אורח החליק באמבטיה, מלון ישלם 50 אלף ש'
אורח ב"רימונים מרינה קלאב" באילת, שנפצע במקלחת, טען שההנהלה לא דאגה לאמצעי בטיחות כגון מאחז יד ומשטח מונע החלקה. השופטת הסכימה
בית משפט השלום בירושלים קבע לאחרונה שמלון "רימונים מרינה קלאב" באילת יפצה ב-50 אלף שקל
אורח שנפצע כשהחליק באמבטיה. אף שהטילה חלק מהאחריות לתאונה על התובע, קבעה השופטת מירי פורר שעל בתי מלון להקפיד להציב מאחז יד ומשטח מונע החלקה בכל אמבטיה.
הוא תבע מבעלת המלון וחברת הביטוח שלה, "הכשרת היישוב", פיצוי על הנזקים שנגרמו לו, בין השאר נכות זמנית של שישה שבועות והחמרת פציעה מתאונת דרכים שעבר בעבר. לדבריו ההנהלה לא דאגה לאמצעי בטיחות שיימנעו החלקה באמבטיה, והסבונייה הותקנה ברשלנות, באופן שמזמין פגיעה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- שופטת: התנתקות מפלאפון הייתה דרך ייסורים
- זוג בוגדים ו-5.5 מיליון ש'. מה קבעו הרבנים?
- המאיסו את העבודה על מבקשת מקלט - ויפצו
- חברת ביטוח סירבה לשלם: "הנהג היה שיכור"
האירוע התרחש לפני שבע שנים, כשמשפחת התובע הגיעה להתארח בבית המלון שבבעלות "מלונות הכשרת הישוב". בתביעה שהגיש ב-2011 הוא טען שאיבד שיווי משקל כשנתקל בסבונייה בולטת שהותקנה במרכז האמבטיה.
לא בפעם הראשונה
החליק במלון באילת ותבע. שופט: החדר מסוכן
מערכת PsakDin
נופש ברויאל ביץ', שביקש לניגש לשירותים בלילה, מעד על גרם מדרגות ונפצע קשה. בית המשפט קבע שהמלון התרשל והתובע יקבל 121 אלף שקל
הנתבעות הכחישו את התרחשות התאונה, וטענו כי עדותו היחידה של התובע מעלה ספקות רבים, מה גם שלא ברור מדוע לא דווח על האירוע למנהל התחזוקה או לקצין הביטחון בזמן אמת. לדבריהן, משיחות עם "גורמים במלון" שזהותם לא נחשפה, עלה כי האמבטיה הייתה תקנית, והותקנו בה מאחזי יד ושטיחים למניעת החלקה.
אבל השופטת מירית פורר קבעה שהתאונה התרחשה, בהתאם לתיעוד רפואי ולאחר שהוכח כי התובע ואשתו דיווחו לפקידת הקבלה על התאונה בזמן אמת. עם זאת, הסבירה, לא כל נזק מטיל אחריות על בעל המקרקעין, ולכאורה, החלקה באמבטיה היא סיכון צפוי, טבעי ורגיל שלא אמור לגרור אחריו אחריות נזיקית.
היא ביקשה לבדוק מה היה הגורם הישיר להחלקה ומהם האמצעים שננקטו למניעתה. אף שלא קיבלה את הטענות נגד הסבונייה, קבעה השופטת שבניגוד מוחלט לטענת נציגי המלון, הוכח בפניה שבתקופת התרחשות התאונה לא הוצבו באמבטיה אמצעים מונעי החלקה או מעידה כמו מאחזי יד או שטיחון.
בנסיבות אלה, נקבע, הנהלת המלון לא התאמצה מספיק כדי לוודא שאורחיה מתקלחים בבטחה.
עם זאת, השופטת פורר לא התעלמה מכך שגם התובע לא נזהר מספיק אף שהכיר את המקום מביקורים קודמים ואף התרחץ בו יום לפני התאונה, כך שהיה מודע למיקום הסבונייה, היעדרם של השטיחון ומאחז היד. "מדובר בפעולה יומיומית ויש לצפות שהרוחץ באמבט יהיה ער לסכנות הטמונות בה", נכתב בפסק הדין שהטיל עליו 50% אחריות.
לבסוף חויב המלון לשלם 50% מסך נזקי התובע - הפסדי שכר, כאב וסבל והוצאות רפואיות - שהוערכו ב-100 אלף שקל. מעבר לפיצוי הן ישלמו לו גם הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בשיעור של 23.4% מסכום הפיצוי.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד אבישי בוגן מייצג בתיקי נזיקין
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים