מיליון שקל לבת 17 שנפצעה בעבודה בקיץ
תלמידת בתיכון בחופשה נחתכה קשות בידה בעת שסידרה צנצנות קפה בסופרמרקט בנהריה. ביהמ"ש הטיל את האחריות על המעסיקה שלה
בית משפט השלום בקריות קבע לאחרונה שצעירה שנפצעה קשה בידה במהלך עבודתה בסופרמרקט בחוף הדקל בנהריה בהיותה תלמידת תיכון בחופשה, תפוצה בכמיליון שקל.
השופטת לובנה שלאעטה חלאילה קבעה שהאחריות לתאונה מוטלת על הנהלת המרכול, אך את רוב הסכום ישלם הביטוח הלאומי.
אסם טענה מצדה שההוראה ניתנה לתובעת על ידי מנהל הסופר ולא על ידי הסוכנת. היא הוסיפה שהגיוני יותר שהתובעת נפגעה משברי זכוכית שהיו במארז ולא כתוצאה מהתפוצצות פתאומית של אחת הצנצנות. לדבריה, המארז לא נרכש דרכה ובכל מקרה הסופר לא אחסן אותו בתנאים נאותים, שכן המוצרים היו חשופים לשמש ימים ארוכים.
האירוע התרחש באוגוסט 2010, בזמן שהתובעת הייתה בחופשת הקיץ שבין כיתה י"א לי"ב. היא התבקשה לסדר צנצנות נס קפה, ונחתכה בכף ידה הימנית משברי זכוכית אחרי שאחת מהן התפוצצה. בתביעה שהגישה ב-2012 נגד מעסיקתה ונגד היצרנית "אסם" היא סיפרה שהתבקשה לנקות את הצנצנות על ידי סוכנת של החברה. היא טענה שאסם נושאת באחריות מכוח חוק האחריות למוצרים פגומים, ומעסיקתה אחראית מאחר שלא סיפקה לה אמצעי הגנה ולא הדריכה אותה כראוי.
תביעה
מורה נפצעה בטיול. שופטת: 'זה בגלל הקרוקס'
עו"ד ליאת רדא
מטיילת שהחליקה בשמורת מג'רסה תבעה פיצויים מרשות הטבע והגנים. אבל בית המשפט דחה אותה: "טיילת בנעליים לא מתאימות"
הנהלת המרכול טענה שמנהל הסופר הזהיר אישית את הנערה כמה פעמים לפני ביצוע המשימה ויידע אותה שיש שברי זכוכית במארז, אך היא לא נזהרה בביצוע "פעולה פשוטה ובנאלית" והאחריות מוטלת עליה בלבד.
השופטת לובנה שלאעטה חלאילה קבעה שמהעדויות עולה שמי שנתן את ההוראה לתובעת היה מנהל הסופר ולא סוכנת אסם. לדבריה נראה שבתוך המארז שאותן התבקשה התובעת לנקות הייתה לפחות צנצנת אחת שבורה, וכי המכה או החבטה שהביאה לשבירתה השפיעה על הצנצנות האחרות והפכה אותן "רגישות למגע", מה שהוביל לכך שאחת מהן "התפוצצה". על רקע זה נדחתה התביעה נגד אסם.
עוד נקבע כי מאחר שהמעסיקה ידעה שבתוך המארז יש צנצנת שבורה היה עליה להדריך את התובעת איך לבצע את העבודה באופן בטוח ולא להסתפק באזהרה כללית. כמו כן, היה עליה לספק לה אמצעי מגן כמו כפפות בד או מתכת. זאת בפרט שמדובר בנערה חסרת ניסיון בעבודה ובחיים. משלא עשתה כן, המעסיקה נושאת באחריות לתאונה ותוצאותיה.
עם זאת קבעה השופטת שלאעטה חלאילה שזהירות בביצוע פעולת הניקוי הייתה יכולה למנוע או לצמצם את הפגיעה, ולכן יש לייחס לנערה אשם תורם מסוים בשיעור נמוך.
באשר לנזק נקבע שגם לאחר שלושה ניתוחים התובעת עדיין סובלת מכאבים, רגישות ומגבלות בכף ידה הדומיננטית. כמו כן, מאז התאונה היא לא השלימה את הבגרויות ולא השתלבה בכל עבודה. לפיכך נקבעו לה 20% נכות קבועה.
הנהלת הסופר חויבה בפיצוי של 1,031,418 שקל בגין הפסדי השכר, עזרת צד שלישי, הוצאות רפואיות ונסיעות וכאב וסבל. בניכוי תגמולי הביטוח הלאומי ואשם תורם של 10% חויב המרכול לשלם לתובעת 138,729 בתוספת שכר טרחת עו"ד של 20% והוצאות של 8,000 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד ו. וקים ואח'
- ב"כ הנתבעים: עו"ד ע. שגיא ואח', עו"ד ג'. אגבאריה ואח'
- עו"ד יוסף אלברק עוסק בדיני נזיקין
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים