מסע בין כדורים: שיאי הכדורים הפורחים
מאז שז'ול וורן הצית את דמיונם של מיליונים, מנסים הרפתקנים ברחבי העולם לשבור שיאים בכדור פורח - ולא רק בהקפות. לרגל שיא נוסף שנשבר בסוף השבוע האחרון, חזרנו אל הרגעים הגדולים של הכדורים המעופפים
חלקכם בוודאי שמע על הכומר הרוסי ההרפתקן שקבע בסוף השבוע האחרון שיא בטיסה בכדור פורח מסביב לעולם. פיודור קוניוקחוב נחת אחרי 11 ימים, במהלכם עבר בשמי ניו זילנד, האוקיינוס השקט, דרום אמריקה והאוקיינוס הדרומי. הוא שבר את השיא הקודם שקבע סטיב פוסט האמריקני שהיה לאדם הראשון שהקיף את העולם לבדו בכדור פורח.
לפוסט, שהלך לעולמו ב-2007 אחרי שנעלם במהלך טיסה זה לקח אז 13 ימים וחצי. מאז 1872, אז יצא לאור ספרו של ז'ול וורן - "מסביב לעולם ב-80 יום" והצית את דמיונם של מיליונים, מנסים הרפתקנים ברחבי העולם לשבור שיאים בכדור פורח ולא רק בהקפות. ב-2001 ניסה צוות בריטי לשבור את שיא העולם בגובה לבלון פורח מאוייש, אבל תקלה של הרגע האחרון מנעה זאת מהם.
ארבע שנים אחר כך יהיה זה אל טקסטיל הודי שישבור את השיא ויגיע לגובה מטורף של יותר מ-21 קילומטר. אבל השיא הזה החזיק רק עד 2012, אז הצנחן האוסטרי פליקס באומגרטנר שבר את השיא כשהגיע לגובה של 38.5 קילומטרים לערך מעל לגובה פני כדור הארץ. מרוב שמחה - לא תאמינו - הוא קפץ.
טוב, האמת שזה היה מתוכנן. באומגרטנר שמתמחה בצניחות חופשיות מטורפות לא תכנן להישאר בסל ועכשיו הוא מחזיק בשיא העולמי לקפיצה מהגובה הרב ביותר אי פעם, הקפיצה המהירה ביותר והטיסה המאויישת הגבוהה ביותר בכדור פורח. כמו כן הוא שבר את מהירות הקול כאשר צבר מהירות של 1,173 קמ"ש במהלך נפילתו המסחררת.
וגם אצלנו: כדור פורח בכיכר רבין בת"א