הפניקס תפצה קשישה על "אובדן שירותי בעל"
בן 82 נהרג בתאונת דרכים. חברת הביטוח של הנהגת הפוגעת תשלם לאלמנה 50 אלף שקל משום שבעלה היה זה שטיפל בה במסירות
בית משפט השלום בכפר סבא קבע לאחרונה שקשישה סיעודית, שבעלה נהרג בתאונת דרכים, תפוצה על ידי חברת הביטוח של הנהגת הפוגעת ב-50 אלף שקל על "אובדן שירותי בעל",
מאחר שהוא היה זה שטיפל בה.
הבת טענה שאביה היה המטפל העיקרי באמה הסיעודית ולכן יש לפסוק לה פיצוי של כ-140 אלף שקל על "אובדן שירותי בעל".
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- החלפן פרט צ'קים - לאומי סגר לו את החשבון
- עקב בגידה: גרוש יקבל חלק גדול יותר מהדירה
- האימהות נפרדו. שופטת: בנותיהן יישארו בקשר
- המועדון נסגר בגלל צוק איתן – התקליטן יפוצה
ביולי 2008 נפגע הבעל ממכונית והלך לעולמו כעבור יממה. הוא הותיר אלמנה במצב רפואי קשה וילדים. בתם של הזוג הגישה בשם אמה תביעה נגד הנהגת ונגד ביטוח "הפניקס" על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. בין הצדדים הוסכם שהאלמנה תפוצה בכ-580 אלף שקל על אובדן הכנסת בעלה ובכ-50 אלף שקל על כאב וסבל. עם זאת, הנהגת והפניקס חלקו על רכיבי התביעה האחרים.
סיעודיים
זו רפורמה? הביטוח הסיעודי - שאלות ותשובות
עו"ד סיגל רייך-הלל
למרות ההבטחות, השינויים בפוליסות הביטוח הסיעודי לא נושאים איתם בשורה חדשה ומעודדת במיוחד. אז מה בכל זאת השתנה? מדריך
הנתבעות טענו שהאלמנה סבלה עוד קודם לתאונה מבעיות רפואיות ונפשיות קשות שהפכו אותה לסיעודית. הן הוסיפו כי גם ללא התאונה הייתה צפויה האלמנה לעבור למוסד סיעודי שבו היא נמצאת מאז ועד היום, וכי מי שנושא בתשלום אשפוזה הוא משרד הבריאות. לדבריהן, אין זה סביר שהמנוח היה זה שטיפל באשתו לנוכח גילו המבוגר, וכי מאז 2005 היא קיבלה עזרה במימון הביטוח הלאומי.
הנתבעות טענו בנוסף כי מסכום הפיצוי יש לנכות את פנסיית השאירים שמקבלת האלמנה וכן את הרנטה המשולמת לה ממשרד האוצר מכיוון שבעלה היה ניצול שואה.
ה"רנטה" לא תנוכה
השופט אלדד נבו קבע כי מרישומי הביטוח הלאומי עולה שהמנוח אכן היה המטפל המרכזי בתובעת: הוא דאג לערוך קניות, להגיש לאלמנה אוכל ותרופות, דאג שתימנע מנפילות ולקח אותה לרופאים. "טיפולו המסור של המנוח היה לאורך כל שעות היממה, גם כשכבר מצבה היה קשר ולא ניכר שיפור במצבה", כתב השופט ופסק לאלמנה 50 אלף שקל על אובדן שירותיו.
ביחס לניכויים קבע השופט כי התובעת לא הוכיחה כי תגמולי הפנסיה שלהם היא זכאית (כ-300 אלף שקל) הם "תשלומים לפי חוזה ביטוח", ולכן יש לנכותם מהפיצוי. כמו כן, יש לנכות גם את קצבת השאירים המגיעה לאלמנה בסכום של כ 230 אלף שקל.
עם זאת, קיבל השופט את עמדת התובעת כי אין לנכות את הרנטה שכן מהשוואת תוחלת החיים של המנוח והאלמנה עולה כי היא הייתה מקבלת סכום זה בכל מקרה וללא קשר לתאונה.
בסיכומו של דבר התקבלה התביעה. סכום הפיצוי הגיע ל-691,131 שקל וממנו נוכו 538,884 שקל. בסך הכול הנתבעות חויבו לשלם לתובעת 152,247 שקל בתוספת הוצאות משפט של 5,000 שקל ושכר טרחת עו"ד של 23,156 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד משה גליקו עוסק בתאונות דרכים
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים