בריאות  דיאטה
אחוזי השומן במוצרי החלב: כך מטעים אתכם
אוסנת הראל
פורסם: 08.07.04, 09:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 257 תגובות ב-252 דיונים
181. גיורא מתגובה 100
הדוקטורנט   (10.07.04)
צודק לגמרי.. ציון אחוזי שומן מסך החומר היבש הוא המדד הטוב והפשוט ביותר. ולכל השמנות ההסטריות שלא יודעות חשבון- מה באמת חשבתם שתוכלו לאכול קופסת גבינה ועוד לרדת במשקל? או במילים אחרות ליצרני הגבינות אל תמכרו לנו מים!
182. ליעל מתגובה 106
הדוקטורנט   (10.07.04)
גאונה שלי סוכר יש גם במוצרי חלב ובשפע, וגם הגוף מסנטז שומן מהסוכר.
183. זוהי כתבה פשוט יפה
יפה מאוד   (10.07.04)
יפה מאוד שכותבים כתבות מעניינות כל הכבוד
184. לשמן מתגובה 46
זוהר ,   חיפה   (10.07.04)
חביבי פיסיקאי כבר לא תהיה קלורית שומן = 9 קלוריות רגילות ? קלוריה היא יחידות אנרגיה בדיוק כמו ג'אול ואלקטרון-וולט 1 קלוריית שומן = 1 קלוריית פחם = 1 קלורית חומוס = 1 קלורית כל חומר אחר !!! אתה התבלבלת בין קלוריות לאחוזים
185. לא מבין
סתום   (10.07.04)
אם יש בבגבינה 5% ,יש 45 אחוז שומן אז בגבינה של 10% פלוס , יש למעלה מ100% שומן??????? מעניין מאד
186. האמריקאים מטעים עוד יותר - 3% אצלם זה 97% Fat Free
אבי   (10.07.04)
אין לנו מה לקנא כל כך באמריקאים. אצלינו - כשיש 3% שומן לפי משקל - כלומר 3 גרם לכל 100 גרם - כותבים 3% אצל האמריקאים - כותבים בצורה הרבה יותר "חיובית" - כלומר אצלם 3% שומן - נכתב בצורת 97% Fat Free - כלומר - צריך גם לחשב שיש סה"כ 100% ואם 97% ללא שומן - סימן ש 3% עם שומן.
187. רוצים דיאטה - תלמדו קודם מתמטיקה !!!
אבי   (10.07.04)
היום הכל נהיה כל כך מסובך - שלפעמים אני מרוצה שלא החסרתי שעורים בבית הספר - כך אני יכול לעשות דיאטה יותר טוב.
188. ל 184 אתה בכלל לא צריך רשות כתיבה...
גיא ,   בת ים   (10.07.04)
הבן אדם צודק גרם שומן = תשע קלוריות חלבון ופחמימות = 4 קלוריות. לך תלמד תזונה לפני שאתה מלמד פיזיקה טמבל. הכתבה אגב נראית קצת מוזרה, כמה שומן יש תכלס?
189. ההסבר האמיתי והפשוט
אורי ,   נתניה   (11.07.04)
בארץ נוהגים היצרנים לסמן את אחוז השומן מהמוצר בהרכבו המלא (כולל המים שבמוצר), לכן זו לא ממש הטעייה. באירופה, עד לא מזמן החישוב היה שונה, והיו נותנים את אחוז השומן מהמוצר ללא הנוזלים שלו. עכשיו השתנתה גם שם השיטה לצרכי שיווק לשיטה הנהוגה בארץ.
190. לפני כשלוש שנים ראיתי על גבינה המיובאת מצרפת (כשרה) כי
אביב ,   חיפה   (11.07.04)
בעברית היה 20% שומן. אבל בצרפתית היה 50%+. לא הבנתי. לא התעצלתי והתקשרתי לחברה בארץ. שמעתי את התרוץ הכי עלוב. הצרפתים מודדים בשיטה אחרת של הגבינה יבשה. אבל בארץ אנחנו יותר חכמים ואתה לא אוכל את הגבינה יבשה אלה כמו שהיא ולכן אצלנו יותר נכון. כמובן שהארופאים הכי צודקים. גם השיטה של אחוזים מהערך הקלורי לא רעה בכלל. רק השיטה הבלופית שלנו היא רעה. אבל ממש. כמי שסובל מכולוסטרול אין לי כבר הרבה שנים אמונה הערכים על מוצרי החלב ולכן אני לא צורך עד שאני מחליט שבא לי ואז אני קונה כמות קטנה ללא התחשבות בערכים הקלוריים. אם תסתכלו בגבינות דלות שומן תראו תמיד מים צפים כחלק מהגבינה. פשוט אין מה שיתפוס את המים הללו הדרושים לצורך הורדת אחוז השומן במשקל.
191. במים אין קלוריות, לכן יש 100% שומן
אורי ,   נתניה   (11.07.04)
הכתבת שכחה לציין שבגבינות יש גם מים, ובמים אין קלוריות. לכן הנתון של 5% שומן בגבינה הוא נכון!
192. ל-185- אכן סתום
ענבר ,   י-ם   (11.07.04)
תראה: בגבינה 5%- יש 96.6 קלוריות ו-5 גר' שומן. כל גר' שומן שווה 9 קלוריות, אז יש לנו 45 קלוריות משומן ( כי 9 * 5 = 45). בחישוב מהיר: 46.6% מהקלוריות הגיע משומן. בגבינה 9%- יש 135 קלוריות ו-9 גר' שומן, אז יש לנו 81 קלוריות משומן (כי 9 * 9 = 81). בחישוב מהיר: 60% מהקלוריות הגיעו משומן. בגבינה 30%- יש 292 קלוריות ו- 30 גר' שומן, אז יש לנו 270 קלוריות משומן (כי 9 * 30 = 270). בחישוב מהיר: 92.5% מהקלוריות הגיעו משומן. אף פעם לא יצא לך מעל מאה.. באופן מפתיע, הכי הרבה שיכול לצאת לך זה 100% (וזה במקרה שיש 0 גר' חלבונים ו-0 גר' פחמימות) בתיאבון!
193. על פי ההגיון של הכתבה
איתן ,   חולון   (11.07.04)
אם צריך להכפיל את אחוז השומן פי 9, אז יוצא שבגבינה 30% שומן, 270% מהקלוריות מקורן משומן. לא נראה לכם קצת מוזר?
194. מה???????????? אני בשוק!!!!!!!!!!!! לא האמנתי שעד כדי כך...
(11.07.04)
195. זה נקרא לבלבל הביצים
בלבובובלו ביצים   (11.07.04)
למה? כי כל הדיאטנים ובעלי המקצוע נותנים מרשמי דיאטה לפי אותם אחוזי שומן שמצוינים על האריזות. אם אלה לא יודעים במה מדובר - לא טוב, אבל אם כן, ו"מנרמלים" לפי הסטנדרט, שום דבר לא קורה באופן מעשי. ככל שאחוז השומן שמצוין נמוך יותר יש פחות שומן? יפה. זה מה שצריך לדעת.
196. עיזבו אתכם מכל הבלבלוי שכל הללו
הגיון בריא   (11.07.04)
תאכלו בכמויות הגיוניות והכל יבוא על מקומו בשלום.
197. אחלה כתבה לכל החנונים חובבי המתמטיקה שקפצו פה מהחורים
קיי   (11.07.04)
198. הכל נכון, רק ההסבר גרוע
דני ,   ירושלים   (11.07.04)
מדוע לדבר על כמות השומן?! יד לדבר על כמות הקלוריות מהשומן ביחס לכמות הקלוריות הכללית. נכון, גם אשתי הסתבכה מהמתמטיקה של הדיאטה, אבל הורידה 10 קילו בשלושה חודשים, מבלי להקטין את כמות האוכל. גם אני הורדתי הרבה.
199. כתבה מיותרת ומבלבלת
שש   (11.07.04)
תפסיקו כבר לספור קלוריות בכל דבר, אפשר לאכול הכול אבל בכמויות סבירות, הגוף יודע לטפל בחריגות קטנות ולשמור על בריאותו היטב כך שאין צורך להסתובב עם מחשבונים
200. תגובה
מגיב אינטליגנטי   (11.07.04)
כתבה מעין זו הינה בבחינת "Publish or Perish" - העיקר לכתוב, גם אם מה שאתה כותב / כותבת זהו גיבוב של שטויות, אבל בקגע שנראה כי מישהו בא לסדר את הצרכן המסכן (והמישהו הזה זו תעשיית המזון) הכל כנראה בסדר. ולעובדות : האם הכותבת הנכבדה אוכלת גבינה או רק"חומר יבש" ולמה הכוונה. ברור כי במוצר מזון המכיל מיים (ואיזה מוצר אינו מכיל מים) כאשר מחשבים את כמות השומן ליחידת מזון ללא המים יוכפל וישולש ערך כל רכיב וגם השומן. אבל האם מישהו אוכל גבינה יבשה, האם גבינה כמוה כמצה ללא כל מים ? ולדוגמא : האם הגברת הנכבדה כשהיא אוכלת עגבניה המכילה כ 5% סוכרים, אולם רוב רובה הינו מים (מעל 90%) תבוא ותאמר כי היא אוכלת 50% סוכר והטבע רחמנא ליצלן משקר ומהתל בנו? האם כשאת שותה כוס חלב ובו 1% שומן את אוכלת אבקת חלב ? עדיף כי לפני שמישהו משחיז את עטו ומחפש סנסציות עיתונאיות על חשבון צרכנים (החושבים לתומם כי כל מלה כתובה קדושה היא) יטה וילמד קצת את הנושא - מעט מעבר לרמת הבורות שכה אופיינית לחלק מהכותבים וכך ייטב לכולנו - לא נצטרך לקרוא שטויות ולא לבזבז זמן יקר בתגובות עליהן. אני מזמין כל צרכן נבון לפנות לכל תעשיית מזון מכובדת ולקבל מידע אמין ואובייקטיבי.
201. הכתבה נכונה עובדתית אבל הכותרת סנסציונית מדי ועושה עוול
ליצרנים   (11.07.04)
202. מידע לא מדויק
ליאת גולדברג-דיאטנית   (11.07.04)
המידע שנתנה הכותבת אינו שיקרי אך מטעה ההמלצות עליהן דיברה מתיחסות לכלל צריכת השומן ביום ולא למוצר.כלומר עד 30% מכלל הקלוריות שנצרכו ביממה.
203. המלצה: להפסיק לאכול ולחיות על שתיית מים
השמן והרזה ,   לאס וגס   (14.07.04)
204. איך מסדרים אותנו!
יעל ,   רחובות   (22.07.04)
אני אישית,עוד צעירה ולא אכפת לי כמה שומנים יש במוצרי החלב אבל,עם ככה עובדים על אנשים זה ממש לא יפה! אז יש לי עצה לאנשים! עם אתם לא יכולים לדעת כמה אחוזי שומן יש במוצרי החלב פשוט אל תגזימו עם הדברים האלה..... אל תישתו יותר משתי כוסות חלב ביום וגבינות תצמצמו!!! (((זה עוזר)))
205. תודה על ההסבר הפשוט והברור!
אוסנת ,   בב   (22.07.04)
206. ל-5,6,7 ודומיהם: מה שמדהים זה איך, לעזאזל...
גל ,   פשוט מדהים   (24.07.04)
איך לעזאזל אתם מצליחים לבצע את פעולת ההליכה? איך אתם לא מתבלבלים ונופלים? איך בכביש אתם יודעים להעריך את מהירות האוטו שמגיע ויודעים שלא תידרסו? איך מסבירים לכם בעברית לחשב את האחוזים מתוך כמות הקלוריות ולא מתוך המשקל ואתם לא מבינים? איך לא הצלחתם להגיע עד סוף הכתבה ולהבין כי זה בסדר לאכול את הגבינות בעלי אחוזי השומן הגבוהים מאוד מתוך סך הקלוריות שהן נותנות, אם מאזנים את הארוחה במאכלים התורמים קלוריות שאינן מגיעות משומן? כל הכבוד למחברת הכתב ותודה רבה. האם הצלחתם להבין את דברי אלה, או שאנקד ואוסיף ציורים?
207. 100%
יהונתן .ג ,   כיתה ג.1   (24.07.04)
אבא שלי עוסה דיאטה כל הזמן ואחרי שעיין בכתבה שלך התבעס לגמרי כי הוא קונה רק דל קלוריות, אבל אני רוצה להגיד לכם שלפי החשבון של הכותבת כניראה קיבלה בכיתה "ד" ציון במטמטיקה של 100% שומן
208. הגיע הזמן להפסיק לחזור על הטעות הזאת.
אלעזר ,   שרון   (26.07.04)
הגיע הזמן להפסיק את הפצת הטעות הבסיסית שמופיעה בכתבה.(אודטה מדקלמת את זה כבר שנים) למי שעוד לא הבין מהתגובות כאן את הטעות שבחישוב אחוזי השומן הנה לכם כמה דוגמאות שמראות את האבסורד של החישוב שמופיע כאן: 1. קחו בקבוק של ליטר וחצי של מים מינרלים ( 0 קלוריות) טפטפו לתוכה גרם אחד של שמן זית (שומן טהור) וערבבו היטב. נניח שאנחנו מוכרים בקבוק זה כמוצר. מה נכתוב על העטיפה לגבי אחוז השומן? בשיטה הישראלית יהיה כתוב משהו כמו 0.08% שומן. בשיטה האמריקאית שהכותבת כה מייחלת אליה יהיה כתוב 100% שומן ! לפי סימון זה כבר עדיף לאכול 1.5 ליטר (!!!) גבינה 5% שלפי חישובה היא רק 45% שומן מאשר לשתות את הבקבוק הנ"ל!! מה דעתכם? ( שימו לב גם, שבשיטה האמריקאית הנ"ל אין זה משנה כלל אם הגרם שמן זית מדולל ב 1.5 ליטר מים או ב -50 ליטר מים המוצר נשאר תמיד 100% שומן) 2. השוו את יוגורט דנונה ביו לבן של שטראוס 1.5% , ליוגורט דנונה ממותק ביו תות שדה של שטראוס 3% שומן. עד היום חשבנו שהמוצר הראשון עדיף בריאותית ודיאטטית מהשני. אבל בחישוב האחוז כמו שמציעה הכותבת אחוז השומן במוצר הראשון הוא 26.47% שומן ואחוז השומן בשני- 25.6% (למי שירצה אשמח להראות את החישובים אבל הצורת חישוב היא בדיוק כמו שעשתה הכותבת לגבי הגבינה 5%) כלומר לפי זה עדיף (קצת) לאכול יוגורט תות ממותק 3% מאשר לאכול יוגורט לא ממותק 1.5% !!! 3. בסובין חיטה קלויים של תלמה (מסידרת גראנולה ירושלים)יש ע"פ הסימון הישראלי 3.6% שומן ובדגני שוקולד Crunch של חברת Nestle יש ע"פ הסימון הישראלי 7.3% שומן. (הילדים שלי מתים על זה). אבל לפי חישוב השומן ה"אמיתי" המובא כאן בסובין חיטה של תלמה יש 20.3% שומן ואילו ב- Crunch יש רק 15.9% (בדקו. שוב למי שמעוניין אכתוב את החישובים אבל הכל כמו בבשיטת החישוב המובאת כאן) אז לכל המתפעלים מדברי הכותבת-מה הייתם מציעים למי שרוצה להוסיף לחלב משהו יותר דיאטטי ובריא- סובין חיטה או דגני שוקולד של Crunch ????!!!!! אינני שולל לגמרי את הדברים שנכתבו כאן ולדעתי יש גם חשיבות לסמן את אחוז השומן מתוך כלל הקלוריות שיש במוצר אבל לומר שאחוז זה הוא האחוז האמיתי ושהיצרנים הישראלים מטעים אותנו בסימון הקיים זוהי לא רק הגזמה אלא (כפי שניתן לראות מהדוגמאות) הטעיה גסה דווקא מצד הכותבת!!!
209. הכותבת צודקת שצריכים לאזן הגבינות עם ירקות למשל
כדי להוריד אחוז ,   לשלושים אחוז   (27.07.04)
210. תעתועים מתמטיים
דן וולק ,   ת"א   (28.07.04)
כותבת הכתבה מנסה להסביר לנו מדוע יש לצרוך מעט שומן ואני מסכים איתה אולם המעבר המתמטי של מאחוזי שומן לאחוזי קלוריות מסך כל הצריכה אינו נכון. למרות שהשומן מהווה כמעט מחצית האנרגיה במזון עדיין הגוף זקוק לכמות שומן זו כיון שיש תהליכים בגוף אשר אינם יכולים כלל להתקיים ללא כמויות השומן המומלצות .ולכן כל המניפולציות החשבוניות מיותרות ומטעות. עצוב לראות כתבה של אדם האמור להביו בנושא טועה דווקא בהספקת המסקנות מניתוח חשבוני פשוט
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה