שתף קטע נבחר

 

לקראת עיכוב נוסף במשפט ראשי הפשע: אברג'יל נותר ללא ייצוג

יצחק אברג'יל שעד כה יוצג על ידי הסנגוריה הציבורית נותר ללא עו"ד, לאחר שבית המשפט העליון קיבל את עתירת עורכי דינו שביקשו להתפטר. שלב ההוכחות במשפטו, בפרשה 512, אמור להתחיל כבר ביום א'

 

יצחק אברג'יל. נותר ללא ייצוג (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יצחק אברג'יל. נותר ללא ייצוג(צילום: מוטי קמחי)

בית משפט העליון התיר אתמול (יום ה') לסנגוריה הציבורית להתפטר מייצגו של ראש ארגון הפשע, יצחק אברג'יל, במשפט שעיקרו פרשה 512. המשפט אמור להתחיל ביום א' הקרוב. אך שנה וחצי לאחר שהוגשו כתבי אישום נגד בכירי עולם הפשע, המשפט צפוי להתעכב שוב, כיוון שנכון לאתמול ליצחק אברג'יל אין עורך דין שייצג אותו. 

 

אחרי חקירה של שנים וגיוס שבעה עדי מדינה, הגישה המשטרה כתבי אישום חמורים נגד יצחק אברג'יל, גורמים המקורבים לו ועוד בכירי עולם הפשע. במסגרת ההליך, מונה לאברג'יל סנגור מהסנגוריה הציבורית, שמשון וייס. אך כמויות החומר הגדולות בתיק, שכולל אינספור עדויות, מסמכים, הקלטות והאזנות סתר - גרמו לדחייתו של שלב ההוכחות פעם אחר פעם.

 

בסופו של דבר נקבע כי הדיון הראשון יתקיים ביום א'. בפרקליטות, במשטרה וברשות להגנת עדים כבר ממתינים חודשים בקוצר רוח לתחילת המשפט. לצורך זה הם מספקים הגנה במשך 24 שעות, שבעה ימים בשבוע, על עדי תביעה, עדי מדינה ועוד גורמים הקשורים למשפט. רק לאחר שאלה יעידו, הם יוכלו למלט אותם לחו"ל ולהסיר את ההגנה שבה הם מחוייבים כלפיהם - זו גם מקשה על הגורמים המוגנים ומסרבלת את חייהם, וגם עולה מיליונים.

 

אלא שכעת נראה שצפוי עוד עיכוב. בגלל מחלוקת בין אברג'יל לסנגוריו, ביקשו בשבוע שעבר בסנגוריה הציבורית להתפטר מייצוגו, אולם בית המשפט המחוזי לא אפשר זאת. בעקבות כך עתרה הסנגוריה הציבורית, באמצעות הסנגור של מחוז תל אביב, עו"ד אלקנה לייסט, לבית המשפט העליון נגד החלטת בית המשפט המחוזי.

 

 

אתמול פסקו שופטי בית משפט העליון יורם דנצינגר, נועם סולברג וענת ברון לקבל את עתירת הסנגוריה הציבורית ולשחררה מייצוגו. יחד עם זאת, נקבע כי דיון ההוכחות יתקיים כסדרו ביום א'. "השאלה הגדולה היא כיצד יוכל להתקיים המשפט כשלנאשם המרכזי אין ייצוג", אמר גורם בכיר במערכת המשפט. "גם אם ימונה סנגור חדש - צריך לתת לו זמן שנדרש על מנת ללמוד את החומר".

 

אברג'יל נאשם ביולי 2015 יחד עם מעורבים נוספים כי היו מאוגדים בארגון פשיעה בינלאומי שפעל בישראל ובמדינות שונות בעולם, בתבנית מאורגנת, היררכית ושיטתית, משנת 2002 ועד לשנת 2006 לפחות.

 

לפי האישום, במסגרת הארגון ביצעו הנאשמים עבירות של יבוא, יצוא, מסחר והספקה בסמים מסוכנים בהיקפים נרחבים בין מדינות שונות בעולם; וכן עבירות אלימות חמורות בישראל, אשר נועדו לבסס את השפעתו ועוצמתו של הארגון כנגד יריביו. הארגון פעל תוך הפעלת מערך לוגיסטי בינלאומי מסועף, שכלל זרועות באירופה, במזרח הרחוק ובישראל.

  

עוד על-פי כתב האישום, במועד שאינו ידוע במדויק במהלך 2002, יצחק ומאיר אברג'יל הכריזו על סכסוך בין הארגון לבין העבריין זאב רוזנשטיין, עבריינים ממשפחת אוחנה והעבריינים פליקס אבוטבול ואסי אבוטבול, על רקע חשדו של יצחק כי המשפחות היריבות חברו יחדיו כנגד הארגון, והם אחראיים לרצח אחיו יעקב אברג'יל ז"ל, לשם ביסוס מעמדו של הארגון והעומד בראשו ובשל מאבקי כוח ושליטה בעולם העברייני.

 

במסגרת הסכסוך ולביסוס מעמדו של הארגון ויצחק אברג'יל העומד בראשו, רצחו חברי הארגון בשנים 2004-2002 את פליקס אבוטבול ז"ל, את דוד ביטון ז"ל , את חנניה אוחנה ז"ל; וניסו, ובמספר הזדמנויות, לרצוח את זאב רוזנשטיין - ניסיונות במסגרתם, בין היתר, נפצעו עשרות אזרחים חפים מפשע, ונרצחו נפתלי מגד ז"ל, רחמים צרויה ז"ל ומשה מזרחי ז"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
יצחק אברג'יל. נותר ללא ייצוג
צילום: מוטי קמחי
מומלצים