גרושה תפוצה כי "אפשרה לבעל להתפתח מקצועית"
רופא מצליח הנמצא בהליכי גירושים חויב לשלם לאשתו 200 אלף שקל על "נכסי הקריירה והמוניטין" שצבר. הסיבה: היא התמקדה בגידול הילדים
בית המשפט לענייני משפחה בנצרת קבע לאחרונה שרופא מצליח הנמצא בהליכי גירושים ישלם לאשתו 200 אלף שקל,
כפיצוי על כך שבמהלך נישואיהם היא התמקדה בגידול הילדים, ואפשרה לו להתפתח מקצועית.
האישה, שיוצגה על ידי עו"ד דורית ענבר-סברדליק, ביקשה לרכוש את חלקו של בעלה בדירה המשותפת באמצעות קיזוז הזכויות המגיעות לה מעבודתו. היא ביקשה לפסוק לטובתה את חלקה בזכויות הסוציאליות העתידיות של הבעל במועד הפרישה כסכום חד-פעמי של כ-2.2 מיליון שקל, ולהפחית אותו משווי חלקו בדירה.
בני הזוג נישאו לפני יותר מ-20 שנה והביאו לעולם שני ילדים. הבעל פיתח קריירה רפואית-מקצועית מפוארת, ואילו האישה שגידלה את הילדים הוציאה במקביל כמה תארים אקדמיים. ב-2014, כמה חודשים אחרי שבעלה עזב את הבית, היא פתחה בהליכים משפטיים, בהם תביעה לאיזון המשאבים המשותפים ופירוק השיתוף בדירת המגורים.
תביעה
בית הדין: הנבגדת תקבל גט ו-150 אלף שקל
עו"ד אריה לרנר
אישה שבעלה יצר קשר עם אחרות באתרי היכרויות דרשה להתגרש ממנו. בית הדין האזורי לא סייע לה, אז היא ערערה לבית הדין הרבני הגדול
לדבריה היא זכאית לנתח מנכסי הקריירה והמוניטין שצבר בעלה לאורך השנים, בעיקר משום שוויתרה על עצמה לטובת הבית והמשפחה. היא טענה שמסיבה זו גם אין לחלק את הרכוש שווה בשווה, ועל בית המשפט לפסוק לה חלק גדול יותר, לנוכח העובדה שכיום בעלה מצליח ומשגשג בעוד שהיא נותרה כמעט בלא כלום.
הבעל, שיוצג על ידי עו"ד רביבו אבשלום, טען מנגד שהוא זה שטיפל בילדים והתובעת הזניחה אותם והתעסקה בלימודיה, ולכן אין בסיס לאיזון נכסי הקריירה והמוניטין. עוד לטענתו, איזון הזכויות הסוציאליות צריך להתבצע רק במועד פירעונן, וכיום יש למכור את הדירה בשוק החופשי למרבה במחיר.
התאימה את עצמה
השופטת ג'מילה ג'בארין כליפה קבעה שהאישה הוכיחה שלפחות בשנים הראשונות לנישואים, היא נשאה בעיקר בטיפול בילדים ובמשק הבית, התאימה את עבודותיה לצרכים אלה ושחררה את הבעל כדי שיוכל להתקדם. בהקשר זה ציינה שהבעל למד שנים ארוכות, נאלץ לעבוד שעות רבות והתקדם יפה. במצב כזה, טענתו שהוא זה שנשא בעיקר הטיפול בילדים "לא מחזיקה מים".
נקבע שהוויתור של האישה אפשר לבעלה את ההתקדמות המקצועית ונוצרו ביניהם פערי שכר משמעותיים, כאשר הנתבע מרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש ואילו התובעת יכולה להגיע למשכורת של כמה אלפים בודדים.
לנוכח זאת, ובהתחשב בכך שבמשך תקופה מסוימת הנתבע נשא לבדו בתשלומי המשכנתה ושילם לאישה מזונות, פסקה לה השופטת 200 אלף שקל – פיצוי המגלם את התפתחותו המקצועית של הנתבע. מעבר לכך היא סברה שאין הצדקה לחלוקה לא שוויונית של יתר הרכוש. כמו כן, השופטת קבעה שהזכויות הסוציאליות יחולקו במועד הפדיון, ואין מקום לאיזון מידי בתשלום חד-פעמי.
באשר לדירה, השופטת ג'בארין כליפה הסכימה לאפשר לתובעת לרכוש את חלקו של בעלה בדירה אך קבעה שאם לא תעשה זאת בתוך שלושה חודשים, היא תימכר בשוק החופשי למרבה במחיר.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד דורית ענבר-סברדליק
- ב"כ הנתבע: עו"ד רביבו אבשלום
מומלצים