שתף קטע נבחר

הגישה תלונת שווא נגד בעלה – והפסידה את המזונות

במסגרת סכסוך בין בני זוג פנתה האישה למשטרה בטענה לאלימות, אולם התיק נסגר מחוסר ראיות. בית הדין קבע שהיא איבדה את זכויותיה

בית הדין הרבני האזורי בתל אביב קיבל לאחרונה תביעה של גבר לחייב את אשתו להתגרש, ופסק כי היא הפסידה את כתובתה ואת זכותה למזונות. זאת בשל תלונה כוזבת על אלימות לכאורה שהגישה נגדו במשטרה.

 

בני הזוג נישאו לפני כשש שנים ולהם שני ילדים משותפים. בשנה האחרונה עלו יחסיהם על שרטון ובעקבות זאת הגיש הבעל תביעת גירושים בבית הדין הרבני. מיד לאחר מכן עתרה האישה לשלום בית, אולם זמן קצר לאחר מכן היא הגישה נגד בעלה תלונה במשטרה על אלימות עקב מריבה שפרצה ביניהם על רקע חינוך הילדים.

 

בעקבות זאת הורחק הבעל מהבית למשך חמישה ימים ובהמשך ניתן נגדו צו הרחקה של 90 יום. כעבור כמה שבועות נסגרה התלונה על ידי הפרקליטות מחוסר ראיות, אולם הבעל לא חזר לביתו. במסגרת תביעת הגירושין בבית הדין הוא טען שהגשת התלונה מוכיחה שאשתו רוצה להתגרש ושבקשתה לשלום בית אינה אלא צעד טקטי. הוא צירף מכתב שבו האישה מבהירה לו על רצונה להתגרש ושאינה מעוניינת לשקם את חיי הנישואים.

 

הבעל הוסיף כי הגשת התלונה, שמנעה ממנו לחזור הביתה, מהווה עילת גירושים והוא ביקש לשלול ממנה את הכתובה שעומדת על 360 אלף שקל.

 

האישה טענה מנגד שהיא חפצה בשלום בית וגם הבעל רוצה זאת בתוך תוכו, אולם הגיש את תביעת הגירושים עקב הסתה מצד בני משפחתו. היא ביקשה מהדיינים להיענות לתביעת שלום הבית, אך מאחר שלטענתה חלה הרעה בהתנהגותו של בעלה כלפיה וכלפי הילדים, ביקשה שחזרתו הביתה תותנה בקבלת טיפול נפשי.

 

תלונת שווא ממש

אלא שלאחר בחינת טענות הצדדים ועיון בראיות שהוצגו הגיעו הדיינים הרב מאיר פרימן, הרב מאיר קאהן והרב יצחק רפפורט למסקנה כי יש לקבל את תביעת הבעל. הם מצאו כי האישה אכן הביעה בפני בעלה רצון להתגרש במועדים שונים ומכאן שתביעתה לשלום בית אינה כנה.

 

הקש ששבר את גב הגמל, הוסיפו, היה התלונה שהגישה כלפי בעלה במשטרה וצו ההרחקה שהוצא נגדו בעקבותיה. לפי הדיינים, מהלך זה מלמד כי האישה לא באמת מעוניינת בשלום בית, "אדרבה - הסלמת הסכסוך, הריחוק, הפרדה והטענות לאלימות רק מגלות על הנתק ההדדי שהלך והחריף".

 

מעבר לזה, מבחינת הראיות הגיעו הדיינים למסקנה כי התלונה הייתה תלונת שווא של ממש, והתנהלות זו נותנת לו את הזכות להפסיק את המשך החיים המשותפים.

 

נוכח זאת, חייבו הדיינים את האישה לקבל מבעלה גט תוך שקבעו כי היא הפסידה את כתובתה ואת מזונותיה מעת שהגישה את התלונה במשטרה. לפני סיום הבהירו כי אין בפסק דין זה כדי למנוע הגשת תלונות על אלימות במשפחה בתום לב.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד יואב טל ועו"ד בתיה שפיצר
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד שירה ליבני־קינן
  • עו"ד אופיר חליוה עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
עו"ד אופיר חליוה
מומלצים