גופתו של קים ג'ונג נאם הושבה לצפון קוריאה תמורת 9 דיפלומטים מלזים
תמורת השבתם של התשעה החזירה קואלה לומפור את גופתו של אחיו למחצה של שליט צפון קוריאה. זאת לאחר שבעה שבועות של משבר דיפלומטי שהתגלע עקב ההתנקשות בקים ג'ונג נאם. יחד עם הגופה הושבו גם שלושה צפון קוריאנים שהיו דרושים לחקירה במלזיה
גופתו של קים ג'ונג נאם, אחיו למחצה של שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, שנרצח במלזיה בחודש פברואר, הוחזרה הלילה (יום ו') למולדתו. זאת במסגרת עסקה שערכו המדינות - וכללה השבתם של תשעה אזרחים מלזים, דיפלומטים ברובם, שיציאתם נאסרה עד כה בידי קים ג'ונג און. מלזיה השיבה עוד שלושה צפון קוריאנים שהיו דרושים לחקירה מאז ההתנקשות.
קים ג'ונג נאם הורעל למוות בנמל התעופה בקואלה לומפור, בירת מלזיה, ככל הנראה על-ידי סוכנות חשאיות של צפון קוריאה שמרחו לכאורה גז עצבים מסוג VX על פניו. כתב אישום הוגש בתחילת החודש נגד שתי צעירות מאינדונזיה ווייטנאם בגין רציחתו. על פי כתב האישום, סיטי עיישה, צעירה בת 25 ואם לילד מג'קרטה, ודואן תהי הואונג, בת 28 מכפר בווייטנאם, היו ב-13 בפברואר בשדה התעופה בקואלה לומפור, יחד עם ארבעה אנשים נוספים שטרם נתפסו, במטרה להרוג את אחיו של הרודן מצפון קוריאה.
גז עצבים מסוג VX מוגדר על-ידי האו"ם כנשק מסוכן להשמדה המונית. קים הספיק להגיע למרכז המידע של נמל התעופה ועל פניו הבעת פנים המעידה על כאב, הוא אמר: "כואב מאוד, כואב מאוד, התיזו עליי נוזל" ואז איבד את הכרתו. שתי הנאשמות נעצרו ימים ספורים אחרי הרצח בעקבות צילומים שנקלטו במצלמות האבטחה של שדה התעופה. הן סיפרו לדיפלומטים שביקרו אותן כי חשבו שהן משתתפות בשעשועון טלוויזיה.
בעקבות ההתנקשות התגלע משבר דיפלומטי
בין המדינות. מלזיה הכריזה על שגריר צפון קוריאה במדינה כ"פרסונה נון גרטה", אישיות לא רצויה, והורתה לו לעזוב את מלזיה תוך 48 שעות. צפון קוריאה אסרה בעקבות זאת
על אזרחים מלזים לצאת משטחה. שוטרים מלזים הגיעו לשגרירות צפון קוריאה בקואלה לומפור וחיפשו אחר שלושה גברים המבוקשים לחקירה בעקבות ההתנקשות ומסתתרים בשגרירות. אלה הושבו כעת לפיונגיאנג, ובכך על פי ההצהרות הסתיים המשבר, בן שבעת השבועות.
תשעת המלזים שנלכדו בפיונגיאנג ובהם יועצת המדינה לצפון קוריאה, מוהד נור אזרין מד זין, אנשי השגרירות ומשפחותיהם, הגיעו לקואלה לומפור הבוקר, על מטוס קטן שהטיסו אנשי חיל האוויר של מלזיה. הטייס חריסאן קאמיס אמר שהצוות לבש בגדים אזרחיים כ"אקט של זהירות לקראת המשימה". במקביל המריא באותה עת מקואלה לומפור המטוס שהטיס את גופתו של נאם, ואת שלושת הדרושים לחקירה.
בני משפחה רבים המתינו בשדה התעופה של קואלה לומפור לקרוביהם ששבו מצפון קוריאה. התקשורת המקומית סיקרה בהרחבה את האירוע. אחד המלזים ששבו למולדתם, מוחמד נורן עזרין, אמר כי הייתה זו תקופה של חרדה, אך "הם לא הוטרדו במיוחד" על ידי שלטונות צפון קוריאה.
צפון קוריאה פרסמה הצהרה כי שתי המדינות הצליחו "לפתור בעיות הנובעות ממותו של קים ג'ונג נאם". מומחה לענייני צפון קוריאה מסיאול פירש כי מדובר בניצחון עבורה, שכן נראה כי המלזים לא היו מעוניינים להתערב בענייניה פיונגיאנג והעדיפו לקבל חזרה את אנשיהם.
קים ג'ונג נאם סומן בעבר בעצמו כיורש של שליט צפון קוריאה הקודם, קים ג'ונג איל, אבל בהמשך הוא הודח אחרי שניסה להיכנס לדיסנילנד בטוקיו עם דרכון מזויף. הוא עבר לסין - ואף הביע התנגדות למינוי אחיו קים ג'ונג און לשליט צפון קוריאה. לאורך השנים הוא התבטא כמה פעמים בפומבי נגד העובדה שמשפחתו הרודנית מעבירה את השליטה בצפון קוריאה מדור לדור בין בניה. מעריכים כי הוא היה באמצע שנות ה-40 לחייו.