שתף קטע נבחר

עשתה תאונה עם רישיון בינ"ל. הביטוח מכסה?

הנהגת פגעה ברוכב אופנוע, אבל "הפניקס" סירבה לפצות בטענה שלא ידעה על היעדר רישיון ישראלי. ביהמ"ש חייב את החברה לשלם 16 אלף שקל

בית משפט השלום בטבריה קבע לאחרונה שנהגת שהייתה מעורבת בתאונת דרכים זכאית לפיצוי על הנזקים מחברת הביטוח "הפניקס", אף שלא היה לה רישיון ישראלי בתוקף והיא השתמשה ברישיון האמריקני שלה. עם זאת, השופט מוהנד חליאלה קבע שמכיוון שבמשך שנים לא חידשה את רישיונה הישראלי, היא תפוצה ב-16 אלף שקל בלבד.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לפני כשלוש שנים נקלעה הנהגת לתאונת דרכים עם רוכב אופנוע בכביש 98 בדרך לקיבוץ מסדה. ב-2014 הגיש הרוכב תביעה לבית המשפט בטענה שהיא פגעה בו משום שלא נתנה זכות קדימה, וגרמה לו לנזקים בסך כ-30 אלף שקל. הנהגת שלחה הודעת צד ג' ל"הפניקס", ובמקביל הגישה תביעה נפרדת על סך כ-20 אלף שקל נגד המבטחת, עבור הנזק שנגרם למכוניתה.

 

הפניקס אמנם אישרה שגבתה אלפי שקלים עבור פוליסות הביטוח של הנהגת, אבל טענה כי למעשה כלל לא היה לה ביטוח בתוקף. הסיבה היא שהתברר שלנהגת – תושבת חוזרת מארצות הברית –לא היה רישיון נהיגה ישראלי בר תוקף, כי אם רישיון אמריקני בלבד.

 

בתגובה טענה הנהגת שכאשר ביקשה להוציא את הפוליסה, סוכן הביטוח מטעם הפניקס ביקש ממנה את פרטי הרכב ותעודת הזהות שלה בלבד. לדבריה, נודע לה לראשונה על כך שרישיונה אינו תקף בישראל רק אחרי התאונה.

 

הרשם הבכיר מוהנד חליאלה האמין לנהגת שלא ידעה שרישיונה אינו תקף בישראל, והביע את מורת רוחו מהתנהלות הפניקס, שהציפה אותה בשאלות שונות, לרבות גילה ושנות הוותק שלה על הכביש, אך לא טרחה לשאול אותה את השאלה הפשוטה: האם יש לך רישיון ישראלי תקף?

 

לגישתו, הפניקס נכשלה בכך שלא ערכה את הבירור המתבקש לגבי רישיונה של הנהגת, ולמעשה הנפיקה עבורה פוליסות חסרות תוקף, שעבורן גבתה אלפי שקלים, ואף לא הביעה נכונות להחזיר את דמי הביטוח. משכך, ובהתחשב בפער העצום בין הצדדים בידיעת החוקים הרלוונטיים והיקף תחולתם, הרשם קבע את אחריותה של הפניקס לנזקי התאונה.

 

הרשם חליאלה דחה את תביעת הפיצויים של רוכב האופנוע, שהותיר עליו רושם שלילי, אך קיבל את תביעת הנהגת. הוא ייחס לה אחריות של 20% מהנזקים, כיוון שכתושבת חוזרת היא המשיכה לנהוג במשך שבע שנים עם רישיון נהיגה בינלאומי ועם רישיון אמריקאי, ולמעשה הפרה את החוק.

 

לדברי הרשם, מדובר בהתנהגות בלתי סבירה, שכן היה עליה לבדוק לכמה זמן הרישיונות שלה תקפים. לפיכך, הפניקס חויבה לשלם לתובעת לבסוף כ-16 אלף שקל עבור הנזק למכוניתה, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 5,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד יוסי ניזרי עוסק בתאונות דרכים
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים