ארה"ב מציבה טילים בדרום קוריאה, סין ורוסיה זועמות
יום לאחר שצפון קוריאה שיגרה טילים בליסטיים: בייג'ינג מוחה על הצבת מערכת ההגנה THAAD בדרום קוריאה ומזהירה את וושינגטון וסיאול שיישאו באחריות להשלכות המהלך. מוסקבה: "צעד שמכניס את האזור לקיפאון"
סין הודיעה היום (יום ג') שהיא תנקוט צעדים נגד מערכת ההגנה האמריקנית מפני טילים THAAD שמוצבת בימים אלה בדרום קוריאה, והזהירה את וושינגטון ואת סיאול שהן יישאו בהשלכות הצעדים שלהן. דובר במשרד החוץ בבייג'ינג אמר במהלך תדריך יומי שסין "מתנגדת בתקיפות" להצבת מערכת הגנה מטילים, זאת אחרי שמשגרי טילים אמריקניים וציוד נוסף נחתו בדרום קוריאה.
עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
טילים אמריקניים, סנקציות סיניות וקים ג'ונג און. דרום קוריאה בין הפטיש לסדן / פרשנות
גנג שואנג, הדובר הסיני, אמר שארצו "בהחלט תנקוט צעדים הכרחיים להגן על האינטרס הביטחוני שלנו". הוא הוסיף ש"כל ההשלכות" של הצבת מערכת הטילים האמריקנית בדרום קוריאה יהיו באחריות של וושינגטון וסיאול.
גם ברוסיה לא קיבלו בברכה את המשלוח הצבאי שמספקת ארה"ב לדרום קוריאה. משרד החוץ במוסקבה מסר שהצבת מערכת ההגנה מפני טילים האמריקנית בדרום קוריאה מכניסה את המצב בחצי האי הקוריאני לקיפאון.
הציוד האמריקני נחת היום בדרום קוריאה, יממה לאחר שצפון קוריאה שיגרה ארבעה טילים בליסטיים לים, בסמוך ליפן.
בכדי להתמודד מול האיום הצפון קוריאני, פרסו כוחות ארה"ב, יפן ודרום קוריאה מערכות הגנה נגד טילים מדגם "פטריוט 3" (PAC-3), מערכות אוויריות וימיות. בשנה האחרונה עלתה לכותרות סוגיית הצבת מערכת ההגנה המרחבית בגובה רב, או בשמה הלועזי Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), שוושינגטון מציבה בימים אלה על אדמת דרום קוריאה. מערכת זו תעניק לדרום קוריאה, ליפן ולכוחות ארה"ב בזירה, שכבת הגנה נוספת נגד האיום הבליסטי הצפון קוריאני. סיאול הסכימה להציב את המערכת על אדמתה, למרות הלחצים הפנימיים והחיצוניים עליה.
אלא שסין רואה במערכת זו איום על הביטחון הלאומי שלה. לטענת בייג'ינג, מערכת זו איננה מיועדת להתמודד מול האיום הצפון קוריאני, אלא נועדה להרתיע אותה ולאיים עליה תוך שימוש באיום הצפון קוריאני כתירוץ. כבר לפני שנתיים, בעת שנשיא סין שי ג'ינפינג ביקר בדרום קוריאה, הוא אמר לנשיאה המקומית פארק ג'ן-הייאה שסין מבקשת מסיאול לשקול מחדש את הצבת מערכת ה-THAAD האמריקנית על אדמתה. גם הרוסים, בדומה לסין, רואים בטילים האמריקניים בדרום קוריאה, איום עליהם.
ארה"ב ודרום קוריאה טוענות שוב ושוב שמערכת הטילים היא הגנתית ולא נועדה להוות איום על בייג'ינג ומוסקבה. צבא ארה"ב פרסם הודעה שבה נמסר שמערכת THAAD יכולה ליירט ולהרוס טילים בליסטיים לטווח קצר ובינוני במהלך החלק האחרון של המעוף שלהם. "הפעולות הפרובוקטיביות הנמשכות של צפון קוריאה, כולל השיגור אתמול של כמה טילים בליסטיים, רק מאשרות את החלטת הברית הזהירה שלנו בשנה שעברה להציב את ה-THAAD בדרום קוריאה", אמר אדמירל הארי האריס, ראש פיקוד האוקיינוס השקט של ארה"ב, בהודעה שפרסם הצבא האמריקני.