שתף קטע נבחר

 

צפו: הצצה לכלי המלחמה הכי יקר של צה"ל

איך נראה השירות בצוללת היוקרתית שהגיעה מגרמניה לפני חודשים ספורים - בלי וואטסאפ ובלי פייסבוק, ומדוע לוחמות לא יכולות לשרת בה? כתב ynet הצטרף להפלגה באח"י רהב. הכתבה המלאה - מחר

 

הצצה לצוללת אח"י רהב    (צילום: רועי בוקובזה, דו"צ, עריכה: נגה מימראן)

הצצה לצוללת אח"י רהב    (צילום: רועי בוקובזה, דו"צ, עריכה: נגה מימראן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חשיפה ראשונה של כלי המלחמה היקר, החשאי והחדש ביותר בצה"ל: ארבעה חודשים אחרי שהגיעה מגרמניה ורגע לפני שתוכרז כמבצעית ותצא למשימות מול חופי אפריקה או איראן, כתב ynet הצטרף להפלגה באח"י רהב - הצוללת החמישית של חיל הים. חצי מיליארד דולר מחירה, 68 מטרים אורכה (עשרה מטרים יותר מצוללות הדולפין הוותיקות) וסוד כוחה: שהייה מבצעית ממושכת יותר, פי 10 ואף יותר במצולות. לוחמי רהב תועדו אוספים מידע אחר ספינת אויב וברגע אחד מקבלים פקודה להשמידה, וחשפו גם צדדים ייחודיים יותר לשירות הקלסטרופובי, המחייב כל לוחם לחתום לפחות שנה וחצי קבע.

 

כך למשל מכשירים את החיילים בני ה-19 להתנתק לחודש מהוואטס-אפ ומהפייסבוק, מגלים להם לפעמים רק "היכן הם בעולם", וגורמים להם להבין את משמעות הובלת משימה שראש ממשלה או שר ביטחון חותמים עליה אישית.

אח"י רהב. חצי מיליארד דולר (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
אח"י רהב. חצי מיליארד דולר(צילום: דובר צה"ל)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)
 

ביקור ברהב חושף טפח משיתופי פעולה חסרי תקדים של הצוללת עם כוחות היבשה, שיכללו ליווי של מפקדי חטיבות ואוגדות במודיעין ובאש בתמרון הבא בגזרה הצפונית. לא רק מעמד על אסטרטגי של הפעלת טילים גרעיניים כנשק יום הדין. הכול כמובן על פי פרסומים זרים.

 

מפקד שייטת הצוללות בחיל הים הסביר מדוע לוחמות לא יכולות לשרת בצוללות אף שבצבאות מערביים אחרים צוללניות שותפות למשימותיהן, וכיצד הפכה שייטת הצוללות בישראל לבודדות מציי העולם שלא סובלת ממחסור חמור בכוח אדם.

 

הכתבה המלאה תתפרסם מחר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים