היגרה לקנדה - ותממן לגרוש את ביקורי הבת
אישה גרושה שמצאה עבודה וזוגיות בחו"ל עברה לשם עם בתה בת ה-5. בית המשפט קבע שבשל כך בעלה לשעבר יגיע לבקר פעמיים בשנה – על חשבונה
בית המשפט לענייני משפחה בירושלים קבע לאחרונה כי בת 5 תוכל להגר לקנדה עם אמה, אולם זאת תצטרך לממן בשל כך לבעלה לשעבר שני ביקורים בשנה
כדי לפגוש את בתו.
בקנדה פגשה האישה גבר מקומי. הם התאהבו ועברו לגור יחד עם שני ילדיו מנישואים קודמים. כעבור כשנה נולדה להם בת משותפת.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- ישלם למאהבת 100 אלף ש' כי לא התחתן איתה
- שופטת: אין מזונות כי האישנ מרוויחה יותר
- יוכר כנכה צה"ל: השמירה החריפה מחלת נפש
- נפצע בניסיון חיסול והוכר כנפגע תאונת עבודה
בני הזוג נישאו ב-2010 וזמן קצר לאחר מכן נולדה בתם. הנישואים לא האריכו ימים והזוג נפרד כשהילדה הייתה בת שנה וחצי. בתחילת 2013 התקבלה האם, רופאת עיניים במקצועה, להתמחות בת שנתיים בקנדה. לקראת הנסיעה הסכימו בני הזוג שהאישה תיקח עמה את הילדה והאב יוכל לבקר אותה בכל זמן שירצה.
דיני משפחה
ילדים שנחטפו לאירלנד חזרו - ויגדלו בארץ
מערכת PsakDin
אזרחית אירית עזבה את בעלה הישראלי וחזרה למולדתה עם שני ילדיהם. אחרי שאולצה לחזור איתם לארץ קבע ביהמ"ש שכאן הם גם יישארו
האישה חזרה לארץ באוגוסט 2015 והודיעה לאב כי ברצונה להגר לקנדה לצמיתות יחד עם בתם. במקביל היא הגישה תביעה לאישור ההגירה בבית המשפט, שם טענה שהילדה השתלבה היטב בקנדה, וכי לה-עצמה צפוי שם קידום מקצועי בתחום התמחות ייחודי שקשה למצוא בו עבודה בישראל.
האב ביקש מבית המשפט לדחות את התביעה או לעכב את ההגירה בשנתיים שבמהלכן הילדה תשהה עמו בישראל. לדבריו, הוא הסתמך על הבטחת האישה שלפיה בתום ההתמחות תשוב לארץ עם הילדה. הוא הדגיש שטובת הילדה ליהנות מקשר עם שני הוריה ושיקול זה חזק יותר מאינטרס ההגירה של האם.
לחסוך את הטלטלה
"הכרעות בתיקי הגירה הן מן הקשות שבהכרעות להן נדרש בית המשפט", כתב השופט איתי כץ בפתח דבריו. הוא דחה את האפשרות שהעלה האב להשהות את ההכרעה בשנתיים וציין כי בתיקי הגירה יש לשאוף לתוצאה סופית על מנת לחסוך מהקטינה את הטלטלה והמתחים שבחוסר הוודאות.
בנוסף, הדגיש השופט, יש לשמור על יציבות והמשכיות בחיי הילדה עד כמה שניתן. היא שהתה שנתיים משמעותיות מחייה בקנדה, הסביבה שם מוכרת לה היטב והיא החלה לטעת בה שורשים. מכיוון שאין למי מההורים יתרון בולט מבחינת היכולות ההוריות, ההגירה משרתת את צורכי הילדה. כמו כן, האם הוכיחה כי על אף המרחק היא דאגה לשמור על הקשר בין הילדה לבין האב.
מנגד התרשם השופט כץ שהאב לא עשה מאמצים מיוחדים על מנת לשמר ולחזק את הקשר עם בתו והרבה להאשים את האם בהיעדר הקשר. בנסיבות אלה קיבל השופט את התביעה ואישר את נסיעת הילדה עם אמה לקנדה.
הוא הנחה את הצדדים להגיע להסדרי ראייה המקובלים עליהם וקבע הסדר ביניים שלפיו האישה תממן את ביקורו של האב בקנדה פעמיים בשנה.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד שירה דרורי סאלם
- ב"כ הנתבע: עו"ד שמואל מורן
- עו"ד איתן ליפסקר מייצג בתביעות הגירת קטינים לפי אמנת האג
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים