בוטלה הרשעת מייסד 'מגה ספורט' בעבירת מס
אלי חייט הודה באי דיווח בשנים 2008-2007. אבל תסקיר המבחן, שכלל מכתב מהרמטכ"ל איזנקוט, הוביל את השופט לקבוע: "אדם משכמו ומעלה"
בית משפט השלום בנצרת ביטל לאחרונה את הרשעתו של מייסד החנויות "ריקושט" ו"מגה ספורט", אלי חייט, שהודה באי דיווח לפי פקודת מס הכנסה. השופט אדריס נעמן, שהתרשם מתסקיר המבחן וממכתב הערכה ששלח הרמטכ"ל גדי איזנקוט, קבע שמדובר ב"אדם משכמו ומעלה",
והטיל עליו רק שעות שירות לתועלת הציבור.
המדינה ביקשה להטיל על חייט כמה חודשי מאסר בפועל, וטענה שהוא כבר הורשע בעבירה דומה והוטל עליו מאסר על תנאי במסגרת תיק מיסוי קודם – תנאי שכעת יש להפעילו. היא הוסיפה שעבירות אי דיווח מחבלות בעבודת רשויות המס, וייחסה חומרה יתרה למחזור הפעילות הגבוה של החברה ב-2007 (יותר מ-2.5 מיליון שקל).
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- עיריית תל אביב רשמה 204 דוחות חניה לנכה
מאומצת נדחתה בביהמ"ש: לא תפגוש את אמה - 27 שנה על טנק: כך הוכר איש קבע כנכה צה"ל
- 50 אלף ש' לרופא שיניים בשל לשון הרע ברשת
כתב האישום הוגש נגד חייט ונגד החברה למכירת ציוד ספורט בניהולו, "א.ח ספורט אלונים בע"מ". המדינה ייחסה לו שתי עבירות של אי הגשת דו"ח במועד על הכנסות החברה בשנים 2008-2007. חייט הודה והורשע בעבירות על פקודת מס הכנסה, והשופט נעמן נדרש להכריע בשאלת העונש.
אישום
אם ובנה העלימו 3 מיליון שקל – ונשלחו לכלא
עו"ד ד"ר חיים גבאי
במשך כעשור ניהלו הנאשמים, תושבי בית חנינא בני 80 ו-58, עסק להשכרה ומכירה של נדל"ן במזרח ירושלים. השופטת: הקופה הציבורית אינה הפקר
מנגד, שירות המבחן התרשם לחיוב מתפקודו של חייט והמליץ להימנע מהרשעה, מאחר שסבר כי הסיכוי לכך שיבצע עבירות פליליות נוספות נמוך מאוד. בתסקיר פורט מצבו הנוכחי וכן עברו: בן 56, נשוי ואב לארבעה, איש צבא לשעבר שמילא שורה של תפקידים פיקודיים, ולאחר מכן פתח חנויות מצליחות.
אלא שלאחר תקופת שגשוג, צוין בתסקיר, הוא נקלע לקשיים כלכליים עקב עזרה כספית שהעניק לבני משפחתו והגיע עד כדי פשיטת רגל. בתוך כך צוין כי מדובר ב"אדם נורמטיבי המאופיין בתפיסות פרו-חברתיות, יציב ומעורב, אשר תפקד כראוי לאורך השנים בכל המסגרות בהן נטל חלק".
חייט עצמו ביקש להימנע ממיצוי הדין ולהחליט על אי הרשעה לאור תרומתו לציבור ומצבו האישי כיום. הוא ציין שהוא מצוי בהליכי פשיטת רגל וגם אשתו מוגבלת באמצעים. חובותיהם להוצאה לפועל מסתכמים ביותר מ-5.5 מיליון שקל, והם מתגוררים עם ילדיהם בבית אביו.
מכתב מהרמטכ"ל
ואכן, השופט נעמן ביטל את ההרשעה והטיל על חייט 250 שעות שירות לתועלת הציבור. הוא ציין שהנאשם קיבל מכתב הערכה מהרמטכ"ל גדי אייזנקוט, וכתב: "קורות חייו המלאים פורטו בתסקיר ובמכתבי ההמלצה שהוגשו מטעמו, ומלמדים כי מדובר באדם משכמו ומעלה, אשר תרומתו הציבורית הניכרת אינה מוטלת בספק".
השופט הבהיר כי למרות המחזור הגבוה, השנים הרלוונטיות לעבירות הסתיימו בהפסדים, כך שבפועל לא נגרמה חבות מס והקופה הציבורית לא נפגעה.
בנוגע להרשעה הקודמת הבהיר השופט נעמן: "העבירות נשוא התנאי והעבירות שכאן בוצעו בתקופה מקבילה, במסגרת חברות שונות. רוצה לומר שאין מדובר במי שנגזר דינו לתנאי והוא החליט להתעלם ממנו ולהמשיך לבצע עבירות, אלא במי שביצע עבירות מקבילות עוד בטרם הוטלה עליו ענישה מרתיעה".
בסיכומו של דבר, השופט סבר כי לנוכח מכלול הנסיבות האישיות והכלכליות, מדובר במקרה חריג שבו הרשעת הנאשם – אשר תוביל למאסר וגם תחסום בפניו אפשרות לעסוק בעתיד תחומי הכשרתו – תהווה "פגיעה בלתי מידתית בו ובמשפחתו".
- לקריאת הכרעת הדין המלאה – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המאשימה: עו"ד לינדה אמנו, עו"ד נעה דיסגני אייל
- ב"כ הנאשמים: עו"ד שלמה עובדיה מהסנגוריה הציבורית
- עו"ד ורואה חשבון זוהר ימין עוסק במיסוי פלילי ומיסוי נדל"ן
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים