בריאות  דיאטה
אחוזי השומן במוצרי החלב: כך מטעים אתכם
אוסנת הראל
פורסם: 08.07.04, 09:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 257 תגובות ב-252 דיונים
151. כתבה מדוייקת ומעניינת
עמוס   (09.07.04)
סוף סוף משהו כותב כמו מהנדס ולא רק מההבט של האישה צרת המותניים. זהו שעור פשוט של הבנת המונח אחוזים. בסופו של עניין אנחנו לא צורכים אחוזים. אנחנו צורכים קלוריות. אז תודה לכותבת.
152. לא הבנתי כלום!
(09.07.04)
153. אני מסכים עם 56 - אתה צודק ב -100%
גל ,   תל אביב   (09.07.04)
154. שטויות ותו לא
(09.07.04)
שום חברה באשר היא מעולם לא טענה כי חמש אחוז שומן משמעו חמש אחוז מסך הקלריות שמקורו בשומן. חמישה אחוז משמעו שמתוך המסה הכללית של המוצר חמישה אחוז מקורם בשומן. מה ההטעיה כאן ?!
155. כתבה מאירת עינים. אני חושב
עוז ,   תל אביב   (09.07.04)
שיש בזה המון. לא מבין על מה התגובות המתנגדות... לא נראה לי שיש כאן הטעיה.
156. שומן
gh   (09.07.04)
הרעיון הוא ש- 1גרם שומן= 9קלוריות וכך יש פה שני מדדים. כשאוכלים 100גרם מגבינה 5 אחוז שומן אוכלים 5 אחוז שומן שהם 6/1 מכמות השומן המותרת. ובמדד השני יש לחשב את הקלוריות נניח לאותה כמות גבינה זה כ-80 קלוריות מתוך נניח 1500 שאתה רוצה לאכול אם אכלת 200 גרם גבינה כזו אכלת 10 אחוז שומן מתוך ה-30 אחוז המומלצים ונניח 160 קלוריות אני לא אוהבת שלא יועים חשבון
157. תוסיפו ירקות לפרוסה עם גבינה ואחוז הקלוריות משומן ירד
מתחת ל30%   (09.07.04)
158. ל-6,7,8 (אותו אדם?) הטבלאות בכתבה מדויקות. חזרו מהר
לספסל הלימודים   (09.07.04)
159. סתם חרטא ברטא
לאו ,   ארץ ישראל פלשתינה   (09.07.04)
נראה את הכותבת חיה על 100 גרם גבינה ליום שבה השומן מספק 45% מהקלוריות, כלומר 50% יותר מהמומלץ לשומן. האחוזים נשמעים אולי מפחידים, אבל היא תגווע מאין קלוריות. זה כמו הסטטיסטיקה שטענה שמישהו טבע בשלולית שעומקה הממוצע היה 10 ס"מ. מה שחשוב זה ששריפת הקלוריות ליום תהיה זהה לכמות הקלוריות הנבלסת. שרפתם יותר קלוריות תרזו, שרפתם פחות תשמינו ובמאזן אפס תשמרו על המשקל. ולמי שלא יודע, אין כמו פעילות גופנית ממשית כדי לחטב את הגיזרה ולהשוות את מאזן הקלוריות לאפס. פשוט, לא?
160. ליעל 106
לאו ,   ארץ ישראל פלשתינה   (09.07.04)
אני ערב לך שמקילו שומן ליום תינזקי לא פחות מקילו סוכר ליום ואולי הרבה יותר. כמו שבג"ץ קבע, מה שחשוב זו המידתיות.
161. שאלה. באיזה מזון אחוז הקלוריות משומן רווי נמוך מ10%?. תודה.
חוץ מירקות   (10.07.04)
162. למחברת המאמר יש טעות בסיסית
איתי ,   מרכז   (10.07.04)
נכון שבגבינה 5% יש 45 קלוריות שמקורן בשומן על כל 100 גרם מוצר. זה עדיין לא אומר לנו ש45% מהקלוריות ב100 גרם גבינה הן משומן. זה תלוי בכמה קלוריות יש בסה"כ ב 100 גרם גבינה. 100 גרם גבינה לא שווה 100 קלוריות, זה נתון שמשתנה בין מוצר למוצר.
163. אבל מה לגבי הסידן????????
חנה ,   הרצליה   (10.07.04)
מה לגבי העובדה, שכאשר אוכלים גבינות עם פחות מ-5% שומן, הסידן אינו נספג?
164. הפתרון לבעיה!!!!!!!!!!!!
יוסי ,   כפר ברוכים   (10.07.04)
אם נוסיף כמה כפיות סוכר לכל מה שאנחנו אוכלים, הרי נעלה את הערך הקלורי, אבל לא את כמות הקלוריות שמגיעה משומן!!! ולכן אחוזי השומן, כמו שמחושבים בכתבה, ירדו והמוצר יהיה בריא יותר!!!!!
165. תגובה ל- 13 "תזונאי" עלק....
שימשון הגיבור ,   אשדוד   (10.07.04)
אתה בבדאי שמח שהכותבת הצליחה לבלבל את הקוראים ! כבר חששת לעתידך המקצועי ?!
166. עזרה
בנעדו ,   תל-אביב   (10.07.04)
שלום אחרי שקראתי את הכתבה אינני יודע מה לאכול? אם כבר אז למה שלא תתנו הנחיות מה כן לאכול ? מה לא ובכלל אם כולם מטעים היכן אני נמצא רצוי שכמו שאתם אומרים מה לא טוב . תנו תפריט מה כן טוב ומה לאכול בתודה מראש בנעדו
167. Fat %
ANDY ,   North   (10.07.04)
AS USUAL IN A PRIMITIVE COUNTRY COSTUMERS ARE SO DULL AND UNEDUCATED SO PRODUCERS AND MARKETERS ARE IN A POSITION TO CHEAT AND BLUFF THEI CLIENTS AT ALL LEVELS. BANANA COUNTRY !!
168. חשבתי לרגע שאלו התגובות על מקרה פריצקי...
תרגעו חברים   (10.07.04)
169. מגיבים בורים ועוינים ניסו ללמד אתכם גישה אחרת ל-% שומן
שלווה   (10.07.04)
אפילו האמריקאים מבינים זאת משתבר שכאן האנשים יותר טיפשים!
170. לכל השחצנים שלמדו באמריקה!
(10.07.04)
האמריקאים עם הסימון המטומטם שלהם הם האומה הכי שמנה והכי פחות בריאה בעולם. הצרפתים שאין אצלם דבר כזה גבינה 5-9% (כי מה שלא 40% זה לא גבינה). הכותבת כתבה גם דברים נכונים אבל כלכך מבולבל , שכל המבקרים צודקים. היא התכבנה לומר (כניראה) שבגבינה 5% יש 45% בחומר יבש(בלי המים) כמו שבגבינות קשות יש ~65% שומן בחומר יבש וזה טעים.......
171. ===
מזועזע מהטעות החמורה   (10.07.04)
אחוזי השומן נמדדים לפי היחס בין מסת השומן במוצר לבין מסת המוצר הכולל. מספר הקלוריות שנצרכות משומן הוא לא דרך למדידת אחוז השומן. זוהי דרך מדידת אחוז הקלוריות משומן. ובמוצר של 100 גרם כאשר 3% ממנו הוא שומן הצריכה היא 3 גרם שומן. זה הכל. ודרך אגב בארה"ב רשום גם אחוז השומן וגם את אחוז הקלוריות הנובעות משומן במוצר, נא לדייק. בכל מקרה, אף אחד כאן לא מטעה ולא משקר
172. הגיון עקום
(10.07.04)
לפי הכתבה הזו, אם עומדים מולי יוגורט 3% שומן לא ממותק, ויוגורט 3% שומן בתוספת סוכר, עדיף לי לאכול את הממותק. כי בו יש גם קלוריות מסוכר, אז אחוז הקלוריות משומן נמוך יותר. זה נראה לכם הגיוני?
173. נכון מאד
אילנה ילין ,   מרכז   (10.07.04)
קראתי כתבה מזמן ברוח דומה בעיתון אמריקני וגם אודטה שלנו כבר כתבה במדורה ז"ל על הטעיית השומנים על ידי כל החברות וכל היצרנים שחושבים אותנו למטומטמים
174. מה אני כן יכול לאכול?
הרעב   (10.07.04)
175. נהייתי רעב, פרוסת לחם עם הרבה חמאה ובירה זה הפתרון...
דרור ,   תל אביב   (10.07.04)
176. היום אפילו מוצרי חלב לא בריאים אז אולי נפסיק לאכול בכלל...
מישהי   (10.07.04)
177. תגובה ל-22
הדוקטורנט   (10.07.04)
אמרת שלמרות שאינך שמנה יש לך נטיה לכולסטרול גבוה וגם את חוששת לספיגת הקלציום. מחקרים מראים (למרבה ההפתעה) שאחוז הסובלות מאסטופרוזיס הגבוה בעולם הם נשים סקנדינביות שהרכב המזון שלהן עשיר במוצרי חלב ודגים. הפאנטה שלמרות שבגבינות יש הרבה קלציום היותן עשירות בחלבונים גורמת להפרשת הקלציום דרך דרכי השתן ומכאן הדרך לאוסטרופרוזיס קצרה.
178. חשבון מטומטם
איתן   (10.07.04)
היצרן שכותב את אחוז השומן מדייק,אם לא צריך לתבוע אותו.הכתבה מטעה בכוונה ,במטרה להפחיד,כתבה מטופשת,מטעה בזדון וחסרת בסיס רפואי,חשבונית ,פופוליזם לשמו
179. כמה אחוזי שומן יש בסיליקון?
הדוקטורנט   (10.07.04)
180. חישוב.
ר.ר ,   בחבית שומן.   (10.07.04)
יש לחשב את אחוז השומן על בסיס חומר יבש כך מקבלים את כמות השומן הננכונה אגב כך נוהגים במדינות רבות באירופה.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה