שתף קטע נבחר

 

מהגרים הבעירו את ה"ג'ונגל": "רוצים לאנגליה"

הרשויות בצרפת השלימו את פינויו המוחלט של מחנה הפליטים הענק בעיר קאלה שהכיל יותר מ-6,000 בני אדם. מהגרים שביקשו למחות על המהלך הציתו אוהלים ומבנים ארעיים: "לא אכפת לנו ללכת לכלא. רוצים לאנגליה"

 

אש בקאלה    (רויטרס)

אש בקאלה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הניסיונות לשבש את פינוי מחנה הפליטים הגדול בעיר קאלה שבצפון צרפת לא צלחו: מהגרים הציתו היום (יום ד') אוהלים ומבנים ארעיים רבים ב"ג'ונגל", כינויו של מחנה הפליטים הענק שהפך בשנים האחרונות לסמל לכישלונה של אירופה בפתרון משבר ההגירה ולנקודה כואבת ביחסי צרפת-בריטניה. במקביל, מהגרים רבים אחרים עמדו בתור לאוטובוסים שייקחו אותם למגוריהם החדשים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מבצע פינוי המחנה הגדול, ששיכן יותר מ-6,000 בני אדם, החל ביום שני לאחר תקופה ארוכה שבמהלכה ספגה הממשלה הצרפתית ביקורת קשה מפוליטיקאים מהימין הקיצוני על אוזלת ידה בסוגיית ה"ג'ונגל". בשעות הצהריים הודיעו הרשויות בצרפת שפינוי המחנה הושלם סופית. 

 

הרשויות מעריכות שפינוי המחנה יסתיים הערב. אש בקאלה (צילום.: AFP) (צילום.: AFP)
הרשויות מעריכות שפינוי המחנה יסתיים הערב. אש בקאלה(צילום.: AFP)
אלפי המהגרים שהגיעו לקאלה קיוו לחצות את רצועת הים הצרה יחסית על ידי קפיצה על משאיות ורכבות שחוצות את התעלה ולהגיע לבריטניה. מאז החל מבצע הפינוי פונו מהמחנה יותר מ-4,000 מהגרים ופליטים ופוזרו במאות מרכזי קליטה בצרפת. "המבצע ימשיך היום להעברת המקלטים הריקים ולמנוע מהם לעלות שוב באש", אמר דובר מקומי של ממשלת צרפת לתחנת הרדיו הצרפתית "פראנס אינפו".

 

ענן שחור מעל המחנה

אלא שלקראת הצהריים היתמר עשן שחור גדול מעל מחנה הפליטים בקאלה אחרי שמהגרים שוב הציתו אוהלים, מבנים ארעיים, עצים ופלסטיק במחאה על פינויים מהמקום. אמש אמרה המפקחת האזורית מטעם הממשלה, פאביאן בוצ'ו, כי קשה מאוד למנוע את ההצתות, שהפכו למחזה שכיח במחנה בשנה האחרונה כל פעם שאחד מחלקיו נסגר חלקית. "כמה מהגרים הולכים אחרי המסורת - אנחנו מבקשים מהם לא לעשות את זה, אבל הם מציתים את האוהלים והמקלטים שלהם כשהם עוזבים", אמרה בוצ'ו.

 

"אמרנו להם לא לעשות את זה, אבל כמה מהם עושים זאת בכל מקרה. אנחנו בכוננות, מכבי האש נמצאים בקרבת מקום כדי להבטיח ביטחון ולמנוע מהאש להתפשט". נציגת הממשל הצרפתי באזור קאלה העריכה מוקדם יותר כי הרשויות ישלימו עד הערב את פינויו של המחנה מיושביו, אולם בסופו של דבר הוא פונה כאמור מוקדם יותר. "יש לנו היכולת לסגור את המחנה הערב. כולם בטוחים. אחרי הטיפול באחרוני המהגרים המקום יפסיק לפעול", אמרה בוצ'יו.

 

 (צילום.: AFP) (צילום.: AFP)
(צילום.: AFP)

 (צילום.: AFP) (צילום.: AFP)
(צילום.: AFP)

 (צילום.: AFP) (צילום.: AFP)
(צילום.: AFP)

 (צילום.: AP) (צילום.: AP)
(צילום.: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום.: AFP) (צילום.: AFP)
(צילום.: AFP)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

אנשים שברחו מהעוני והמלחמות מחוץ לאירופה נהרו בשנים האחרונות בהמוניהם לקאלה, עיר הנמל הצרפתית שנחשבה עבורם לשער הכניסה לבריטניה. הם המשיכו להגיע לקאלה למרות הגדרות הגבוהות שהוקמו במחנה הפליטים בחודשים האחרונים ולמרות סירובה של בריטניה לקלוט את רובם.

 

חמיד, בן 30 מאפגניסטן, סיפר שהוא אחד מהמהגרים שהציתו את המבנים במחנה הפליטים. "לא אכפת לנו מבעיות שיגיעו אחר כך. עשינו זאת משום שאנחנו לא רוצים להישאר בצרפת. אנחנו רוצים ללכת לאנגליה ולאנגליה בלבד. לא אכפת לי אם אלך לכלא כאן", הוא אמר.

 

צרפת ובריטניה התקדמו באחרונה במשא ומתן שניהלו בנוגע לגורלם של 1,300 ילדים ובני נוער ששהו במחנה ללא משפחותיהם. בריטניה העניקה עדיפות במתן אשרות כניסה לאלה שיש להם קשרים משפחתיים במדינה, והשבוע אפשרה לקבוצה קטנה של נערים, רובם מאפגניסטן, להצטרף לקרוביהם שכבר נכנסו אליה. צרפת מעוניינת שבריטניה תלך רחוק יותר מכך ותכבד את התחייבותה לעזור לילדים הפליטים שנמצאים באירופה. בינתיים, נראה כי המתיחות בין שתי המדינות בנושא עתיד אבטחת הגבולות הולכת וגדלה, לקראת עזיבת בריטניה את האיחוד האירופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
דגל צרפת על רקע האש במחנה הפליטים
צילום: AP
מומלצים