האחרונה את היתרון שלה הולך ומצטמק על פני יריבה מהסוציאל-דמוקרטים מאלו דרייר.

 

כשהקנצלרית הגרמנייה מרקל נשאלה כיצד היא תתכונן לתוצאות הבחירות, היא השיבה: "אחזיק אצבעות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים