שתף קטע נבחר

 

10,000 שקל בחודש לטפל באב סיעודי: "מי יכול להרשות לעצמו?"

המדינה מתנערת מאחריות בתחום הסיעוד והתוצאה: משפחותיהם של קשישים נדרשות לשלם סכומי עתק למטפלים ולנותני שירותים, אף שאין עליהם פיקוח. "מטפלת אלכוהוליסטית פשוט הלכה לישון בפארק"

 

עלות הטיפול הסיעודי: "לא מצליחים לממן"    (צילום: חגי דקל)

עלות הטיפול הסיעודי: "לא מצליחים לממן"    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עלויות הטיפול הסיעודי בישראל הן מהגבוהות ביותר ביחס למדינות האיחוד האירופי - כך עולה ממחקר חדש של מכון טאוב. פרופ' דב צ'רניחובסקי, עורך המחקר, ואורית גלייזר, בת להורה סיעודי, שוחחו באולפן ynet על ההשלכות בשטח.

 

צ'רניחובסקי הסביר כי בישראל "קצב הזדקנות אוכלוסיה מהיר יותר מבעבר. ישראל נהנית מהעובדה שהייתה לה אוכלוסייה צעירה עד עכשיו, אבל היא מזדקנת בקצב מאוד מהיר. התקופה שבה האוכלוסייה הזו חיה חיים בריאים הולכת ומתארכת". 

האוכלוסיה מזדקנת ונותרת בלא מענה הולם. ארכיון  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
האוכלוסיה מזדקנת ונותרת בלא מענה הולם. ארכיון (צילום: ירון ברנר)

 

הוא הסביר כי המחקר העלה שבהשוואה בינלאומית, ישראל מוציאה על כיסוי שירותים סיעודיים סכומים כמו המפותחות במדינות אירופה, כ-1.5 אחוז מהתוצר, אבל איכות השירותים הרבה יותר נמוכה מאשר באירופה: "אנחנו באיזשהו מקום מוציאים ברמה כמו סקנדינביה, אבל שם למשל יש ביטוח סיעודי אוניברסלי. המערכת לא יעילה ואני חושב שאזרח מן השורה מכיר את זה".

 

גלייזר, שאביה נזקק לסיוע של מטפלת סיעודית, סיפרה כי נדרשת לכך השקעה של כ-10,000 שקלים בחודש, והמדינה משתתפת ב-3,000 מתוכם. "הדבר המציק והכואב יותר זה רמת המטפלים שמגיעים הנה. חמש שנים נאבקנו במטפלות שרמת יכולת העבודה שלהן והידע שלהן שאפו לאפס".

 

עוד אמרה: "המטפלות האלה מגיעות באמצעות תאגידים פרטיים. המדינה התנערה מכל אחריות בעצם לגבי הסיעוד. מי שמביא את המטפלות אלו תאגידים פרטיים שמחפשים מטפלות בעולם השלישי. כל מטפלת שהם מוצאים צריכה לשלם להם 8,000 דולר כדי להגיע לפה, ואז הם בעצם עושים קומבינה להתחלק בכסף הזה עם איזו חברה אחרת בחו"ל. הם לא משלמים על זה מסים, זה כסף שנכנס להם לכיס. הם לא בודקים את רמת המטפלות, לא בודקים מי מגיע הנה וככה בעצם שותלים לך בבית מטפלת שבעצמה חסרת ישע. אלינו הגיעה מטפלת אלכוהוליסטית, יום אחד זנחה את אבא שלי והלכה לישון בפארק".

 

צ'רניחובסקי הוסיף כי "קבוצות האוכלוסייה שיכולות להרשות לעצמן לשלם את הסכומים האלה הולכות וקטנות. בין השאר אנשים מפסיקים לקבל פיצויים מגרמניה, סידורי הפנסיה בעבר היו יותר נדיבים מאשר היום. יכולת המימון והנשיאה של משקי הבית בקשישים תלך ותפחת עם הזמן.

 

"מדינה באירופה היתה משתתפת הרבה יותר מאשר מדינת ישראל משתתפת, והיא יותר ערוכה באמת להתמודד עם מצבים כאלה מאשר אנחנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים