שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

לאישור מזורז: 1,900 דירות בצפון בני ברק

ל-ynet נודע כי רשות מקרקעי ישראל מקדמת שכונת מגורים בעיר הצפופה בישראל, כחלק מתוכנית המתאר שאושרה באחרונה להקמת 10,000 יחידות דיור. היא תיבנה בחלק הצפוני של בני ברק, ליד פארק הירקון. צפו בהדמיות

 

צפו: תוכנית מגורים חדשה בבני ברק

צפו: תוכנית מגורים חדשה בבני ברק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תוכניות הרחבת העיר בני ברק יוצאות לפועל: ל-ynet נודע כי רשות מקרקעי ישראל מקדמת בימים אלה תוכנית להקמת שכונת מגורים חדשה בעיר, שתכלול כ-1,900 יחידות דיור, במסגרת הוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) שנועדה לאשר תוכניות בנייה בהליך מזורז.

 

כתבות אחרונות בערוץ הנדל"ן של ynet:

בקרוב: פחות מקומות חניה במרכזי הערים

מחקר: חילונים משלמים יותר על דירה

80% מיזמי תמ"א 38 לא השלימו פרויקט אחד

 

התוכנית מתוככנת בחלקה הצפוני של בני ברק, בין דרך אם המושבות לפארק הירקון. היא מהווה חלק מתוכנית המתאר החדשה של העיר, אשר אושרה בחודש שעבר להפקדה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז תל-אביב.

 

שכונת המגורים החדשה תשכון לאורך פארק הירקון, ויוקמו בה מוסדות ציבור, חינוך, תרבות ודת התואמים את אופי תושביה. על פי רשות מקרקעי ישראל, דגש מיוחד יינתן לחיבור השכונה החדשה לעיר הקיימת, הן באמצעות כלי רכב פרטיים והן על ידי אמצעי תחבורה ציבורית להסעת המונים - תחנת רכבת, מרכז תחבורה אזורי בפאתי השכונה, קווי אוטובוסים וקו הרכבת הקלה.

הדמיית שכונת בני ברק צפון - מבט עילי (הדמיה: אינג' אורי הורוביץ  ואדריכל אלי פירשט) (הדמיה: אינג' אורי הורוביץ  ואדריכל אלי פירשט)
הדמיית שכונת בני ברק צפון - מבט עילי(הדמיה: אינג' אורי הורוביץ ואדריכל אלי פירשט)
 

כמו כן, במסגרת התוכנית ייבנה גשר לכלי רכב ולקו הרכבת הקלה בהמשכו של רחוב הרלינג, אשר יחלוף מעל מסילת הרכבת, וכן יוקמו מעברים להולכי רגל שיקשרו את השכונה החדשה לעיר הוותיקה. בנוסף לפארק הירקון, המהווה חלק מהשכונה, מתוכננת בה מערכת שבילי הולכי רגל ומדרכות רחבות הכוללות נטיעות עצי צל לאורכם.

 

הדירות בשכונה ייבנו בשטח עיקרי ממוצע של 100 מ"ר בבניינים בני 6 קומות, עם דירות בקומת הקרקע ובקומת הגג. מאחר שמדובר בשכונה עם צביון חרדי, לכל יחידת דיור יינתן פתרון תכנוני להקמת סוכה.

מפת התוכנית להקמת השכונה החדשה (הדמיה: אינג' אורי הורוביץ  ואדריכל אלי פירשט) (הדמיה: אינג' אורי הורוביץ  ואדריכל אלי פירשט)
מפת התוכנית להקמת השכונה החדשה(הדמיה: אינג' אורי הורוביץ ואדריכל אלי פירשט)
 

העקרונות שהנחו את תכנון השכונה, שקודמה על ידי רשות מקרקעי ישראל באמצעות החברה המתכננת המנוהלת על ידי אינג' אורי הורביץ ואדריכל פרופ' אלי פירשט, היו יצירת מתחם מגורים אטרקטיבי לפלח תושבים רחב (תמהיל של זוגות ותיקים וזוגות צעירים).

 

במסגרת עקרונות אלה הוחלט גם על קביעת מגרשי תעסוקה ומסחר לבניית כ-120 אלף מ"ר, מתוכם כ-20 אלף מ"ר למסחר ושירותים ברמה המקומית; כ-50 אלף מ"ר למסחר ותעסוקה ברמה המטרופולינית בשורת מגרשים בצדו המערבי של גשר הרלינג; וכ-50 אלף מ"ר למסחר ותעסוקה ברמה המטרופולינית מדרום מזרח למתחם המגורים - בתחום המחלף עם כביש 4.

דוגמא לרחוב טיפוסי בשכונה החדשה (הדמיה: אינג' אורי הורוביץ  ואדריכל אלי פירשט) (הדמיה: אינג' אורי הורוביץ  ואדריכל אלי פירשט)
דוגמא לרחוב טיפוסי בשכונה החדשה(הדמיה: אינג' אורי הורוביץ ואדריכל אלי פירשט)
 

 

עדיפות לאומית - בגלל מגבלת בנייה והיעדר קרקע לפיתוח

עוד נקבע כי יוקמו חזיתות מסחריות בקומות מסד של מבני מגורים ומבני ציבור לכיוון גשר הרלינג בסך של כ-5,500 מ"ר. בנוסף הוחלט על עירוב שימושים בתוך מבני המגורים ויצירת חזיתות פעילות (מסחריות או ציבוריות) במפלס הרחוב.

 

נזכיר כי בחודש שעבר הופקדה להתנגדויות הציבור תוכנית מתאר חדשה לעיר בני ברק, שתוסיף לה עוד כ-10,000 יחידות דיור. הגדלת היצע הדירות של העיר יתבצע לאורך 25 השנים הקרובות, תוך מתן דגש על פיתוח המרחב הציבורי והגדלת היצע שטחי הציבור והשטחים הפתוחים. בבני ברק מתגוררים כיום כ-190 אלף תושבים, והיא נחשבת לאחת הערים הצפופות בישראל עם כ-25 אלף תושבים לקמ"ר.

 

לדברי גילי טסלר, מתכננת המחוז ברשות מקרקעי ישראל, "עיריית בני ברק נחשבת לעיר הצפופה בישראל. מגבלת הבנייה בשל צביונה המיוחד מחד, והיעדר קרקע להמשך פיתוח מאידך, הביא את הרשות ליזום יחד עם העירייה את התוכנית ולהוביל אותה כתוכנית בעדיפות לאומית".

 

עוד הוסיפה כי "הפתרונות שיווצרו יאפשרו לאוכלוסייה חדשה להגיע לעיר ולאוכלוסייה הקיימת לשפר דיור במתחם החדש, וכן להשתמש בשטחי הציבור המיוחדים שיוקצו במקום. כל זאת, בצד המשך פיתוח שטחי תעסוקה המתרחבים מאוד בשנים האחרונות בעיר ותורמים לעיגון כלכלי חיובי בהתפתחותה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: אינג' אורי הורוביץ  ואדריכל אלי פירשט
הדמיית תוכנית בני ברק צפון
הדמיה: אינג' אורי הורוביץ ואדריכל אלי פירשט
צילום: שירן כרמל
גילי טסלר, מתכננת מרחב עסקי במחוז תל-אביב ברשות מקרקעי ישראל
צילום: שירן כרמל
מומלצים