בוטל מאסר של עבריין תנועה כי הפך 'שבר כלי'
אחרי 44 עבירות תנועה, כולל נהיגה בהשפעת הרואין, נגזרו על נאשם 6 חודשי מאסר. אולם ערעורו התקבל כי השופטת השתכנעה שבריאותו הידרדרה
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד קיבל לאחרונה ערעור של עבריין תנועה סדרתי והמיר את עונש המאסר בפועל שנגזר עליו בבית הדין לתעבורה בעונש על תנאי. השופטת נאוה בכור החליטה להקל בעונשו
לאחר שהשתכנעה שבריאותו התדרדרה משמעותית.
לדבריו, לאחר ביצוע העבירה הידרדר מצבו הרפואי בשל סיבוכים של מחלת כבד, אירוע מוחי ואי ספיקת לב, והוא הפך לשבר כלי. כיום, סיפר, הוא "צל צילו" של האדם שהיה בעת ביצוע העבירה. הוא הוסיף שבשנתיים האחרונות הפסיק לעבוד, חזר לגור אצל אמו ומקדיש את כל ימיו לטיפול בעצמו. כמו כן, רישיונו נפסל והוא אינו נוהג כיום כך שאינו מהווה עוד סיכון לסביבה.
במרס 2014 נתפס הנאשם בלוד כשהוא נוהג תחת השפעת הרואין. הוא נשפט והורשע ובאוקטובר 2016 גזר עליו בית המשפט לתעבורה בפתח תקווה שישה חודשי מאסר בפועל לצד עונשים נוספים. במסגרת גזר הדין הופעל מאסר על תנאי שהיה תלוי ועומד נגדו בשל עבירה דומה ונקבע שעונשי המאסר ירוצו במקביל. הנהג ערער על פסק הדין בטענה שבשל מצבו הבריאותי אף מעסיק לא יכול לקלוט אותו לעבודות שירות - ורק מסיבה זו נגזר עליו מאסר בפועל.
אישום
כך בוטלה הרשעת שוטר שהטריד את גרושתו
מערכת PsakDin
ביהמ"ש גזר עבודות שירות על שוטר לשעבר בגין אלפי שיחות והודעות SMS. אבל במחוזי נקבע: לא הוצג חלקה של האישה בהסלמה ביחסים
הנהג ביקש להתחשב במצבו הרפואי, לבטל את עונש המאסר ובמקום זאת להאריך את המאסר על תנאי שהוטל עליו בהרשעה הקודמת.
המדינה טענה מנגד שהמערער מגזים בתיאור מצבו הבריאותי ומחלותיו אינן מצדיקות הימנעות ממאסר. היא ציינה בהקשר זה שיש חולים סופניים שמרצים עונש מאסר, והדגישה שהנהג ביצע את העבירה פחות מחודש לאחר שהורשע בעבירה זהה, שבגינה הוטל עליו המאסר על תנאי. "משביצע המערער פעם אחר פעם את אותה עבירה חמורה, הדבר מחייב ענישה ראויה וקשה בדמות מאסר בפועל", סיכמה.
ערוך לתת מענה
השופטת נאוה בכור ציינה שאמנם המערער הוא חולה כרוני אך במערכת בתי הסוהר מוחזקים אסירים רבים החולים במחלות כרוניות שונות, לרבות חולי דיאליזה וחולי סרטן, ומערך הרפואה בשירות ערוך לתת מענה לאוכלוסייה זו. היא הוסיפה שהעבירה שבה הורשע חמורה מאוד ולחובתו 44 הרשעות תעבורה קודמות הכוללות נהיגה תחת השפעת סמים ואלכוהול, אינספור עבירות של נהיגה ללא רישיון, מעבר ברמזור אדום ועוד.
השופטת הוסיפה שמהתסקירים עולה שהמערער סובל מקושי בוויסות דחפים לצד קשיים בהיענות לגבולות החוק. כמו כן, בשל מצבו הרפואי הוא לא פנוי לטיפול ושיקום משמעותי בהתמכרותו לסמים.
בנסיבות אלה כתבה השופטת בכור שגזר הדין מאוזן וסביר, אולם לא ניתן להתעלם מכך שבית המשפט שקל לגזור על האיש עבודות שירות אך נמנע מלעשות כן בשל מצבו הרפואי. היא ציינה שניכר שמצבו הידרדר משמעותית לאחר מתן גזר הדין ובנסיבות אלה יש הצדקה להקל בעונשו.
בסיכומו של דבר קיבלה השופטת את הערעור, ביטלה את עונש המאסר והאריכה את תקופת המאסר על תנאי. בנוסף העמידה השופטת את הנהג תחת צו פיקוח של שירות מבחן למשך 18 חודשים. יתר רכיבי גזר הדין נותרו על כנם.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המערער: עו"ד שלומי בר
- ב"כ המשיבה: עו"ד שחף קליינמן שמעוני
- עו"ד אסף שמיר עוסק בתעבורה
- הכותב לא ייצג בתיק
פורסם לראשונה 18/08/2017 08:20
מומלצים