שתף קטע נבחר
 

היבואנים לממשלה: בטלו מסים כדי שנמכור לצרכנים במחירי חו"ל

איגוד לשכות המסחר הגיש לשרי האוצר והכלכלה תוכנית לביטול מסי קנייה, מכס ומע"מ על מוצרי אופנה, קוסמטיקה, תוספי תזונה, צעצועים, תחפושות, כלי בית, חלקי חילוף לרכב ומוצרי חשמל קטנים, בדומה לפטור הקיים ברכישה באתרי הקניות הבינלאומיים. החשש: היבואנים יגלגלו לכיסם את ההפרש

איגוד לשכות המסחר הגיש היום (א') לשרי האוצר והכלכלה בקשה לביטול מסים על פריטי אופנה, מוצרי החשמל הקטנים, הקוסמטיקה, מוצרי החשמל לבית, חלקי חילוף לרכבים והצעצועים. המטרה: להשוות את התנאים של הייבואנים בארץ לתנאי הייבוא האישי. כיום צרכנים שקונים דרך אתרים בחו"ל נהנים מפטורים ממסים בסכומים מסוימים, פטורים שהיבואנים לא נהנים מהם.

 

 

על פי הצעת איגוד לשכות המסחר יש להעניק את אותו הפטור שניתן לקניות באינטרנט גם גם למוצרים אלו הנרכשים בישראל. היבואנים לא מתנגדים להרחבת הפטור לסכומים גבוהים יותר מהרף הנהוג כיום (עד 75 דולר - פטור ממע"מ, ועד 500 דולר פטור ממכס). ההצעה מגיעה בעקבות ועדה שכינסו המשרדים שמטרתה להרחיב את הפטור על ייבוא אישי.

 

האם יושוו הפטורים ממיסים גם ליבואנים?  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האם יושוו הפטורים ממיסים גם ליבואנים? (צילום: shutterstock)

מי עודד את הישראלים לקנות אונליין? היבואנים שמוכרים ביוקר

עם זאת הפטורים האלה ניתנו בשל העובדה שלעיתים קרובות מחירי מוצרים בארץ גבוהים יותר, לא רק בשל היותה של ישראל כלכלת אי, או בשל מסים ועלויות הובלה, אלא גם בשל תמחור גבוה מדי של יבואנים. אלה יכולים לקנות מוצר בזול מסין ולמכור אותו בארץ במאות שקלים. לכן קמה היוזמה להקל על צרכנים ולפתוח את הייבוא האישי.

 

בנוסף, יש חשש שאם היבואנים שמוכרים לצרכנים במחיר הגבוה ביותר אותו הם מוכנים לשלם, יקבלו פטור ממסים, הם יגלגלו את ההפרשים לכיסם וימשיכו למכור באותם מחירים גבוהים.

 

השנה, שר האוצר כבר ביטל את מסי הקנייה על נעליים, בגדי תינוקות, סמארטפונים וחלקי סמארטפונים. בסמארטפונים, היתה ירידה מיידית במחירים. בנעליים ובגדי תינוקות הירידה, כך טוענים היבואנים, תהיה בקולקציות חדשות. 

   

ההצעה: תוכנית רב שנתית

באיגוד לשכות המסחר אומרים כי הורדת המיסוי על מוצרים הנרכשים בישראל והשוואתו לפטור הניתן על מוצרים בייבוא אישי צריכה להיעשות בתכנית רב שנתית בשתי פעולות מרכזיות מקבילות:

 

1. הורדת מיסי קנייה ומכסים בצורה מדורגת, ועפ"י קטגוריות לאורך 3 שנים:

 

הקטגוריה הראשונה המומלצת לטיפול בהפחתת מכסים היא שוק האופנה (הנעלה והלבשה) - הרכישות בתחום האופנה המקוון הינן מרכזיות ביותר בהעדפות הצרכנים. שוק זה מובל ע"י אתרים בינלאומיים, המחזיקים נתח של 60% משוק האופנה המקוון בישראל המוערך בכ-1.7 מיליארד שקל. וההערכה היא ששוק האופנה המקוון צפוי להכפיל את עצמו עד 2020. קטגורייה שנייה: שוק הקוסמטיקה וטואלטיקה ותוספי תזונה, צעצועים, ותחפושות לפורים. קטגוריה שלישית: כלי בית וחלקי חילוף לרכב וקטגוריה רביעית: מוצרי אלקטרוניקה קטנים.

 

2. "מתן פטור ממע"מ למכירות בארץ עד לסכום של 75 דולר לכל אותם מוצרים הנכללים בארבעת הקטגוריות המפורטות לעיל.

 

מזהירים: עסקים רבים יתמוטטו

מלשכות המסחר נמסר כי: "המהלך יצור סביבת תחרות על בסיס שווה, מבחינת כלל מיסי הקנייה (מכס, מס קנייה, מע"מ) בין הרכישות באתרי סחר אינטרנטיים מחו"ל לבין רכישות בחנויות קמעונאיות בישראל. בדרך זו יוכל הצרכן הישראלי להמשיך ליהנות, עפ"י בחירתו, מהיתרונות הרבים הגלומים ברכישה של מוצרים הן מהאינטרנט בחו"ל והן בישראל מעסקים מקומיים. המהלך כאמור יתקן בפועל את האפליה שמקורה בפטור ממע"מ, הניתן כיום רק ברכישות באתרי סחר מחו"ל, וייצור שוויון ברמת המיסוי".

 

לטענת היבואנים: "אם לא תהיה התמודדות עניינית והוגנת עם התפתחות הייבוא האישי, המצב החדש עלול להביא לאסון ולהתמוטטות של עסקים רבים ביניהם: יבואנים, יצרנים, משווקים, חנויות, רשתות ונותני שירותים המעסיקים מאות אלפי מועסקים במגזר המסחר והשירותים, ובמגזר הייצור.

 

"תוצאות התקורה של הרשתות הקמעונאיות הינן גבוהות מאוד: הן משלמות תעריפים גבוהים של שכר דירה ודמי ניהול לקניונים; מס ארנונה; חשמל; ומעסיקות מאות אלפי עובדים, שלא כמו אתרי הסחר המקוון בחו"ל. בנוסף, הן חייבות לעמוד בדרישות רגולציה, לרבות רגולציה צרכנית ודרישות עמידה בתקנים רשמיים (שמטרתן שמירה על בטיחות הציבור). בנוסף לכל זאת, הן חייבות לגבות מהלקוחות מיסי קנייה, מכס ומע"מ על המוצרים המיובאים.

 

"מוצרים בייבוא אישי נכנסים לארץ כשהם אינם עומדים בדרישות החוק ומבלי שיצטרכו לעבור בדיקות במכון התקנים או במעבדות מוסמכות אחרות ובכך מסכנים את הצרכן הרוכש אותם וכן צרכנים אחרים". היבואנים נותנים כדוגמא אופניים ומוצרי בריאות כמו מוצרים דנטליים שמייבאים רופאי שיניים ללא ידיעת מטופליהם.  

 

משרד הכלכלה מסר בתגובה: "משרד הכלכלה פועל להורדת יוקר המחייה בישראל ונוקט בפעולות שונות על סמך בדיקות מקצועיות שנערכות בקפדנות במשרד. אנו מצפים מאיגוד לשכות המסחר שיפעל גם הוא בצורה מקצועית וידאג לפירוק המונופולים של היבואנים הבלעדיים ולמניעת אפליה של היצרנים הבינאלומיים המוכרים למדינת ישראל במחירים מופקעים.

 

"הדו"ח שנערך במשרד הכלכלה והתעשייה, המצביע על פער של 48% בישראל לעומת העולם, הינו שמרני ויוקר המחייה אף גבוה מכך. נציין כי במסגרת העבודה של משרד הכלכלה נוטרל סעיף המע"מ, ומכסים בגין המוצרים שנבדקו כמעט ולא נגבים, ובהתאם ראוי שלשכות המסחר יקחו חלק פעיל בהפחתת יוקר המחייה ובפירוק המונופולים של היבואנים הבלעדיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים