ביהמ"ש עם התושבים: "למנוע רעש מהפארק"
זה 3 שנים סובלים תושבים ברמה"ש מהמטרד שיוצר פארק "הנצח". במשך כל התקופה נמנעה העירייה מלפעול, עד שהשופטת ארנה לוי הכריחה אותה
בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל לאחרונה עתירה שהגישו תושבים משכונת הדר ברמת השרון, וחייב את העירייה
לפעול נגד מטרדי הרעש הקשים שגורם פארק המים והשעשועים "הנצח". השופטת ארנה לוי מתחה ביקורת על התנהלות העירייה, שלאורך השנים לא פעלה בנושא חרף פניות התושבים והבטחותיה כלפיהם.
נציגי העירייה נפגשו עם התושבים והודיעו שיפעלו להפחתת הרעש באמצעות הקמת קיר אקוסטי, גידור מתקני המים, הסדרת החניה בתחום הפארק וצמצום שעות הפעילות. אבל במשך חודשים רבים לא נעשה דבר, ובשנה שעברה התאגדו כמה תושבים ועתרו לבית המשפט שיורה לעירייה לפעול.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- 150 אלף שקל לאוהד כדורגל שהוכה ע"י שוטר
- תבעה את ישראייר: המייל שלכם פגע בי בזדון
- הימר בכרטיסי אשראי של אחרים - ולא ייכלא
- בכיר במשטרה תבע: השירות גרם לפסוריאזיס
לפני כשלוש שנים חנכה העירייה את הפארק, שכולל מתקני ייחודיים של ספורט ומים. אלא שזמן קצר לאחר פתיחתו החלו התושבים המתגוררים בסמוך להתלונן על מטרדי רעש משמעותיים הנובעים מהאתר שהפך לאטרקציה עבור מבקרים רבים.
תביעה
כמה ישלם שכן מטריד על רעש ותלונות שווא?
עו"ד דרור שוסהיים
רמקולים בווליום גבוה, הפעלת מכונת דשא (אף שאין לו דשא) ותלונות לרווחה על סמים ואלימות: בני זוג מאשקלון נקלעו לסכסוך שכנים מהגיהנום
התושבים הציגו בדיקות מומחים המוכיחות לכאורה שהרעש הבוקע מפארק עולה בהרבה על העוצמה המותרת, וטענו שהעירייה הפרה כלפיהם הבטחה שלטונית. בעתירה צוין שהעירייה לא עדכנה את התושבים מראש על הקמת המתקנים המרעישים, והסתרת המידע הובילה לכך שנשללה מהם הזכות להתנגד להצבתם.
העירייה ציינה מנגד שהפארק הוקם בהתאם לאישורים וכי הקיר האקוסטי לא הוקם בשל עלותו הגבוהה. במקום זאת הציעה העירייה לנקוט פעולות להפחתת הרעש, כגון איסורי חנייה ועצירת רכבים בפארק, הצבת פקחים שישמרו על השקט ונעילת הפארק בשעות הלילה. מעבר לכך היא הזמינה את התושבים לפנות למוקד העירוני במקרה של מטרד רעש.
רק קיר אקוסטי יעזור
השופטת ארנה לוי הבהירה כי הוכח לה מעבר לכל ספק שהפארק גורם לרעש בלתי סביר לעותרים. היא התרשמה שמתקני המים האטרקטיביים מושכים קהל גדול של ילדים המגיעים במכוניות ואוטובוסים, וכן רוכלים שבאים למכור מוצרים לציבור המבקרים. "היה על המשיבה לשקול מלוא השיקולים הנוגעים לנזקים העשויים להיגרם ממנו", כתבה בפסק הדין והוסיפה שהעירייה לא בחנה את השלכות הרעש שיהיו להקמת מתקני המים.
במקביל מתחה השופטת לוי ביקורת על התנהלות העירייה, שלדבריה הפרה לאורך כל הדרך את חובתה לפעול בהגינות ובסבירות כלפי העותרים, ולא עמדה בהתחייבותה להקים מיגון כלשהו שיפחית את הרעש שממנו הם סובלים כבר שלוש שנים.
עוד נקבע שהאמצעים שהציעה העירייה למניעת הרעש לא מספיקים ועליה להתקין מיגון אקוסטי בהקדם האפשרי. עד אז, השופטת לוי הורתה על הגבלת שעות פעילות הפארק, הגבהת הגדרות והצבת פקחים לשמירה על השקט בשעות המנוחה הקבועות בחוק (14:00 עד 16:00).
בנוסף, ללא קשר להקמת המיגון האקוסטי, נאסר על העירייה לאפשר חניה, לרבות הורדת והעלאת נוסעים, ברחוב שבו מתגוררים העותרים.
מעיריית רמת השרון נמסר: "ראש העיר אבי גרובר דבק בעמדתו שצהלות וקולות שמחה של ילדים הם טבעיים ומבורכים ואינם בגדר מפגע שיש לבער אותו. ראש העיר הנחה את הגורמים המקצועיים במערכת להערך להגשת ערעור בבית-המשפט".
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ העותרים: עו"ד פרידמן
- ב"כ העירייה: עו"ד בר-לב
- עו"ד יעל מנדלוביץ עוסקת בתכנון ובנייה ובענייני רשויות מקומיות
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים