שתף קטע נבחר

 

משבר עמונה: זה מה שנשאר מהקרקע להצעת הפשרה

השר בנט דן הבוקר באפשרויות העומדות בפני מתנחלי עמונה, שעל פי החלטת בג"ץ אמורים להתפנות מבתיהם. עד כה נותרו בשטח רק 6 חלקות "נכסי נפקדים" שאין לגביהן תביעות פלסטיניות

  

מאחז עמונה. על קרקע פלסטינית פרטית (צילום: תומריקו) (צילום: תומריקו)
מאחז עמונה. על קרקע פלסטינית פרטית(צילום: תומריקו)
איך להתמודד עם משבר עמונה ? זו השאלה שעומדת במרכזה של ישיבה שכינס יו"ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט, יחד עם משפטנים ועם ח"כ בצלאל סמוטריץ' הבוקר (יום א'). ברקע מתבררים הסיכויים הקלושים לאשר את חוק ההסדרה, שמבקש להסדיר את הקמת המאחז הבלתי חוקי שהוקם על קרקע פלסטינית פרטית, ובג"ץ הורה לפנותו.

 

ביום חמישי האחרון הוגשו חמש תביעות נוספות של פלסטינים הטוענים לזכויות בחלקות סמוכות לעמונה. תביעות אלו מצטרפות לעשרות אחרות שהגישו בעבר פלסטינים הטוענים לזכויות ב-26 חלקות בשטח. בסך הכול הוגשו בחודש האחרון תביעות על כ-30 חלקות. המינהל האזרחי פרסם את מספרי החלקות והאדמות כדי שמי שטוען לבעלות עליהן יגיש התנגדות לבנייה בשטחן. נוכח ההתנגודיות - נותרו שש חלקות בלבד שאין להן דורש. 

 

 

תיעוד מרחפן: מאחז עמונה ממעוף הציפור    (צילום:תומריקו)

תיעוד מרחפן: מאחז עמונה ממעוף הציפור    (צילום:תומריקו)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עמונה: חלקות שלגביהן לא הגישו תביעות  ()
עמונה: חלקות שלגביהן לא הגישו תביעות

חלקות בעמונה שלגביהן הגישו תביעות פלסטיניות  ()
חלקות בעמונה שלגביהן הגישו תביעות פלסטיניות
במהלך השבועיים האחרונים עמלה ועדת ההסדרה לגבש פתרון תכנוני שיאפשר להעתיק את בתיהם של תושבי המאחז לאדמות הנפקדים שלגביהן לא הוגשו תביעות אחזקה בקרקע, ואולם סבב התביעות הנוסף טרף את הקלפים והפך את הפתרון לקלוש.  

 

בעקבות זאת החליט בנט לכנס ישיבה דחופה שבה ידונו בסוגיית חוק ההסדרה ותתקבל הכרעה אם לאמצו. יחסי הכוחות בבית היהודי ברורים. השרים בנט ושקד לא תומכים בקידום החוק בגלל הקושי הרב לאשרו (בעיקר קושי משפטי) ומנגד השר אורי אריאל והח"כים סמוטריץ' ושולי מועלם, שמנסים להתניע מהלך בתוך המפלגה של קידום החוק גם במחיר של "איום" הצבעות נגד התקציב. בלשכתו של בנט אישרו את דבר הפגישה אך סירבו להגיב. 


 (צילום: תומריקו) (צילום: תומריקו)
(צילום: תומריקו)

בסוף השבוע שיגר בנט הודעה חריגה לפעילים בנוגע לעמונה, ימים ספורים לאחר שתושבי המאחז ביקשו ממנו ומהשרה שקד לא להגיע לשם, ואף השמיעו נגדם טענות קשות. בנט ניסה לגלגל את הבעיה לפתחו של ראש הממשלה, והאשים את מדיניותה של ממשלת נתניהו-ברק, שקיבלה את העיקרון להרוס בנייה יהודית: "כשארגוני השמאל עתרו לבג"ץ על מנת להרוס בנייה יהודית כזו, ממשלת נתניהו-ברק השיבה: 'כן, נהרוס. רק תנו לנו קצת זמן'. כן, במקום להשיב: 'מה פתאום, אסור להרוס. אנחנו נסדיר אותה', הם זרמו עם העותרים. מדהים, לא פחות".

 

הוא התייחס גם לפינוי עמונה שמתוכנן לחודש דצמבר. "ולכאן הגענו", כתב בנט. "עכשיו, בדקה ה-90, הליכודניקים אשר חתומים על ההחלטה להרוס, פתאום התעוררו. אחרי שיש כבר פסק דין חלוט וסופי של בג"ץ להרוס. אז מה אותם ליכודניקים עושים? חותמים על עצומות. צועקים 'בג"ץ נורא'. יוצאים מאד 'ימניים' (למרות שלא מעט מהם, כולל ראש הממשלה הצביעו בעד ההתנקות מגוש קטיף)".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בירוק: הקרקעות שלגביהן הוגשו תביעות. באדום - לא הוגשו
מומלצים