חברות האופנה מגיבות להורדת המכס על נעליים: "נוריד מחירים"
המשביר הודיעה שתוריד מחירי נעליים מיד ותספוג את ההפרש. רשתות אחרות מסרו שלא יספגו את ביטול המכס במסגרת המלאים הקיימים שעליהם שולם מס, והבטיחו הורדת מחירים בקולקציות החדשות. "זה צעד שנותן לנו אפשרות להתחרות באינטרנט, עד עכשיו 30% מהפדיון הלך למדינה"
רוב רשתות האופנה לא יספגו את ביטול המכס על נעליים במסגרת המלאים הקיימים שעליהם כבר שולם מס, והן מבטיחות להוריד מחירים בקולקציות החדשות שיגיעו. הרשתות הגיבו לצעד של שר האוצר, משה כחלון, אשר חתם היום (ד') על צו לביטול המכס על נעליים העומד על 12%, במסגרת תכנית "נטו משפחה". הורדת המס תהיה לשנתיים ותימשך בתנאי שהיבואנים יגלגלו את ההנחה שקיבלו - לצרכנים.
בקרוב יבוטל המכס: בכמה ישראל יקרה יותר בבגדי תינוקות?
אחרי סלקום: גם חברות הסלולר האחרות מוזילות סמארטפונים
כמה מהחברות מסרו כי הורדת המחירים תתבצע באופן מיידי: הבעלים של קבוצת המשביר רמי שביט, מסר כי רשת בתי הכלבו תוריד את המחירים כבר ביום ראשון. כלומר בשלב זה, המשביר תוזיל קולקציות שנקנו עם תשלום מס. "סופגים את המס", מסרו ברשת.
דנה רוזנבליט, מבעלי רשת nimrod&more ו- Clarks בישראל מסרה: "אנו מברכים על המהלך של השר כחלון להורדת המכס על קניית נעליים ונפעל במיידי להורדת המיסוי עבור הצרכנים".
"ייקח לנו כמה ימים או חודש למכור את המלאים הישנים"
לעומת זאת, רוב הרשתות יחכו כאמור להחלפת המלאי. הראל ויזל, מבעלי קבוצת פוקס שמחזיקה בין היתר בפוט לוקר, צ'ארלס אנד קית', מנגו ונייקי, אמר ל-ynet: "הבטחתי לכחלון שאוריד את המחירים. ייקח לנו כמה ימים או חודש למכור את המלאים הישנים ואז נוריד את המחירים".
גם קסטרו תחכה לייבוא הבא: "אנו מברכים על פועלו של שר האוצר כחלון להורדת המכס על הנעליים. עדכון המחיר ייכנס לתוקפו על המוצרים שיגיעו וטרם שולם עליהם מס".
מקבוצת אירני, המחזיקה בין היתר באוריג'ינלס, טומי הילפיגר ופקטורי 54, נמסר כי "מותגי הנעליים של קבוצת אירני יוזלו תוך 45 יום, למעט הנעליים שנמכרות ברשת Rookie שמחירן יירד תוך 30 יום מיום הורדת המיסוי".
ברשת H&M אמרו בעניין: "הרשת פועלת על פי חוקי מדינת ישראל. מהרגע שהחוק ייכנס לתוקפו נפעל על פיו".
קבוצת בריל, שמוכרת בארץ את גלי שואופ וניין ווסט, בין היתר, מסרה: "נוריד את המחירים כבר בקולקציות החדשות שייכנסו לחנויות".
יהודה אלבז, מנכ"ל קבוצת בריל אמר ל-ynet: "כל מה שנכנס מעכשיו נוריד את המחירים. לגבי כל מה שנמצא כבר בחנויות אנחנו מתאמים את המחירים, קשה לי להאמין שנוריד 12% אבל נוריד משהו. זה צעד שנותן לנו אפשרות מסוימת להתחרות באינטרנט. אין שיוויון בינינו לבין האינטרנט. עד עכשיו 30% מהפדיון מהחנות הלך למדינה".
יש חשש שלא תורידו מחירים, שתגלגלו את ההנחה לכיסכם.
"אנחנו חיים בשוק מאוד מאוד תחרותי. אם אני לא מוריד את המחיר, השכן שלי יוריד את המחיר. אנחנו חייבים להוריד את המחיר. אם לא נוריד את המחיר - לא נמכור. גם ככה הרווחיות שלנו קטנה ואף אחד בשוק הזה לא מונופוליסט".
זה צעד מספיק לדעתך כדי שתוכלו להתחרות במחירי חו"ל?
"הצעד הבא צריך להיות הורדת מע"מ. לא הגיוני שרשתות שמשלמות מסים במדינת ישראל ושמעסיקות אנשים במדינת ישראל - מופלות לעומת חו"ל. אם מהאתרים בחו"ל לא לוקחים מע"מ, אז שיורידו גם לי את המע"מ, ותראי איך מחר בבוקר אני מוריד את כל המחירים ב-17%. שיבדקו אותי".
הורדות מס גם על בגדי תינוקות וסלולרי
הצו לביטול המכס על נעלים ייכנס לתוקפו עם הפרסום ברשומות. מדובר בהוראת שעה שתקפה עד ל-31 בדצמבר 2018. הצעד נועד לסייע ליבואנים, הנאבקים בתחרות מצד אתרי אינטרנט בחו"ל, ובאוצר מקווים כי הם יגלגלו את הורדת המס לכיסי הצרכנים. המהלך יביא להפסד הכנסות ממסים בהיקף של כ-188 מיליון שקל.
מהאוצר נמסר כי שר האוצר חתם על הצו לאחר שימוע בכתב שערכה רשות המסים, לצורך שמיעת עמדות הציבור ולאחר שממצאי השימוע הובאו בפניו. שימוע נערך גם בנוגע לביטול המכס המוטל על יבוא בגדים ואביזרי הלבשה לתינוקות, בגובה 6%, ובימים אלו מגבשים ברשות המסים ובמשרד האוצר את העמדה המקצועית.
במקביל ב-19 באפריל, חתם השר על צו לביטול מס הקנייה על טלפונים סלולריים, כרטיסי סים וסוללות לסמארטפונים. אחרי פרסום הצו ברשומות, חברות המייבאות מכשירי סלולר הכריזו על הורדות מחירים גם על מלאי קיים.