שופטת: תאונת דרכים גרמה לפוסט טראומה
גננת שעברה תאונה לפני 4 שנים דרשה להכיר גם בפגיעה הנפשית ולהגדיל את התגמולים שהיא מקבלת. הביטוח הלאומי סירב, אבל בית הדין חשב אחרת
בית הדין לעבודה בנצרת קבע לאחרונה כי על הביטוח הלאומי להכיר באישה שעברה תאונת דרכים כנפגעת פוסט טראומה, ולהגדיל את התגמולים המשולמים לה.
בכך דחתה השופטת ורד שפר את טענת ביטוח לאומי שלפיה מקור החרדות והלחץ שמהן סובלת התובעת הוא במות אביה ולא בתאונה.
ב-2015 פנתה הגננת לבית המשפט בטענה שבנוסף לכאבי הגב, היא סובלת מחרדות ומלחץ מתמיד בכל פעם שעליה לחצות את הכביש או לנסוע ברכב.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- 70 אלף ש' לעובד שהוכה וכונה 'אתיופי מסריח'
- נדחתה בקשה לבדיקת רקמות: "תערער את הילד"
- כתובה של 126 אלף לירות הפכה לחצי דירה
- עיריית ת"א תשלם 24 אלף ש' לרוכב שפגע בעמוד
התובעת, גננת בהכשרתה, הייתה מעורבת לפני ארבע שנים בתאונת דרכים בדרכה מהעבודה, והוכרה על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה בנוגע לפגיעות בצווארה בלבד. שנתיים וחצי לאחר מכן היא ביקשה להכיר גם במצבה הנפשי הקשה ובפגיעות הגב שמהן היא סובלת מאז התאונה – ולשלם לה תגמולים גבוהים יותר. הפעם, ביטוח לאומי דחה את הבקשה בטענה שאין קשר סיבתי בין תאונת הדרכים לבין בעיותיה הנוספות.
בכביש
תביעה: תאונת דרכים פגעה בתפקוד המיני שלי
עו"ד אסף גרינבוים
אלונקאי בבית חולים התקשה לחזור לעבודה אחרי התאונה ותבע פיצויים על אובדן השתכרות ועל פגיעה בחייו האישיים. הוא יפוצה בכ-534 אלף שקל
בית הדין מינה מומחים רפואיים וממצאיהם העלו מסקנות שונות לגבי כל אחת מהפגיעות: האורתופד קבע כי התובעת לא סובלת מליקוי כלשהו בגב, למעט שינויים ניווניים – מצב שכיח אצל נשים בגילה (59) – ואלה אינם קשורים לתאונה. הפסיכיאטרית קבעה שלתובעת נגרמה פוסט טראומה חלקית בעקבות התאונה ועל כן יש מקום שביטוח לאומי יכיר בנכות הנפשית שלה.
הביטוח הלאומי לא השתכנע מחוות הדעת הפסיכיאטרית, וביקש לפסול אותה בטענה שהתובעת הייתה בטיפול פסיכיאטרי עוד לפני התאונה, עקב מותו של אביה.
קשר ישיר
אבל נשיאת בית הדין השופטת ורד שפר עיינה בראיות שהגישו הצדדים והחליטה לקבל את חוות הדעת של שני המומחים.
בנוגע למצבה האורתופדי של התובעת נפסק שלא הוכח שהתאונה גרמה לה לבעיות גב. באשר למצב הנפשי, השופטת מצאה את חוות הדעת הפסיכיאטרית מפורטת, מעמיקה ורצינית.
בפסק הדין נקבע שהעובדה שהתובעת סבלה מדיכאון בשל מות אביה לא שוללת את השפעת התאונה על מצבה הנפשי: "הפרעה פוסט טראומתית עלולה להופיע לאחר אירוע טראומתי אצל אדם בריא וחזק בנפשו כמו אצל חולה נפש קשה. אין גורמים שיכולים לנבא מי יפתח או לא את ההפרעה".
בסופו של דבר קיבלה השופטת שפר את התביעה לגבי הנכות הנפשית, וקבעה כי יש להכיר בפגיעה כתוצאה ישירה של תאונת הדרכים. ביטוח לאומי חויב ב-4,000 שקל שכר טרחת עו"ד.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד יוסי לחיאני
- ב"כ הנתבעת: עו"ד עדי עינב-גולן
- עו"ד נטליה לוסקין עוסקת בתביעות ביטוח לאומי
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים