הרופאים שכחו לבצע קשירת חצוצרות. הפיצוי: 155 אלף שקל
יולדת בניתוח קיסרי הייתה אמורה לעבור הליך נוסף, שלא בוצע בשל מצב החירום. בעקבות זאת היא נכנסה להריון נוסף שהסתיים בהפלה טבעית
בית משפט השלום בירושלים קבע לאחרונה שבית החולים הדסה הר-הצופים יפצה אישה ב-155 אלף שקל,
משום שבמהלך ניתוח קיסרי הרופאים לא שמו לב שהיה עליהם לבצע ביולדת גם קשירת חצוצרות. בעקבות זאת, היא נכנסה להיריון נוסף ועברה הפלה טבעית.
אלא שבסופו של דבר, הניתוח לא כלל גם קשירות חצוצרות, דבר שנודע לאישה רק כשנתיים וחצי לאחר מכן, כשנכנסה להיריון נוסף, שעליו גילתה כשכבר הייתה בעיצומה של הפלה טבעית.
בתחילת 2009 הייתה התובעת בהריון שמיני בחייה, והוא הוגדר בסיכון גבוה עקב היותה חולת סכרת הסובלת גם מתת-פעילות של בלוטת התריס. בשל מצבה הרפואי והנפשי היא הופנתה ללדת בניתוח קיסרי שאמור היה לכלול גם ניתוח לקשירת חצוצרות.
תביעה
420 אלף ש' לגבר שאיבד אשך כשהיה פעוט
עו"ד דפנה צדיקריו אלי
לפני יותר מ-30 שנה הגיע פעוט ל"שיבא" עם תלונות על כאב בטן. אבחון שגוי גרם בהמשך לנמק באשך שמאל. ביהמ"ש קבע: מדובר ברשלנות
בתביעת רשלנות רפואית שהגישה ב-2012 היא טענה שהמנתחים שביצעו את הניתוח הקיסרי התרשלו משום שלא עיינו ברשומות הרפואיות שלה ולכן לא היו מודעים לרצונה לבצע קשירת חצוצרות. היא טענה שטעות זו הביאה אותה למצב מיותר של הפלה שהצריכה לאחריה ביצוע גרידה בהרדמה מלאה והליך נפרד של קשירת חצוצרות.
בית החולים טען בתגובה שמאחר שהתובעת הגיעה למיון כשהיא עם ירידת מים, בוצע בה ניתוח חירום ולכן לא היה זמן לבדוק את ההיסטוריה הרפואית שלה או לבצע בה ניתוח נוסף. בית החולים ביקש לייחס לה אשם תורם משמעותי שכן לא ביקשה מהצוות הרפואי לבצע את קשירת החצוצרות לפני שנכנסה לניתוח, ולא שאלה אם ההליך בוצע לאחר שיצאה מהלידה. לטענתם, לו הייתה מבררת את הדברים - ההיריון הנוסף היה נמנע.
אולם השופטת מוריה צ'רקה דחתה טענות אלה אחת לאחת, וקבעה כי עיון קל בגיליון העברת התובעת מחדר המיון לחדר הניתוח היה מגלה לרופאים שעליהם לבצע קשירת חצוצרות. היא הבהירה שרמת הדחיפות של הניתוח לא הצדיקה התעלמות ממסמכיה הרפואיים של התובעת. לפיכך נקבע שרופאי בית החולים התרשלו גם בכך שלא עיינו בגיליון הרפואי של התובעת וגם בכך שלא יידעו את התובעת על תוצאות הניתוח.
השופטת צ'רקה דחתה לחלוטין את הניסיון להטיל אשם על התובעת. מלבד העובדה שהדבר אפשרי רק במקרים נדירים מאוד, ציינה, אי אפשר לצפות מהתובעת שבדרכה לניתוח קיסרי דחוף, כשהיא עם ירידת מים, תשים לב שבטופס ההסכמה שעליו הוחתמה לא אוזכרה קשירת חצוצרות.
בסופו של דבר נפסק לתובעת פיצוי של 155 אלף שקל בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בשיעור 25% מסכום הפיצוי. השופטת הבהירה כי מרב הפיצוי הוא על הנזק הלא ממוני, כלומר, על כאב וסבל ועל הפגיעה באוטונומיה שלה (אי-כיבוד רצונה לעבור קשירת חצוצרות).
לסיכום כתבה השופטת צ'רקה: "הרשומה הרפואית לא נועדה בעיקרה לצורך ניהול הליך משפטי, אלא לצורך הטיפול בחולה. לפיכך, ביצוע ניתוח ללא עיון בגיליון ההפניה לחדר ניתוח או בתיק הרפואי הממוחשב, לא עומדת בסטנדרט רפואי סביר".
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד מייסון זחאלקה
- ב"כ הנתבעת: עו"ד י. עוזיאל
- עו"ד שלי גוטרמן עוסקת ברשלנות רפואית
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים