טעות רישום פתחה מלחמה על חצר בפלורנטין
בעלי דירת קרקע בתל אביב ניצל טעות ב"פנקס הבתים המשותפים" והשתלט על החצר המשותפת. אחרי מאבק ארוך הוא סולק ממנה בצו בית משפט
בית משפט השלום בתל אביב הכריע לאחרונה במאבק בין בעליו של בניין בשכונת פלורנטין בתל אביב לבין בעליה של דירת הקרקע, שניצל טעות ביורוקרטית ב"פנקס הבתים המשותפים" של משרד המשפטים כדי להשתלט על החצר. השופט גיא היימן קבע שהדייר יסולק מהחצר בצו בית משפט.
השנים חלפו ובעלי הבניין לא מכר את החצר לאיש. בינתיים, בעליה הסדיר לעצמו פתח יציאה מהדירה אל החצר ואף התקין בה שער עם מנעול. כשהדבר התגלה לבעלי הבניין פרץ ביניהם סכסוך שהסתיים בהסכם שנחתם ביניהם במרס 1999, ובו התחייב בעל הדירה לסגור את הפתח לחצר תוך שנה ולהעביר לבעלי הבניין מפתח לשער. עוד הוא הצהיר שאין לו זכויות בחצר והוא משתמש בה כ"בר רשות", כלומר, מרצונו הטוב של הבעלים.
פסקי דין מעניינים נוספים בערוץ משפט ב-ynet:
- עובדת זארה כונתה "גנבת". הפיצוי: 30 אלף ש'
- הילדים נגד אמם: הירושה מאבא היא רק שלנו
- פוטרה מקבוצת כדורגל – הבעלים יפצה מכיסו
- רוכש דירה יפצה קבלן בגלל תגובה בפייסבוק
בעליה של דירת הקרקע בבניין ברחוב קורדובירו בעיר רכש אותה לפני 24 שנים, ובעקבות טעות נרשם בפנקס הבתים המשותפים שחלק מהחצר של הבניין מוצמדת אליה. לפיכך הוכנס להסכם המכר סעיף שלפיו לרוכש ידוע שהחצר שייכת בפועל לבעלי הבניין, שרשאי למכור אותה (בתנאי שייתן זכות קדימה לבעלי דירת הקרקע).
תביעה
בעלי דירה ביטלו חוזה כשגילו שהשוכר הוא רוצח
עו"ד ניר יונגר
זמן קצר לאחר שהצדדים סיכמו על השכרת דירה ברמה"ש גילו בעליה שמדובר באדם בעל עבר פלילי. שופט קבע: הם ישלמו 18 אלף ש' על הפרת ההסכם
14 שנים לאחר מכן הגיש בעל הבניין תביעה נגד הרוכש בטענה שלא עמד באף אחת מההתחייבויות הללו, ודרש להוציא נגדו צו פינוי.
בתגובה טען בעל הדירה שמדובר בחצר משותפת שכל דיירי הבניין רשאים להשתמש בה, והוא ביניהם. לדבריו התביעה היא בעצם אמצעי סחיטה של התובע, שלא טרח לתקן את הרישום השגוי, וכעת מנסה להפעיל עליו לחצים לרכוש את החצר.
אלא שהדייר לא הציג שום ראיה שתוכיח שבעלי הבניין ניסה לאלץ אותו לרכוש את החצר, והשופט גיא היימן סבר שמדובר ב"הגנת-סרק".
נקבע שבעלי הבניין הוכיח שהדייר השתלט על החצר לחלוטין ומונע מיתר הדיירים את הגישה אליה. כל זאת ללא אישור או רשות ותוך הפרה מובהקת של ההסכמים שעליהם חתם.
לבסוף קיבל השופט היימן את התביעה והורה לדייר לפנות את החצר, לסגור את הפתח המוביל אליה מדירתו ולמסור לבעלי הבניין מפתח לשער שבנה. הוא חויב בהוצאות משפט של 3,145 שקל ובשכר טרחת עו"ד של 23 אלף שקל.
בנוסף, הנתבע יחויב למסור לתובע ייפוי כוח תקף המסמיך אותו לתקן את רישומו של הבניין בכל הנוגע לחצר, בהתאם להסכם המכר.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד אסתר טולידאנו
- ב"כ הנתבע: עו"ד גל רובין
- עו"ד יעל זקס מנשרי עוסקת בדיני מקרקעין
- הכותבת לא ייצגה בתיק
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
עו"ד יעל זקס מנשרי
צילום: הראל מנשרי
מומלצים