חשוד במעשה מגונה יראה את בנותיו בפיקוח
במקביל להליך פלילי בחשד לביצוע עבירת מין בגיסתו מנהל הגבר מאבק על הסדרי ראייה עם בנותיו. בינתיים הוא ייאלץ לעשות זאת רק תחת השגחה
בית המשפט המחוזי בחיפה אישר לאחרונה כי גבר החשוד שביצע לפני שנים מעשה מגונה באחותה של אשתו, יוכל לפגוש את בנותיו הקטינות רק תחת פיקוח.
בדיון בבית המשפט לענייני משפחה טען האב כי מאז החזרה ארצה ניסתה אשתו למנוע ממנו בכל דרך להיפגש עם בנותיו, והעלתה נגדו טענות שווא בדבר פגיעה מינית בהן, אף שהמפגשים ביניהם התנהלו במרכזי קשר ותחת פיקוח. ב-2012, לצורך בחינת הסדרי ראיה, מונה מומחה בהסכמת הצדדים לצורך בדיקת מסוכנות האב, כולל מסוכנות מינית כלפי בנותיו.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- סבלה מחרדה ותבעה: "הכירו בי כנכת צה"ל"
- העלילו אונס על שכן - וישלמו לו 75 אלף שקל
- השכנים נדחו: ייפתח סניף צופים בתל ברוך
- הלו, זה השיר שלי! האם יתוקן חוק המבצעים?
לבני הזוג שתי ילדות, כיום בנות 7 ו-5. עד לפני חמש שנים הם התגוררו בארה"ב, אז הגישה אחותה של האישה תלונה נגד בעלה על כך שלכאורה ביצעה בה מעשה מגונה, כשהייתה בת 14 שנים וביקרה בביתם. בעקבות הפרשה חזרו בני הזוג לארץ ונפרדו, וכיום מתנהלים ביניהם הליכי גירושין. נגד האב הוגש בישראל כתב אישום בסוף 2014.
דיני משפחה
תביעה: 'הסדרי ראייה פוגעים בילדים חברתית'
עו"ד יאיר סלע
מה עושים כשהורים גרושים חיים הרחק זה מזה, והסדרי הראייה מתנגשים עם פעילות חברתית של הילדים? ביהמ"ש המחוזי בחיפה נדרש להכריע
במהלך השנים הסדרי הראייה הורחבו וצומצמו. בחוות דעתו האחרונה, שניתנה לפני כמה חודשים, המליץ המומחה שהאב יראה את בנותיו רק במסגרת מרכז הקשר ובליווי. המומחה סבר שהתהליך הכרוך בהליך הפלילי יכול לייצר לחץ ותוקפנות אצל האב, ועל כן יש צורך בהשגחה. בנוסף הומלץ לאב לחזור לטיפול פסיכולוגי, שאותו עזב בשלב מסוים. "מה שאני עושה הוא לקחת שוליים של ביטחון על מנת להבטיח את שלום הילדות", כתב המומחה בחוות דעתו.
בחודש שעבר אימץ בית המשפט לענייני משפחה בקריות את דעת המומחה, ונתן לה תוקף של החלטה. האב הגיש בקשת רשות ערעור למחוזי בחיפה, שבה טען שחוות דעת המומחה אינה מבוססת ואינה מקצועית, בין היתר משום שהוא לא נפגש עמו ולא התרשם ממנו ישירות.
לטענתו, אותם "שולי בטחון" פוגעים בזכויות שלו ושל בנותיו, ואף סוטים מדעותיהם המקצועית של עובדת סוציאלית ופסיכולוג, שהתרשמו לחיוב ממנו ומהקשר שלו עם בנותיו, ולא חשבו שהוא מסוכן.
אך כאמור, השופט חננאל שרעבי דחה את הערעור. הוא הסביר שהמומחה מלווה את הצדדים במשך כארבע שנים, ואף נחקר על ידם בעבר על חוות דעת קודמות. משכך, יש להניח שגם חוות הדעת האחרונה ניתנה "על בסיס היכרותו העמוקה ורבת השנים את עניינו של הצדדים בכלל ושל המבקש בפרט".
השופט הוסיף שקשה להתעלם מהמלצות המומחה, במיוחד כשטובת הקטינות מונחת על הכף. "בנסיבות אלה שולי הביטחון שעליהם הצביע המומחה מוצדקים", פסק השופט.
עם זאת נקבע כי בעוד שלושה חודשים, עם התקדמות ההליך הפלילי, המומחה יבדוק את העניין שוב, שמא ניתן בכל אופן לצמצם את שולי הביטחון, ולהקל במידה מסוימת את הפיקוח על הסדרי הראיה שבין המבקש לבנותיו.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בהחלטה
- עו"ד אריה אביאב עוסק בדיני משפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים