|
211. הכותבת צודקת. אנשים לא ערים לצורך לאזן אחוזי השומן הכוללים
רוב האנשים חושבים שגבינה 5% דווקא מרזה. חשיבות הכתבה לדעתי בכך שהיא מסבירה בצורה בהירה ופשוטה שלמעשה אנו צריכים לאזן את הגבינה עם ירקות למשל או עם מוצרים אחרים בעלי אחוז שומן נמוך יותר.
|
|
|
212. ישרא-חרטה איפה מרכיב האנטיביוטיקה
שמזריקים לבהמות וניכנס לחלב. שכחתם דבר
פשוט חלב של 3 אחוז שומן ועוד כמה אחוזים של אנטיביוטיקה. הוא חלב חרה בכל מיקרה.
שתו חלב עיזים אורגני שיש בו 9 אחוז שומן
ואפס אחוז של אטיביוטיקה וקבלתם חלב
אמיתי לגוף ולא ישרא-חרטה. מדוע לא הגיע הזמן לבוא ולחסוף את האמת על המוצרים
הלא טובים ובאמת לא בריאים שמוכרים לנו.
מה שווה מוצר חלבי עם 0 אחוז שומן וכמה
אחוז של אנטיביטיקה, ועוד כמה אחוז של ריסוס כימי שמכניסים לאוכל של הפרות.
או שאוכלים אחוזים בשיטת הישרא-בלוף או
שאוכלים מזון בריא לגוף.
|
|
|
יש כאן אנשים שלא הבינו את העקרון. לדוגמא: את השומן יש לספור לא לפי גרמים אלא לפי הערך הקלורי שלו. אם מישהו אוכל 2000 קלוריות ליום ורצוי 30% שומן המשמעות היא שרצוי שהקלוריות שמקורן בשומן יהיה 600.
אם אוכלים גביע של קוטג' 5% (250 גר') סיפקתם לגוף 12.5 גרם שומן שערכו הקלורי הוא 112 קלוריות משומן. אם אכלתם 6 קוטגים ביום אחד, עברתם כבר את מכסה השומן היומי.
|
|
|
לאלא שלא מבינים ומגיבים בצורה טיפשית, הנה מקור ההטעיה:
אתם קונים מוצר חלב עליו כתוב ערך קלוריות ל-100 גר: 60 כלוריות, ואחוז השומן 3%. אתם בטח עושים חישוב מהיר: 3% שומן מ-60 קלוריות הוא 2 קלוריות שומן. למעשה קניתם לא 2 קלוריות שומן, אלא 27 קלוריות שומן ל-100 גר, כלומר פי 13.5!
|
|
|
נהנה לקרוא את התגובות1
העסק פשוט הרבה יותר אם לומדים ומסיימים בית ספר.% נשאר % וניתן לתרגמו לגרמים(משקל)ואח"כ X בסוג המזון=ומקבלים קלוריות.וכמו שכתב אחד החברים-קלוריות הן קלוריות-ולא משנה מאיפה הן באות. חשוב לקבל תזונה עם שומן בלתי רווי גם-כי יש לקשרים הכפולים שם ערך בריאותי אחר שעוסק במיזעור הנזק מחמרים אנטי-אוקסידנטים.
מציע לכל מי שלא מבין ורוצה להבין לקבל הרצאה מסודרת כדי שיבין וינהג כפי שצריך בתזונה נכונה.קשה להסביר כאן חישוב מתמטי-למרות שהוא פשוט(כיתה ה-ו) עם הבנה של מען ביוכימיה וכימיה לאנשים שאין להם מושג-לכן,לאלה שלא מבינים-חפשו מקום שבו תוכלו לקבל הסבר מפורט ןבסיסי
התורה די פשוטה.
|
|
|
216. בתור דיאטנית קלינית אני חושבת שאת מטעה את הציבור
חשוב לי להגיד לכולם שלא כך הדבר משום שאת אותם 5% שומן שמתוך 100 גרם הם 5 גרם שומן והם 45 קק"ל אנחנו לוקחים מתוך סך הקלורי היומי שברשותנו ולכן הגברת כאן טועה ובגדול.
הדרך היחידה שלנו להוריד % שומן היא לאכול מוצרים עם % שומן נמוך, אך לבוא ולהצהיר שחברות המזון מרמות אותנו זה לא לעינין. אם מישהו כאן יהיה מעונין שאני אעזור לו באופן ספציפי להבים איך בודקים כמב % שומן אכלתי מסך הקק"ל היומי שלו אני אעזור לו ובכך יתן דוגמא לכולם.
לדעתי את פשוט לא יודעת על מה את מדברת ואת מטעה את הציבור!!!
אני מדגישה שאני לא עובדת באף חברת מזון אלא מתעסקת בתזונה קלינית בלבד,
חברה לא להאמין לאף מילה.
|
|
|
217. ל-215. ההסבר שלך ממצה הנושא. תודה.
|
|
|
218. לפי הכתבה!!
אחד מהעם , |
ת"א |
|
(31.07.04) |
לכל עם ישראל היה צריך בדירות דלתות ברוחב של 1.2 מטרים.
ולמי שלא הבין ,אנו צריכים לשקול לפחות 250 ק"ג.
|
|
|
כותבת תגובה 113 : כל הכבוד על הניתוח הנכון של הכתבה.......
|
|
|
220. לאפרת (211). מסכימה לחלוטין.
|
|
|
221. בכזאת בהירות היא ברכה
אפרת , |
כתבה שמעלה נושא חשוב |
|
(18.09.04) |
תבוא עליך הברכה!
|
|
|
היא טרחה על כתבה שבסופו של דבר אף אחד לא הבין אותה,
הסברת את הנושא בבירור וחבל שלא את כתבת את הכתבה - זה היה חוסך את כל ההתכתבויות בין החכמולוגים שתמיד יודעים הכל יותר טוב מכולם - ונשארים שמנים..
|
|
|
כידוע כל דייאטה מאוזנת צריכה להכיל את כל מרכיבי המזון וכמובן גם שומנים גם אם הערך הקלורי שלהם גבוה משל הפחממות והחלבונים.
הכותבת אינה יודעת להפריד בין הדברים.
|
|
|
טוב, עכשיו הבנתי למה האמריקאים רזים כל כך.
צריך להיות מפגר כדי לא להבין מה זה גבינה 5%. כשאומרים שיש לך %5 אחזקה בחברה, זאת הטעייה, כי "מקובל" שיהיו לך 29%?
|
|
|
225. 4 ק"מ ריצה,30 שכיבות שמיכה,20 בטן ותאכלו
חופשי חופשי,בתיאבון |
|
|
(04.11.04) |
|
|
|
226. חברים להרגע ומהר.המידע נכון אבל.....
מי שמאזן את ארוחותיו ולא אוכל רק גבינה מחזיר את היחסיות לפרופורציות .אז לפני שאתם נלחצים כמו כל עמנו כדאי לבדוק ורק מול עובדות ותמונת מצב מלאה תחליטו מה אתם עושים.המידע החלקי מטעה.
|
|
|
227. לכותב\ת הכתבה לפני שמפרסמים הבלים יש לבדוק
למשל בדוגמא של גבינה 5% יש 5% שומן בכל
100 גרם שזה באמת 45 קלוריות אבל זה לא 45% כי ב100 גרם יש יותר קלוריות שעושים
פעולת אחוזים הפרמטר חייב להיות זהה
|
|
|
אין שטות גדולה יותר מאשר ליחס משהו כמותי ל"המנה המקובלת". מקובלת על מי על האמריקאי השמן חסר הצורה או על כוכבת קולנוע אמריקאית שדופה האוכלת הכול במסורה?
יחוס למשקל או נפח (תלוי במוצר) הם הדרך הנכונה. ואדם האוכל חצי חפיסת שוקולד של 100 גרם יודע שאכל 50 גרם שוקולד. ואת חשובי הקטלוריות והשומנים כבר בזבזו יותר מדי אנרגיה בתגובות, ואין צורך להוסיף.
)אגב בדנמרק- וכנראה ביתר ארצות השוק- יותר ויותר מוצרים מציגים הן את % השומן במוצר והן את התרומה של השומן לסך הקאלוריות במוצר.
אמצו את השיטה.. ובא שלום על ישראל
|
|
|
229. בואו נאיר לכולם את העיניים:
45% שומן מתוך ארוחה מסכנה של 95 קלוריות (שזו כמות הקלוריות ב-100 גר' גבינה לבנה רגילה, של 5% שומן), זה בסדר גמור, יפה מאוד ולא נורא בכלל, בהתחשב בערכים התזונתיים הגבוהים של גבינה לבנה. ברור שמי שרוצה להעלות את צריכת החלבון ולהפחית את צריכת הקלוריות כדאי שיאכל גבינה 3% שומן, אבל בתכלס, מה זה משנה כל כך? למה סתם להבהיל את אלה שנלחמים על כל חצי קלוריה ואחר כך זוללים בייאוש או נהיים אנורקסיים?
די, תאכלו בריא וזהו, אל תיבהלו מכל חצי אחוז שומן. גם אני עשיתי דיאטות בעבר, נהייתי שמנה מבולמוסים ואז אנורקסית מהרעבות, והיום אני ממוצעת ואוכלת מה שבא לי, אבל בריא. אל תסתכלו על האפז-נקודה-חצי-אחוז שומן או מה שזה לא יהיה, כי זה מטמטם כבר את השכל וגורם לכם לשקוע יותר עמוק בעולם הדיאטות, האוכל והדיכאון.
ממני, החכמה שעברה את כל הדיאטות בעולם ויודעת שזה קשקוש כאשר מגזימים כל כך בחישובים.
|
|
|
230. % השומן
ד"ר אלי טופר , |
פ"ת / אריאל |
|
(23.12.04) |
גם כאן אנו רואים את ההטעייה הגדולה - וזאת תחת כותרת של כאילו הבנה טוטאלית בנושא השומן. כל הגישה כולה הבנויה על פירמידת המזון וההדגשה בצורך של כ-60% פחמימות בתזונתנו היא שגויה ובגדול. מקסימום הצרורך שלנו הוא ב33% של פחמימות מלאות בלבד ובכמות שווה לזאת החלבונים בין אם הם ממקור "מן החי" או ממקור צמחי ותמיד עם ירקות. השומנים הטובים (מכבישה קרה) יהיו כ-33% מהקלוריות היומיות שלנו ועלינו להקטין עד ל-אפס את הצריכה של פחמימות לבנות וסוכרים. אסורים מוצרי חלב עם 0% או חצי % וגבינות אסורות פחות מ-5 %.
כל שאר הדיבורים הביאו את העם הזה להיות מס' 1 בצריכת מיטות בבתי-חולים.
|
|
|
אומנם יש משהו באי הסכמתך עם פירמידת המזון, אבל פרט לזה אתה מטעה.
אשמח לשמוע מדוע דיבורים (כאלה ואחרים) אחראיים לדעתך על תפוסת המיטות בבתי החולים... אני בטוח שאינך טוען (ברצינות לפחות) לקורלציה סטטיסטית בין דיבור ובין תפוסת מיטות אשפוז.
כנט כן, טוב היה גם אם היית מציין כי אינך רופא. נכון, בעלי PHD זכאים להשתמש בתאר "דוקטור" לפחות כמו רופאים (לדעתי יותר, אבל מה זה משנה) אולם כאשר הדיון נסוב סביב רפואה ובריאות אנשים נוטים לחשוב שאתה MD. ציין שאתה לא. אנשים יעריכו את זה יותר.
לבסוף... אסור לצרוך? כי מה? נמות אם נצרוך גבינה 3%? אינני חושב כך, ואינני חושב שאפילו אתה חושב כך. אם אתה בעד התיחסות רצינית, תנסה גם אתה להיות כזה.
ולבסוף. רפואה אלטרנטיבית זה נחמד טוב ויפה. לפעמים זה עוזר. לפעמים לא. ההוכחות המדעיות רחוקות עדיין מהישג יד (על כן זה נקרא אלטרנטיבי... הרי...) ולפיכך יש לנקות בזהירות. אני חושב שלא כך עשית וחבל... אנשים עשויים להבין אותך לא נכון...
|
|
|
232. שומן בגבינות תוצרת הארץ
פרן , |
חשמונאים |
|
(31.01.05) |
גיסתי הגיעה לביקור מניו יורק. היא יודעת שאני בדיאטה והביאה לי כל מיני גבינות קשות וכשרות. אף אחת מהם עלה יותר מ5 אחוז שומן.
האם אין מחלבה אחת בארץ שמוכן להכין גבינות כאלה?
|
|
|
233. Number 87! You are so right!!
|
|
|
234. כך בטוח לא תאספי לקוחות
אבישי השחיף , |
גבעתיים |
|
(14.04.05) |
את חייבת ללמוד לפרגן לקולגות שלך. אני בטוח לא אמליץ לאנשים על מישהי שקוטלת כתבות, בדרך שאת קוטלת.
אילו היית מקצועית, היית מתנסחת באופן פחות "פיצוצי" אלא רק מעבירה מידע יבש מבלי לפגוע בכותב.
בנוסף, תזונאות אינו מדע מדויק וגם לדברייך יהיה קשה למצוא תימוכין סטטיסטיים.
מאחל לך המשך חיים מפרגנים יותר.
אבישי
|
|
|
235. שטויות! בארה"ב בכלל לא יותר קל...
אני דווקא מוצא שהשיטה של מדידת הערכים התזונתיים ע"פ מספר המנות במוצר ולא ע"פ משקל מבלבלת ומטעה. בארץ כשראיתי קופסת גבינה של 250 גרם, הסתכלתי על הטבלה עבור 100 גרם והיה לי הרבה יותר קל לחשב כמה אני אוכל בארוחה (מסתבר שהחישוב לא נכון לפי מה שאת אומרת, אבל העקרון נשאר זהה). פה כשאני מסתכל על ערכים תזונתיים של קופסת גבינה, אני מגלה שהערכים כתובים לפי מנה, ושהקופסה מכילה 17 מנות. מספר המנות בדרך כלל לא הגיוני (אלא אם משתמשים בגבינה כמטבל ומחשיבים כל קרקר כמנה), והרבה יותר מסובך לחשב את זה. נראה שזהו כלי בידי היצרנים להסתיר מהצרכנים את הנתונים האמיתיים. יש גבינה יותר שמנה? פשוט נצהיר שהקופסה מכילה יותר מנות.
תוסיפו לזה את העובדה שהאמריקאים משתמשים בשיטות מדידה שלא הייתי מאחל לאף אחד (Oz, lb וכו'), ותקבלו גהנום כשהולכים לקנות גבינה.
|
|
|
כתבה ממש עינינית וקולעת תודה רבה אודה לך מאוד אםתאירי את עינינו בכתבות נוספות על תזונה ואחוזי שומן .
זה מאוד חשוב ויש לגרום ליצרנים לציין בערכים תזונתיים קלוריות משומן ושומןרווי
|
|
|
237. הזהרו!!!!!!! כנסו דחוף
אבנון , |
גבעתיים |
|
(07.03.06) |
הזהרו כי תנובה תתבע אתכם על הוצאת דיבה מה שכתבתם אינו אלא שטות אחת גמורה עשיתם מהכל סלט מטופש של נתונים ואתם מטעים מה השטויות האלה?
אחוזי שומן הם אחוזי שומן
כמה אותם אחוזים הם אחוזים מסך הקלוריות זה משהו אחר
ממש עילגות טימטום וריפיון מוח
בושה לאינטליגנציה של הישראלים
|
|
|
זה לא קשור לזה שבגבינה של 5% יש 45% שומן? זה לא הגיוני...
לא למדתם אחוזים בבית ספר?
אין מצב שאפשר לייצג את ה45 באחוזים
זה כמו להגיד 10=100
|
|
|
239. 10 מזונות שיכולים להיות בריאים ולא – תלוי איך מכינים
דינה , |
ירושלים |
|
(16.06.08) |
צריך להבחין בין קלוריה לשומן
45קלוריות שמקורם משומן אינם 45% שומן
זאת הטעייה. קלוריה היא ערך של אנרגיה ואילו שומן הוא מזון
|
|
|
240. הכותבת צריכה ללמוד מתמטיקה. היא מערבבת חישוב אחד בחישוב שני.
אחד העם , |
ישראל |
|
(11.10.09) |
| |