שתף קטע נבחר
 

בעלי דירה ריקה בת"א? תתכוננו לשלם יותר

עיריית ת"א-יפו החלה לשלוח חיובי ארנונה מוגדלים ל-1,400 בעלים של יחידות דיור אשר אינן בשימוש במשך תקופה ארוכה, בנוסף לחיוב הארנונה הרגיל. המטרה: לעודד השכרת דירות ולהגדיל את ההיצע. מדובר בתעריף שנתי של 220.78 שקלים למ"ר, שיכול להגיע ל-10,000 שקלים ויותר בשנה

אם יש לכם דירה שעומדת ריקה בעיר ללא הפסקה, אתם הולכים לשלם עליה יותר ארנונה. עיריית תל-אביב-יפו הודיעה היום (ב') כי החלה לשלוח בימים האחרונים חיוב ארנונה מוגדל עבור בעלי דירות שאינן בשימוש למשך תקופה ארוכה.

 

כתבות נוספות על ארנונה  בערוץ הנדל"ן :

עיריית חיפה דורשת מצרכנייה מיליון שקל ארנונה

הקלה לסטודנטים: הנחה בארנונה במעונות

הפחתה בארנונה: רשימת היישובים המלאה

 

על פי נתוני העירייה, ברחבי העיר ישנם כ-1,400 יחידות דיור למגורים שאינן בשימוש. המהלך נועד לעודד את השכרת הדירות, ובכך גם להגדיל את היצע הדיור. בעקבות המהלך, יחידת דיור שאינה בשימוש תחויב בתעריף של 220.78 שקלים למ"ר למשך שנה, בכל האזורים בעיר.

 

בעירייה מדגישים כי מדובר בחיוב שנתי, חד פעמי. זאת בנוסף לחיוב הארנונה הרגיל שיישאר זהה אחת לחודשיים. יצוין כי תעריפי הארנונה בעיר משתנים, בהתאם לאזור המגורים.

 

מדובר בתוספת חיוב של כ-10,000 שקלים ויותר לשנה. זאת על פי נתונים המבוססים על צריכת מים, המראים כי שטח הדירות נע בטווח של 50-100 מ"ר.

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

עם חקיקת תקנות ההסדרים בוועדת הכספים של הכנסת בשנת 2013, נקבע כי ההגדרה למבנה מגורים שאינו בשימוש היא "מבנה מגורים שלא התגורר בו איש דרך קבע ב-9 מבין 12 החודשים שקדמו ל-1 בדצמבר, שלפני שנת הכספים בעדה מוטלת הארנונה". התקנות מסמיכות את מועצת העיר לקבוע את גובה החיוב בגין מבנה זה.

 

מועצת עיריית תל-אביב-יפו יזמה לראשונה את הגדלת תעריף הארנונה לדירות מגורים כבר בשנת 2011, אך כעת המהלך צובר תאוצה. 

 

בעירייה מציינים כי לרשות בעלי הדירות הזכות להגיש השגה בכתב למנהל הארנונה בתוך 90 יום מיום קבלת הודעת התשלום. כמו כן, העירייה מאפשרת לבעלי הדירות פריסת תשלומים ללא ריבית והצמדה עד 12 חודשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים