בגלל ליקויים: חברת בנייה תשלם 1.2 מיליון שקל לדיירים
בעלי דירות ברחוב חברון ברמת גן סובלים מרטיבות, מכפילי חנייה לקויים ועוד. ביהמ"ש קיבל את התביעה שהגישו על ירידת ערך הנכסים ועל עוגמת נפש
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע לאחרונה שחברת הבנייה "גאון נדל"ן" תשלם 1.2 מיליון שקל
לדיירי שמונה מ-11 דירות בבית מגורים שהקימה ברחוב חברון ברמת גן, בגין ליקויים, ירידת ערך הנכס ועוגמת נפש. השופט יהודה פרגו, שביקר בבניין, התרשם שגם אחרי התיקונים, הבניין יישאר "נחות מבחינת איכותו".
התובעים טענו שפנו לחברה על מנת שתתקן את הליקויים, אך היא ביצעה תיקונים מינוריים בלבד, וגם אותם לא כמו שצריך.
בתביעה שהגישו בעלי הדירות באמצעות עורכי הדין תומר אזרחי ואלון סמואל, פירט כל אחד מהם את הליקויים הספציפיים בביתו, אולם הטענות הקשות ביותר היו לגבי הרכוש המשותף. כך למשל, נטען כי בחניון הותקנו מכפילי חנייה שלא מאפשרים להחנות את מכוניותיהם בנוחות, אם בכלל, ואף מסבים נזקים לכלי הרכב. הם הוסיפו שהבניין אינו אטום לחדירת מים, אבני החיפוי אינן מוחזקות כמו שצריך ועוד.
תביעה
כדי לא לתקן גג דולף: ביקשה לפנות את השוכרת
עו"ד חגי שדה
בעלת מבנה תעשייתי בחיפה לא רצתה לממן את בעיית הנזילות, והציגה תירוץ כדי לפנות את השוכרת. אבל בית המשפט דחה אותה וחייב אותה לשלם
אם לא די בכך, לטענתם החברה איחרה במסירת הדירות מבלי לשלם להם את מלוא הפיצוי. בסך הכול עמד הפיצוי שנדרש על כ-3.3 מיליון שקל, שכלל את עלות התיקונים, פיצוי על ירידת ערך ותוספת פיצוי על האיחור במסירה.
החברה הקבלנית, שיוצגה על ידי עו"ד רימון זינתי, טענה מנגד שהתובעים עשו מזבוב פיל שכן נותרו רק ליקויי בנייה שוליים, "הנלווים באופן טבעי לכל פרויקט". היא הוסיפה כי נענתה לכל פנייה וביצעה את כל התיקונים שהתבקשה, למעט כשהתובעים עצמם לא אפשרו לה לבצעם. לגבי האיחור במסירה, היא עמדה על כך ששילמה לתובעים את מלוא הפיצוי שהגיע להם.
אורך רוח
בנקודה אחרונה זו הסכים השופט יהודה פרגו עם החברה, אולם ביתר הסעיפים מצא שהתובעים צודקים. "הוכח בפניי שעם כניסת הדיירים לדירותיהם, התגלו ליקויים רבים בדירות וברכוש המשותף", כתב. הוא קבע כי לפי הראיות התובעים גילו "לא מעט אורך רוח" כלפי החברה, אולם היא לא עמדה בחובתה לבצע את התיקונים כנדרש. לפיכך סירב השופט להעניק לה הזדמנות נוספת לתקנם בעצמה.
לגבי הפיצוי הסתמך השופט פרגו על חוות דעתו של מהנדס שמינה מטעמו, ומצא כי הבניין ירוד ומצריך "השקעה ניכרת בתיקונים", שגם לאחריהם עדיין ייוותר "נחות מבחינת איכותו". המומחה הוסיף כי בדירות עצמן אמנם נותרו ליקויים מינוריים, אבל חלקם לא ניתנים לתיקון ועל כן בעלי הדירות זכאים לפיצוי של 40 אלף שקל לדירה על ירידת ערך. בנוסף, כל מי שחנייתו נמצאת במכפיל זכאי לתוספת פיצוי של עוד 40 אלף שקל.
השופט פרגו הוסיף על סכומים אלה עוד 10,000 שקל לכל בעל דירה כפיצוי על עוגמת נפש עקב התלאות שבהתמודדות מול החברה והדרך הארוכה שעוד עומדת בפני הדיירים עד לתיקון הליקויים.
בסיכומו של עניין, לאחר הוספת החישוב הפיצוי הפרטני לכל אחת מהדירות, תצטרך החברה לשלם לתובעים סכום כולל של כ-1.2 מיליון שקל. ההוצאות יוחזרו לתובעים לאחר שיגישו לגביהן פירוט.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעים: עו"ד תומר אזרחי, עו"ד אלון סמואל
- ב"כ הנתבעת: עו"ד רימון זינתי
מומלצים