שתף קטע נבחר

היולדת נפלה על האחות. הפיצוי: 467 אלף ש'

מנהלת משמרת בביה"ח העמק נקראה לסייע ליולדת אחרי ניתוח קיסרי, אולם זו איבדה שיווי משקל ונפלה עליה. ביה"ח וביטוח לאומי ייאלצו לפצות אותה

בית משפט השלום בבית שאן קבע לאחרונה שאחות בבית חולים "העמק", שנפצעה כשסייעה ליולדת להתרומם אחרי ניתוח קיסרי, תפוצה בכ-467 אלף שקל על ידי הביטוח הלאומי ובית החולים. השופטת קבעה כי לא ננקטו אמצעי הבטיחות הנדרשים למקרים מסוג זה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האירוע התרחש לפני כשבע שנים. האחות, ששימשה מנהלת משמרת, הגיעה למחלקת היולדות כדי לסייע למטופלת לקום ממיטתה בפעם הראשונה מאז הלידה שהתבצעה בניתוח קיסרי. היולדת איבדה את שיווי המשקל ומעדה על האחות. זו פעלה בכל כוחה כדי למנוע מהיולדת ליפול, והצליחה להרים אותה בחזרה למיטתה.

 

אלא שהפעולה עלתה לה ביוקר: בעקבות האירוע היא סבלה מכאבים עזים בגבה וברגלה הימנית, ובהמלצת רופא תעסוקתי נאלצה להחסיר 16 חודשי עבודה. ב-2015 פנתה האחות לבית המשפט ותבעה פיצויים מבית החולים בטענה שהוא אחראי לפגיעה ולנזקים שנגרמו לה בעקבות התאונה.

 

לדבריה, בית החולים לא דאג לבטיחות העובדים בשורותיו: הוא לא הזהיר מפני הסכנות הצפויות בעבודה, לא הקפיד לצייד את העובדים בציור מגן למניעת פגיעה בתאונות, וגם לא הקצה מספיק עובדים למחלקת היולדות.

 

בית החולים הכחיש את עצם קיומה של התאונה וטען כי התובעת לא הציגה כל ראיה להתרחשותה מלבד עדותה. אם התאונה באמת אירעה, נטען כי האחריות כולה של התובעת, שהייתה מנהלת משמרת בעלת ידע וניסיון רב במקצוע, ויכולה הייתה לקרוא לאחות שנייה שתסייע לה.

 

ניתן היה למנוע

השופטת רגד זועבי התרשמה שעדותה של התובעת אמינה ומפורטת, הנתמכת במסמכים רפואיים שנערכו בזמן אמת, ובעדותה של אחות אחרת, שסיפרה כיצד ראתה את התובעת "מכוּפפת" זמן קצר לאחר תאונת העבודה.

 

"ניתן היה לצפות כי במהלך ירידה ראשונה מהמיטה, לאחר חלוף מספר שעות בלבד מניתוח קיסרי, היולדת לא תוכל להחזיק עצמה ותאבד שיווי משקל", כתבה השופטת והסבירה כי מעסיק סביר היה יכול וצריך לצפות את הסיכון והנזק שעלול להיגרם לתובעת ואף ליולדת.

 

השופטת קבעה שבית החולים לא נקט אמצעי בטיחות פשוטים למניעת הסיכון והנזקים, כמו חלוקת מגני גב לאחיות או התקנת משענת למיטה, וגם לא הוכיח כי לתובעת הייתה אפשרות להסתייע באחות אחרת בזמן התאונה. נכותה התפקודית של האחות, כיום בת 42, הסובלת ממגבלות בתנועותיה, נקבעה בשיעור של 10%.

 

בהתאם העריכה השופטת את נזקיה (הפסדי שכר, כאב וסבל והוצאות רפואיות) בסך של 467,347 שקל. לאחר ניכוי תגמולי ביטוח לאומי, הורתה השופטת לבית החולים לשלם לתובעת 294,770 שקל, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 53 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד רון בעהם עוסק בתאונות עבודה ודיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים