שלב אחר שלב: כך תכינו מאפה ברוקולי בריא
מאפה ברוקולי בריא יכול לחלוטין להיות ארוחה בריאה ומשביעה. כל השלבים להכנה של המתכון הבריא
בשיתוף תנובה
משפחת אמינוף מתל אביב שיתפה איתנו את המתכון האהוב עליה. שף ערוץ מסעדנות ותנובה שף, הפך את המתכון שלהם לבריא יותר. כדאי לכם לנסות.
מה עוד למדנו להכין בריא יותר?
רכיבים
למילוי
שקית ברוקולי קפוא או ברוקולי טרי - פרח אחד גדול כ 600 גרם
¾ כוס קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפיה
2 בצלים בינונים קצוצים דק
2 כף שמן זית
1 גביע גבינה לבנה 5 אחוז
1 גביע קוטג' 5 אחוז
3 ביצים
100 גרם בולגרית מסורתית 5 אחוז
קורט פלפל שחור
ללא מלח (הגבינה מספיק מלוחה)
חצי חבילה של דפי פילו מקמח מלא
לפיזור מעל המאפה
כפות 3 פתיתי מוצרלה
חצי כוס חלב
ביצה
גביע 1 יוגורט כבשים
כף קצח
אופן הכנה
מפשירים את הברוקולי
אם זה ברוקולי טרי אז חולטים במים מומלחים ומורתחים, למשך 2 דקות ולקרר
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי
על משטח עבודה נקי מניחים 2 דפי פילו אחד על השני
בצד הרחב מסדרים את המילוי ומגלגלים לסיגר ארוך וגדול
ומגלגלים בעדינות לשבלול
מסדרים אחד על יד השני בתבנית
מערבבים את היוגורט עם החלב והביצה ומוזגים מעל המאפה
מפזרים קצח וגבינת מוצרלה
אופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה.
הכתבה מוגשת בשיתוף תנובה