שתף קטע נבחר

למרות משרד הפנים: צעירה ממולדובה תיכנס לארץ

אזרחית מולדבית החיה בישראל עם בן זוגה עתרה נגד המדינה שאסרה על בתה לבקר אותה בארץ מחשש שתשתקע. בית המשפט הסכים איתה

בית המשפט המחוזי בחיפה ביטל לאחרונה החלטה של משרד הפנים, שאסר על צעירה ממולדובה להגיע לישראל כדי לבקר את אמה, שחיה כאן בעשר השנים האחרונות עם בן זוגה. השופט רון שפירא קבע שההחלטה מהווה פגיעה בזכויות האדם.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ביולי 2016 דחה משרד הפנים לראשונה את בקשתה של האם לאשר לבתה לבקר אותה בארץ. הוא נימק את הסירוב בכך שמעמדה של האם, שנמצאת בהליכי קבלת אזרחות ישראלית, נמצא "עדיין בבדיקה", ולכן אין מקום בשלב זה לאשר כניסה של קרובי משפחתה.

 

עוד צוין שלא הוצגו אישורי עבודה וחופשה של הבת המעידים על כוונתה לחזור למדינתה. האם ובן זוגה הישראלי הגישו ערר על ההחלטה וצירפו אליו אישורים ממקום עבודתה של הבת במולדביה, אך גם הוא נדחה.

 

בנסיבות אלה הגישו בני הזוג עתירה לבית המשפט באמצעות עו"ד טלי רונן, ובה טענו שהאם רואה בעצמה תושבת הארץ לכל דבר ועניין. לדבריהם, אין סיבה לא להתיר לבת לבקר אותה משום שהיא צפויה לקבל מעמד של אזרחית לנוכח הקשר האמיתי בינה לבין בן זוגה. הם הוסיפו שמדובר בביקור של כמה שבועות וציינו שלפני כשלוש שנים הבת כבר ביקרה בארץ וחזרה למולדתה.

 

משרד הפנים, באמצעות פרקליטות מחוז חיפה, טען מנגד שבני הזוג הגישו את הבקשה במטרה לסלול את דרכה של הבת להתיישב בישראל. עוד נטען שאין מניעה שהאם תיסע לבקר את בתה ותחדש את הקשר עמה מחוץ לישראל. באשר לאישור המעסיק נטען שהוא אינו מעיד על כך שהבת מתכוונת לחזור למדינתה ולעבודתה.

 

אבל השופט רון שפירא קבע שמשרד הפנים לא שקל את מלוא השיקולים הרלוונטיים ומדובר בפגם המצדיק התערבות. לדבריו, לא ניתנה התייחסות ראויה למסמכים שהוצגו ולעובדה שהבת כבר ביקרה בישראל.

 

נקבע שעל רשות מנהלית לבסס את החלטותיה על תשתית עובדתית מלאה, אך במקרה זה נראה שקיימים נתונים עובדתיים ושיקולים שלא הובאו בחשבון במתן ההחלטות. לדברי השופט, דברים אלו נכונים במיוחד כשמדובר בהחלטה הפוגעת בזכויות אדם – זכותה של האם לשמור על קשר עם בתה, שאין ספק שהוא קשר חשוב ומשמעותי לשתיהן.

 

בנסיבות אלה קיבל השופט שפירא את העתירה והורה למשרד הפנים להתיר את כניסת הבת לארץ לביקור בן שלושה שבועות. התיק הוחזר למשרד הפנים כדי שיקבע אילו ערבויות על בני הזוג להפקיד כדי להבטיח את יציאת הבת מישראל בתום הביקור.

 

משרד הפנים חויב בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 7,500 שקל, שיהווה חלק מהערבויות להבטחת חזרת הבת למולדתה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות רשות שדות התעופה
נתב"ג
צילום: דוברות רשות שדות התעופה
מומלצים