הפרלמנט המצרי פוזר, "האחים" רוצים משאל עם
הגנרל חוסיין טנטאווי, ראש המועצה הצבאית במדינה, החל ביישום החלטת בית המשפט והודיע על סגירת דלתות הבית התחתון של הפרלמנט. "האחים המוסלמים" תקפו ודרשו החלטה אזרחית בנושא: "המהלך יאשש את שליטת הצבא"
במקביל לפתיחת הקלפיות בסיבוב השני לבחירת נשיא מצרים, מעוררות הבחירות הקודמות מהומה במדינה. המועצה הצבאית העליונה במצרים אישרה את החלטת בית המשפט העליון והודיעה הערב (שבת) על פיזור הבית התחתון של הפרלמנט. בתגובה, קראה תנועת "האחים המוסלמים" - ששלטה במוסד לאחר הבחירות האחרונות - לקיום משאל עם בנושא.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
ראש המועצה, הגנרל חוסיין טנטאווי, שלח מכתב רשמי לחברי הפרלמנט ובו הודיע על המהלך. "יישום החלטת בית המשפט החל. חברי הפרלמנט הנבחרים יוכלו להיכנס לשעריו רק באישור מוקדם". בכיר בתנועת "האחים המוסלמים" אישר את הדברים וטען כי "הפרלמנט קיבל פקס שהודיע על פיזורו על ידי טנטאווי".
על פי הצהרה רשמית של מפלגת החירות והצדק של "האחים המוסלמים", "האיום המתמיד לפזר את הפרלמנט, שנבחר על ידי 30 מיליון מצרים, יאשש את שליטת הצבא בכל מוקדי הכוח במדינה. ההחלטה לפזר מוסד שנבחר על ידי העם צריכה לחזור לעם, ולעמוד שוב לבחירה חופשית על ידי אזרחי מצרים, הפעם במשאל עם".
יו"ר הבית התחתון ("מועצת העם") מטעם האחים המוסלמים, סעד אל-כתאתני, אמר בהודעה לעיתונות כי הוא החליט להעביר את פסק הדין של בית המשפט החוקתי לוועדה לענייני חוקה וחקיקה במועצת העם כדי לערוך התייעצות עם "ברי סמכא בתחום החוקתי" שבמסגרתה ייבחן כיצד להתייחס לפסק הדין.
לדברי יו"ר מועצת העם, הגוף שבראשו הוא עומד נבחר מתוך רצונו של העם ולכן אסור לאף גורם לקבל החלטה לפזרו אלא בהתבסס על נימוק חוקתי ואחרי משאל עם, בהתאם לתקדימים החוקתיים שהיו בזמן מועצת העם בשנת 1987 ו-1990.
גמאל חנפי, חבר פרלמנט מטעם התנועה, אמר כי ניסה להיכנס למשכן מועצת העם בקהיר, אך הדבר נאסר עליו וזאת מבלי שהיו הנחיות מהממונה על האבטחה במועצה. לדבריו, הוא הודיע על התקרית ליו"ר אל-כתאתני. לדברי חנפי, מפלגתו תבחן את פסק הדין ואת הצעדים המשפטיים שניתן לנקוט לאחר סיום הבחירות לנשיאות.
התנועה האיסלאמיסטית הקיצונית הפכה למפלגה הגדולה ביותר בפרלמנט בבחירות שנערכו מאז נובמבר אשתקד ועד ינואר השנה, ושנתפשו כבחירות הדמוקרטיות הראשונות בתולדות מצרים.
שלשום, עם זאת, קבע בית המשפט החוקתי כי יש לפזר את הבית התחתון של הפרלמנט, מפני שהחוק שלפיו נערכו הבחירות אליו אפשר לאנשים המשתייכים למפלגות להתמודד על מושבים בבית התחתון, שאמורים היו להיות מוקצים
מלכתחילה למועמדים עצמאיים, כלומר - כאלה שאינם משתייכים לאף מפלגה.
בהודעת התגובה שפרסמו "האחים המוסלמים" נאמר כי מצרים מתמודדת כעת עם מצב "מסוכן אף יותר מזה שהיה בימים האחרונים של שלטון מובארק". לדברי התנועה, ההתקדמות שנעשתה מאז הדחת מובארק "נמחקת ומתמוטטת". היא קראה למצרים "לבודד את נציגי המשטר הישן באמצעות הקלפיות".