ליקויים בבית פרטי: מהנדס ישלם 305 אלף ש'
בני זוג בנו בית בדרום, אבל אחרי שנכנסו אליו גילו סדקים לאורך הקירות והתקרה. ביהמ"ש קבע שהמהנדס התרשל בפיקוח על הבנייה, וייאלץ לפצות
בית משפט השלום בבאר שבע קיבל לאחרונה תביעה שהגישו בני זוג מהדרום שגילו ליקויים בבית שבנו, וחייב את המהנדס שתכנן אותו לשלם להם 305 אלף שקל.
הפיצוי עשוי היה להיות גדול יותר, אולם השופטת עירית קויפמן ייחסה רשלנות גם לתובעים עצמם.
ב-2010 הם הגישו תביעה לפיצוי של 1.3 מיליון שקל, בין היתר נגד האדריכל, המהנדס וחברת הייעוץ ההנדסי שבבעלותו.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- ניצח את הבנק: כך נמחק חוב של 740 אלף ש'
- ניצחון המלצרית: זכויות סוציאליות בנוסף לטיפ
- העירייה לתובעת: "נפלת בגלל משקלך העודף"
- תביעה: הדייר המוגן מת - בנו נדרש להתפנות
בני הזוג נכנסו לגור בבית החדש שבנו ב-2004. כעבור כמה שנים הם גילו ליקויים רבים במבנה, בעיקר סדקים בקירות ובתקרה. הם פנו למהנדס שתכנן את השלד והוא המליץ להם להתקין חיזוקי בטון ופלדה לאורך הקיר בסלון. הם פעלו לפי המלצתו, אך לפי טענתם, החיזוקים לא פתרו את הבעיות.
תביעה
4 שנים של רטיבות: הקבלן יפצה את הרוכשים
עו"ד תומר ברבי
בני זוג רכשו בית בקיבוץ אור הנר אבל במשך זמן סבלו מבעיות חשמל ורטיבות. הם דרשו פיצוי של 180 אלף שקל, אבל נאלצו להסתפק בהרבה פחות
האדריכל טען שאין לו יד ורגל בתכנון המבנה עצמו והפנה אצבע מאשימה כלפי המהנדס וחברת הייעוץ – שנגדם הגיש הודעת צד שלישי. האדריכל התייחס לטענת התובעים שלפיה יש לו כלפיהם אחריות כיוון שקישר אותם עם המהנדס, והתשלום למהנדס עבר דרכו, וטען שהדבר לא הפך אותו למתכנן ההנדסי של הבית.
המהנדס עצמו טען שהתובעים אשמים בליקויים משום ששכרו קבלן לא מוסמך ולא העסיקו מפקח. הוא גם ביקש לדחות את התביעה נגד החברה שלו, שלטענתו נוסדה שנים לאחר שהבית נבנה.
הקבלן לא רשום
השופטת עירית קויפמן קבעה שהאחראים לליקויי הבנייה הם האדריכל, המהנדס והתובעים עצמם. לגבי האדריכל נקבע כי אף שלא תכנן את שלד המבנה, ולא היה מחויב לפקח על עבודות הבנייה, הוא עדיין התחייב לתת לתובעים שירות הכולל גם פיקוח עליון, ולא וידא שהמהנדס שנשלח מטעמו עושה את העבודה כראוי.
באשר למהנדס נפסק כי אמנם לא נמצא פגם בעצם תכנון הבית, אך הוא התרשל בפיקוח שנשכר לבצע על ידי האדריכל. משכך החליטה השופטת קויפמן גם לקבל את הודעת הצד השלישי שהוגשה נגדו – כך שהוא יצטרך להחזיר לאדריכל כל פיצוי שיחויב בו.
כאמור, יחד עם המהנדס והאדריכל השופטת מצאה שגם לתובעים עצמם יש אחריות לליקויים. היא קבעה כי כיזמי הבנייה הם התרשלו כששכרו קבלן לא רשום ולא דאגו לפיקוח צמוד על העבודות.
בהתאם להערכת המומחה מטעם בית המשפט נקבע סך הנזקים עקב מחדלי הבנייה וירידת ערכו של הבית על 591,500 שקל בתוספת 20 אלף שקל פיצוי עבור עוגמת נפש. לנוכח חלוקת האחריות חויבו האדריכל והמהנדס לשלם לתובעים 305,750 שקל בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 40 אלף שקל. כאמור, המהנדס יצטרך להחזיר לאדריכל כל מה שישלם לתובעים.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעים: עו"ד גיל זילברברג
- ב"כ האדריכל: עו"ד אלעד כהן
- ב"כ המהנדס: עו"ד יובל אליהו
- ב"כ רשות מקרקעי ישראל: עו"ד שי כהן
- עו"ד ניר ויינרמן עוסק בדיני מקרקעין
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים