שתף קטע נבחר

 

שגרירת ארה"ב באו"ם מבהירה: "ארה"ב תומכת בפתרון שתי המדינות"

יממה לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר שלא יתנגד לפתרון מדינה אחת, הבהירה השגרירה האמריקנית באו"ם ניקי היילי את עמדת הממשל. השגריר המיועד לישראל דייוויד פרידמן: "אשמח אם ניתן יהיה להגיע לפתרון שתי המדינות". עוד אמר כי "ישראל הייתה סובלת אם רמת הגולן לא הייתה בשליטתה"

 

 

שגרירת ארה"ב באו"ם: תומכים בשתי מדינות

שגרירת ארה"ב באו"ם: תומכים בשתי מדינות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השגרירה האמריקנית באו"ם ניקי היילי הבהירה הערב (יום ה') את עמדת הממשל ביחס לפתרון המדיני הרצוי במזרח התיכון, לאחר שהנשיא דונלד טראמפ אמר אמש בפגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו כי לא יתנגד לפתרון של מדינה אחת: "ראשית כל, אנחנו תומכים בפתרון שתי המדינות. כל מי שאומר שארצות הברית אינה תומכת בפתרון שתי המדינות - שוגה. אנחנו תומכים לחלוטין בפתרון שתי המדינות אבל גם חושבים מחוץ לקופסה".

 

דייוויד פרידמן, מועמדו של הנשיא טראמפ לתפקיד שגריר ארצות הברית בישראל, אמר מוקדם יותר בשימוע בוועדת החוץ של הסנאט לקראת מינויו, כי שתי המדינות נותר הפתרון הטוב ביותר לשלום במזרח התיכון. עוד אמר כי לא יתמוך בסיפוח הגדה לישראל

פלסטיני התפרץ לשימוע השגריר פרידמן בסנאט

פלסטיני התפרץ לשימוע השגריר פרידמן בסנאט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
"אם הישראלים והפלסטינים יוכלו להגיע במשא ומתן לפתרון שתי מדינות, אהיה שמח מאוד. אני אשמח אם ניתן יהיה להגיע לפתרון שתי המדינות שהחל להתגבש בהסכמי אוסלו ב-1993". הוא הוסיף שהטרור זינק פי ארבעה מאז הסכמי אוסלו לעומת התקופה שקדמה להסכם שהיה אמור לסלול את הדרך למדינה פלסטינית.  
 

הוא הסביר מדוע הטיל ספק בעבר בפתרון שתי המדינות: "הבעתי ספק פשוט משום שחשתי בסירוב (מצד הפלסטינים) להתנער מטרור ולהכיר בישראל כמדינה יהודית". בנוגע לחשש ממדינה אחת שבה האזרחים אינם שווי זכויות ("מדינת אפרטהייד"), אמר השגריר: "אני לא חושב שאף אחד לעולם לא יתמוך במדינה שבה יש שתי רמות של אזרחים עם זכויות נפרדות. אני לא מכיר ישראלים, אפילו בימין, אפילו בימין הקיצוני שיתמכו בזה".

 

פרידמן הוסיף: "אני חושב שזה הפתרון האידיאלי. זה הפתרון שלו הוקדשו רוב המחשבות וההתייעצויות. אנשים חכמים בהרבה ממני ניסו להשיג התקדמות ונכשלו, אבל זו עדיין האפשרות הטובה ביותר לשלום באזור". לדבריו, הוא אינו מוסמך לקבוע מדיניות, אך הוא ממליץ ליצור ברצועת עזה מעמד ביניים שיחוזק באמצעות אפשרויות כלכליות ותעסוקתיות. פרידמן הסביר כי רוב הפלסטינים "מוחזקים כבני ערובה על ידי משטר אכזרי", בהתייחסו לשלטון החמאס ברצועה.

 

"רמת הגולן - אזור אסטרטגי חשוב לישראל"

השגריר המיועד גם התייחס לנעשה בחזית הצפונית של ישראל: "אני חושב שרמת הגולן הוא אזור אסטרטגי חשוב מאוד לישראל. אפשר רק לדמיין איך ישראל הייתה סובלת עכשיו אם רמת הגולן לא הייתה בשליטתה. רמת הגולן הייתה נכבשת על-ידי דאעש. רמת הגולן הוא לא אזור של עימות". 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

התפרצו לאולם הסנאט בעת השימוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
התפרצו לאולם הסנאט בעת השימוע(צילום: רויטרס)

פרידמן בסנאט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פרידמן בסנאט(צילום: רויטרס)

לאחר שכינה את אנשי השדולה היהודית, ג'יי סטריט, "גרועים יותר מקאפו", אמר הערב דייוויד פרידמן כי הוא מביע צער על האמירה, אך לא התנצל ממש על דבריו. פרידמן הביע צער על שהשתמש ב"רטוריקה מתסיסה" במהלך מסע הבחירות של טראמפ לנשיאות. הוא הודה כי האמירות שלו "זכו לביקורת מוצדקת", והתחייב כי חדל להשתמש בתגובות שכאלה. עם זאת, הוא לא פירט לאלו התבטאויות בדיוק הוא מתכוון.

 

ג'יי סטריט פעלה בשיתוף פעולה הדוק עם ממשל אובמה, ופועלה של השדולה קריטי עבור בנימין נתניהו. השדולה טענה נגד ינויו של פרידמן והסבירה כי הוא "חסר המזג והאחריות הנדרשים ממי שנשלח למשימה דיפלומטית רגישה".

 

מחוץ לאולם הפגינו עשרות נגד המינוי, אחדים מהם אף הצליחו להסתנן לאולם ומחו בקולניות על המינוי. אחד מהם קרא לעבר פרידמן: "סבא שלי הוגלה, אבל פלסטינים תמיד יהיו בפלסטין!". מפגינה נוספת קראה: "אל תאשרו את המינוי, פרידמן הוא פשוע מלחמה!". הם הניפו דגלי פלסטין באולם, עד שאנשי הביטחון הוציאו אותם החוצה.

 

הסנאטור לינדסי גרהם, רפובליקני, הודה כי פרידמן אמר דברים שהוא לא מסכים איתם, אך גיבה את מועמדותו לתפקיד השגריר כיוון שהוא מנוסה: "אני מאמין שהוא האיש הנכון בזמן הנכון. הוא יהיה קולו של טראמפ. טראמפ זכה בבחירות", אמר גרהם.

 

הסנאטור בן קרדין, הדמוקרט הבכיר בוועדה, אמר שהוא מודאג נוכח העמדות של פרידמן. הוא הפנה אליו שאלות "לגבי המוכנות שלך, אני לא בטוח כיצד תייצג את כל האמריקנים כלפי הישראלים. האם אתם מחויבים למדיניות ארה"ב ארוכת שנים של פתרון שתי מדינות לשני עמים?", תהה. חמישה שגרירי ארה"ב בישראל לשעבר משני ממשלים, רפובליקנים ודמוקרטים, דחקו בסנאט במכתב שלא לאשר את מינויו של פרידמן, כיוון שלטענתם הוא מחזיק בעמדות קיצוניות בנושאים כמו ההתנחלויות ופתרון שתי מדינות.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מחאה באולם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מחאה באולם(צילום: רויטרס)

המפגינים הוצאו מהאולם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המפגינים הוצאו מהאולם(צילום: רויטרס)
 

אתמול נפגשו נשיא ארה"ב טראמפ וראש הממשלה נתניהו בבית הלבן. טראמפ ציין כי "אם מסתכלים על שתי מדינות או על מדינה אחת – אני אוהב את האופציה ששני הצדדים יאהבו. אני מאוד מרוצה מהאופציה ששני הצדדים יאהבו. אני יכול לחיות עם כל אחת מהאופציות. חשבתי למשך זמן מה כי פתרון שתי המדינות נראה הקל מבין השניים אבל למען האמת, אם ביבי והפלסטינים, אם ישראל והפלסטינים מרוצים - אני מרוצה מהפתרון שהם הכי מעדיפים. בכל הקשור למעבר השגרירות לירושלים, אני אשמח לראות את זה קורה. אנחנו בודקים את זה ברצינות רבה ובזהירות רבה, האמינו לי, ונראה מה יקרה. אוקיי?". טראמפ פנה לנתניהו וקרא לו: "לעצור קצת את הבנייה בהתנחלויות". ("hold back for a little bit"). נתניהו מצדו השיב: "אין שלום כי הפלסטינים מסרבים להכיר בו".

 

טראמפ אמר עוד בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני כי "אני חושב שהישראלים יצטרכו להראות קצת גמישות. זה קשה לעשות את זה. הם יצטרכו להראות את העובדה שהם באמת רוצים לעשות הסכם. אני חושב שהקונספט החדש שלנו שדנו בו זמן מה זה משהו שמאפשר להם להראות גמישות יותר רבה מבעבר. הפלסטינים צריכים לוותר על חלק מהשנאה שמלמדים אותם מגיל צעיר. מלמדים אותם הרבה שנאה, והם חייבים להכיר בישראל".

 

הערב התכנסה מועצת הביטחון של האו"ם לדיון סגור בנושא ישראל ו"השאלה הפלסטינית". הדיון נפתח בתדרוך פומבי של שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלדנוב, על המצב הנוכחי בישראל. הוא הקדיש חלק ניכר מהתדרוך לנושא חוק ההסדרה ותקף: "האישור של חוק ההסדרה מסמן שינוי משמעותי בעמדה הישראלית בנוגע למעמד החוקי של הגדה המערבית והחלת החוק הישראלי שם".

 

שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, הגיב לדברים: "ההתיישבות ביהודה ושומרון אינה המכשול לשלום, אלא ההסתה והסרבנות הפלסטיניים". הוא הוסיף: "הגיע הזמן שהאו"ם יפסיק את העיסוק האובססיבי בדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון ויפנה לטפל במשברים החמורים באזור כמו משבר הפליטים בסוריה". 


פורסם לראשונה 16/02/2017 18:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: mct
טראמפ ונתניהו בפגישתם אמש
צילום: mct
מומלצים