בריאות  דיאטה
אחוזי השומן במוצרי החלב: כך מטעים אתכם
אוסנת הראל
פורסם: 08.07.04, 09:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 257 תגובות ב-252 דיונים
121. תתרחקו מפחמימות
אזרח ,   ת"א   (09.07.04)
אני לא אוכל פחמימות וירדתי 11 קילו בשלושה חודשים. במקרה כזה אין בעיה עם שומן כי הגוף מעכל אותו ולא צובר (אטקינס)
122. בלבול היוצרות- טעות בחישוב
(09.07.04)
עפ"י מיטב הבנתי המצומצמת, 45 קק"ל המצויים ב-5% שומן אינם הופכים קלוריות לשומן , אלא מבטאים את כמות הקלוריות בלבד, וזו אינה מהווה 45% שומן. ב-45% שומן המצויים ב-100 גר' גבינה, יש 405 קק"ל.
123. אחלה כתבה!!!
יהורם ,   ב"ש   (09.07.04)
124. תשובה ל 22
עמית ,   מרכז   (09.07.04)
את יכולה לאכול איזו גבינה שאת רוצה. ערבבי קופסת גבינה עם שמן זית טוב (בערך כף שמן ל-100 גרם גבינה) והכולסטרול הרע יתחיל לרדת. גם טעים וגם בריא. בתאבון :-)
125. לחובבי המתמטיקה. כל החישובים בכתבה נכונים.
חשבונאי שבדק ,   החישובים   (09.07.04)
ניתן להתווכח על הצורך בחישוב אחוז הקלוריות הנובעות משומן אבל זה לא נכון ולא מכובד לקטול את החישוב המתמטי שבכתבה ובטבלאות שבה כי הם נכונים.
126. לפי כמות התגובות נראה שמדובר בנושא קצת פוליטי.
המהרהר   (09.07.04)
127. הכי טוב אנשים טובים-לחיות מאויר ואהבה!!!!!
יקירה ,   אויר הרים   (09.07.04)
128. כתבה מצויינת!!
אדר   (09.07.04)
הכתבה מאוד טובה ואני אשמח אם תוציאי עוד כתבות בנושא
129. הכותבת צודקת שכשאוכלים גבינה צריך לאכול ירקות עם זה כדי לאזן
אחוז הקלוריות משומן   (09.07.04)
130. אחוזי שומן לעומת קלוריות משומן
איילת מן ,   צפון   (09.07.04)
כדאי לדייק בכתבה כל כך מפרגנת, הערך הקלורי של כל גרם שומן הוא 9 קלוריות ולכן במוצר חלב אשר בו 5% שומן תורם 45 קלוריות ולא 45% שומן יחי ההבדל הקטן
131. איזון=נורמליות
תמי   (09.07.04)
המטוטלת שמתחילה להיות בלתי נסבלתבנושא הקלוריות. כאילו שהצרה הכי גדולה היא השומן בלבד. כל מוצר מופחת קלוריות מיד מועשר בנתרן. נתרן אויב לא פחות מסוכן. פתאום כל הערוצים מדברים על דיאטות,אבל כמובן לפני או אחרי תוכניות בשול. מה כולם כאן כוהני בריאות בגרוש? מספיק עם שטיפות המוח. המציאות החדשותית והתת תרבות שכולנו נטבלים בה שורפים את הפיוזים הנותרים. תנו לאזרח לשרוד בלי דוקטורטים עתונאיים שכל מטרתם רייטינג.
132. בשורה התחתונה....ותגידו אם אני טועה
רונה ,   כדאי להיכנס   (09.07.04)
הכמות המומלצת: אם אוכלים 1200 קלוריות ביום, יש לצרוך עד 30% מהקלוריות שמקורן בשומן. ז"א, יש לאכול עד 360 קלוריות (שזה 30% מ 1200) שהן שומן נטו. וזה אומר שיש לצרוך 40 גר' שומן ביום (כי 1 גר' שומן=9 קלוריות) . מובן???? עכשיו שכל אחד יעשה חישוב דומה על מס' הקלוריות שהוא צורך ביום.
133. סליחה, אבל במה זה מיוחד לגבינות?
תוהה ,   הצפון   (09.07.04)
הרי אותו הדבר קורה גם בכל סוג מזון אחר, לא? כתבה תמוהה.
134. קשקוש מוחלט
(09.07.04)
מה זה קשור לכמה זה מהווה מהמוצר ??? החישוב הוא כמה זה מהווה מסך הקלוריות היומי , ולא פר מוצר ! זה מתאזן עם הירקות והעוף שאין בהם כמעט שומן.
135. רגע.. אז כמה % יש ב 0 % שומן- לא הבנתי
קקמייקה ,   קליקה   (09.07.04)
מעניין כמה התזונאית הנ"ל מחשבת %ים במעדני דיאט 0%, בטח איזה 35% או משהו כזה.
136. צוחק בלי שמחה ,וצם כמו גדליהו שבוע
דפוק במוח   (09.07.04)
כתבה גרועה .אפשר לכתוב קצר וקולע, ומה חשוב כל כך בגבינות, להרבה אנשים הן עושות נזק. יותר טוב תכתבו על האנשים המסכנים שצריכים לאכול כל כך הרבה זבל בכתבות שלכם. בסוף ירד לכם הרייטינג לגמרי, ותצטרכו לכתוב יומנים שישעממו אפילו אותכם.
137. כתבה טובה ומעניינת
גמבו ,   תל אביב   (09.07.04)
למדתי המון - תודה!
138. כתבה מבולבלת ומבלבלת
יוסי   (09.07.04)
הכתבה אמנם נראית מרשימה אך בפטועל היא מבולבלת ומבלבלת . הכותבת אינה מבחינה בין קלוריות ואחוזי שומן.
139. בילבול בין ערך קלורי לשומן
(09.07.04)
כלומר אם נוסיף לכוס חלב 3% , כפית סוכר נוריד את "אחוזי השומן "שבו, כי היחס של הקלוריות שמספק השומן השתנה ... לא ככה עובדים !!!!!!!
140. מה יותר בריא ל"נגב" חומוס או קוטג'
למבינים בלבד שאלהההה   (09.07.04)
אני חובב של שתיהם אחרי הכתבה הזאת אני כבר לא יודע מה עדיף.. מי שהבין משהו ויודע שיענה קוטג 5 אחוז שומן..
141. בארה"ב לא יודעים מה זה גבינה 5%
סיגל   (09.07.04)
כי אין שם גבינה 5%. כל הגבינות עם 40% שומן לפחות, וכשביקשתי משהו עם קצת פחות שומן אמרו לי לחפש בחנות למוצרי בריאות.
142. אפס במתמטיקה
רון הכחול ,   מודיעין   (09.07.04)
אם היינו חליים על גבינה בלבד, הכותבת היתה צודקת. אבל אנו ניזונים גם מלחם (רוב הקלוריות - מפחמימות), בשר ודגים (רוב הקלוריות - מחלבונים), וכו', כך שחלוקת הקלוריות בין אבות המזון מתאזנת, בסופו של דבר. ולגבי מוצרי החלב 0% שומן - אלו לא טעימים וגם לא בריאים, כי ויטמינים A ו-D לא נספגים בגוף ללא מעט שומן.
143. התבלבלתי
(09.07.04)
144. כשאודטה כתבה על זה לא היה כזה רעש...
shirik   (09.07.04)
לפני כ 3 שנים אודטה כבר כתבה על שיטת החישוב הזו, מה קרה שנזכרו שוב? איזה עדר אתם אנשים.
145. הכותרת מטעה ומבלבלת
אחוז מהמשקל ,   אחוז מהקלוריות   (09.07.04)
צריך להגיד בסה"כ: - הרישום באחוזים הנהוג כיום הוא של משקל השומן מתוך המשקל הכולל. - אחוז הקלוריות שתורם השומן מסך כל הקלוריות הוא מספר אחר. וזה לא נורא מפתיע. אין כל סנסציה בכך שהאחוז לפי משקל איננו זהה לאחוז מתוך האנרגיה. אי אפשר להשוות כיסאות לעגבניות. אבל אף אחד לא מטעה אף אחד. חוץ אולי מהכותרת של הכתבה. ונראה אם YNET יפרסם את זה.
146. הכותבת הנכבדה פשוט מבלבלת את המוח
יהושוע גולדשטיין   (09.07.04)
5% שומן זה בדיוק מה שכתוב ותו לא
147. "זה ברוטו, או נטו - הנקודות?"
זהר   (09.07.04)
כמו שאמר אורי זהר ב"חידון התנ"ך". קיצער, לא הבנתי כלום.
148. גברת מה את רוצה
שמופי ,   ירושלים   (09.07.04)
149. כמה הם 3 תפוחים ועוד 2 עגבניות ?
המורה של כיתה ב'   (09.07.04)
150. לכל המתמטיקאים. תרגעו. השומן באמת תורם 45% מהקלוריות
שבגבינה 5% ,   ולכן הכתבה נכונה   (09.07.04)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה