שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, shutterstock

יחסינו לאן: בריטניה והאיחוד האירופי - 42 שנות נישואי נוחות

הממלכה חברה באיחוד האירופי מאז 1973, אך תמיד הרגישה לא שייכת במידה מסוימת, ומחר תצביע על עתידה בו. סיפורה של מערכת יחסים מורכבת

 

בריטניה והאיחוד האירופי - 42 שנות יחסים    (צילום: רויטרס)

בריטניה והאיחוד האירופי - 42 שנות יחסים    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מחר (יום ה') זה קורה: מיליוני בריטים יצביעו במשאל עם גורלי על עתידם באיחוד האירופי. אם בהתחלה נראה היה שהממלכה תישאר בגוש האירופי בן 28 המדינות, הרי שבשבועות האחרונים התחזק מחנה התומכים ביציאה מהאיחוד האירופי (Brexit). אך כדי להוסיף מתח לעלילה הראו הסקרים בימים האחרונים שמחנה התומכים בהישארות באיחוד שב להוביל ורק מחר נדע מי ניצח בקרב הצמוד.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ראש הממשלה הבריטי דיוויד קמרון הבטיח ב-2013 לקיים משאל עם, בתקופה שבה גברו הקריאות לצאת מגוש האירו, במטרה לפתור את הסוגייה אחת ולתמיד. במהלך קמפיין משאל העם שלו "שיווק" קמרון את היחסים בין בריטניה לבין איחוד האירופי כנישואי נוחות ולא כמקום שבו נמצא לבה של בריטניה.

בעימותים הטלוויזיונים האחרונים הוא שב והדגיש את התסכול שלו מהאיחוד האירופי ואת הרצון שלו לערוך בו רפורמה, אך הדגיש שהחברות באיחוד עושה טוב לכלכלת הממלכה.

 

בימים מאז הרצח של הפוליטיקאית מהלייבור ג'ו קוקס, שתמכה בהישארות באיחוד האירופי, גדל כאמור בהדרגה הפער (הקטן) בסקרים לטובת ההישארות. קמרון אמר לפני יומיים שהקרב יהיה "צמוד מאוד. אף אחד לא יודע מה הולך לקרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ביחד או לבד? בריטי מהמחנה שתומך בהישארות באיחוד האירופי
צילום: AFP
מומלצים