תוך יומיים: 300 אלף חיפושים אחר חשבונות אבודים
יומיים אחרי שהשיק בנק ישראל את המיזם לאיתור חשבונות בבנקים, נרשמו כבר כ-300 אלף בקשות חיפוש, מחצית מהם עבור חשבונות בנק אבודים ומחצית עבור חסכונות פנסיוניים. כך עולה מנתונים שהגיעו לידי ynet. מצאתם סכום כסף גדול? ספרו לנו
שלשום השיק בנק ישראל את הממשק החדש לאיתור חשבונות ללא תנועה בבנקים. ממשק זה שולב באתר שהקים משרד האוצר לפני שלוש שנים לאיתור חסכונות פנסיוניים. מהנתונים עולה כי קצת יותר מ-60% מהפונים לאיתור חשבון בבנקים הינם גברים. מפילוח על פי גילאים עולה כי כמות המחפשים הגבוהה ביותר היא בטווח הגילאים 25-34 (32% מהפונים) ולאחר מכן קבוצת הגיל 35-45 (25% מהפונים). מעניין לציין כי 11% מהפונים (כ-17 אלף פניות) הינם צעירים בגילאי 18-24, גיל שלכאורה הממשק לאיתור חסכונות "אבודים" קצת פחות רלוונטי עבורו.
במהלך היומיים הללו נרשמו כאמור 294 אלף בקשות חדשות, מתוכן 150 אלף בקשות לאיתור חשבון בבנקים והשאר לאיתור חיסכון פנסיוני. מתוך הבקשות לאיתור חשבונות בבנקים, 17,225 בקשות נעשו עבור חשבונות של נפטרים. מהנתונים עולה כי למרות שהממשק החדש מתייחס לחשבונות בבנקים, העובדה שהוא נמצא בעמוד משותף עם הממשק לאיתור חסכונות פנסיוניים הביאה לכך שנרשמה כמות מחפשים כמעט זהה גם בחיפוש חסכונות בשוק ההון - כמעט 150 אלף בקשות חיפוש חדשות.
הממשק מאפשר לציבור הרחב לאתר בקלות וללא עלות, חשבונות בנק ופיקדונות ללא תנועה, וגם חשבונות של נפטרים. מדובר בחיפוש שלוקח כמה דקות, ואפשר לעשות אותו מהמחשב בבית או מהנייד.
בבנקים בישראל קיימים כמעט חצי מיליון חשבונות המוגדרים כחשבונות ללא תנועה – כאלו שלא בוצעה בהם כל פעולה במשך זמן רב. הכסף השוכב בחשבונות הללו מוערך בלא פחות מ-9 מיליארד שקל. מנתוני בנק ישראל שפורסמו עולה כי בכ-60% מהחשבונות הללו, מדובר ביתרות כסף נמוכות של מאות שקלים בודדות ואף פחות מכך. בנוסף, בחלק מהמקרים אתם עלולים לגלות, כי החשבון נמצא דווקא ביתרת חובה.
האם גיליתם "אוצר אבוד"? האם איתרתם חשבון עם סכום נכבד שלא ידעתם על קיומו? ספרו לנו בפייסבוק או כתבו למייל האדום